Nashville, Memphis, New Orleans, Austin. To so mesta z neverjetno glasbeno kreativnostjo, ki jo
čutite na vsakem koraku.

PO AMERIŠKEM JUGU


COUNTRY, ROCK’N ROLL, BLUES IN JAZZ

ODHOD: vsak dan
ČAS POTOVANJA: 13 dni

1. DAN: SLOVENIJA–ATLANTA
Polet letala preko enega od evropskih letališč v Atlanto. Po pristanku prevoz do hotela in čas za počitek. Prenočevanje.

2. DAN: ATLANTA–NASHVILLE
Po zajtrku vožnja v Nashville, ki se ga nekako drži naziv prestolnice country glasbe. Mogoče je ta oznaka nekoliko preozka, saj je v tem mestu delalo in snemalo veliko znanih glasbenikov vseh žanrov in tu so bili posnete nekatere kultne plošče kot npr. Heartbreak Hotel (Elvis..) in Blonde on Blonde (Dylan…). Zvečer po želji obisk enega od prizorišč z živo glasbo. Prenočevanje.

3. DAN: NASHVILLE
Po zajtrku bo dan namenjen celodnevni ‘obravnavi’ glasbene dediščine mesta imenovanega tudi ‘Music City’. Med drugim si boste ogledali tudi Country Music Hall of Fame and Museum in RCA Studio B. Zvečer pa se boste lahko seznanili z ‘živim’ glasbenim dogajanjem… Prenočevanje.

4. DAN: NASHVILLE–MEMPHIS
Po zajtrku vožnja v Memphis, ki velja za rojstni kraj rock’n rolla, v katerem se je živahno glasbeno dogajanje ohranilo do danes. Kar se žive glasbe tiče boste to lahko preverili zvečer na znameniti Beale Street. Vsekakor si velja ogledati zanimivosti kot so Graceland (Elvis), legendarni Sun Studios ( tu so snemali vsI od Elvisa pa do U2.), Stax Museum of American Soul Music (Stax je bila znana založba pretežno naravnana na soul glasbo). Povezetek vsega pa si boste lahko ogledali v Memphis Rock ‘n’ Soul Museum, kjer je predstavljena zgodovina glasbenega dogajanja v Memphisu. Prenočevanje.

5. DAN: MEMPHIS
Po zajtrku bo dan namenjen ogledu muzejev in drugih zanimivosti. Če ostanemo zgolj pri glasbi…možno bo obiskati tudi ‘tovarno’, kjer izdelujejo oz. so izdelovali znamenite kitare Gibson (pred tem je bila ‘tovarna v Nashvillu). Memphis je znan tudi po dobrih restavracijah. Prenočevanje.

6. DAN: MEMPHIS–VICKSBURG
Zajtrk. Ta dan bo bolj naravnan spoznavanju bluesovske (Mississippi Delta) dediščine… Najprej se boste ustavili v kraju Clarksdale, kjer je živel Muddy Waters in tam se nahaja Delta Blues Museum ter ‘Crossroads’, ki naj bi služil kot navdih za pesem Roberta Johnsona (l.1936), pozneje pa so to skladbo izvajali Cream… Pot boste nadaljevali v kraj Indianola, kjer je muzej B.B. Kinga, pred kratkim preminulega bluesovskega velikana. Nadaljevanje vožnje po Highway 61 v Vicksburg. Ta cesta se začne na severu v Minnesoti (od tam je Dylan…pozneje njegova ‘prelomna’ plošča Highway 61 Revisited..) in konča v New Orleansu. Imenovana je tudi the Blues Highway. Prihod v Vicksburg, mesto, ki je za Američane zgodovinskega pomena, ker so se tu odvijale dramatične odločilne bitke v času državljanske vojne. Obiskali boste lahko National Military Park in se podrobneje seznanili s takratnimi dogodki. Prenočevanje.

7. DAN: VICKSBURG–NATCHEZ–NEW ORLEANS
Po zajtrku v vožnja v Natchez, nekdaj znan po pridelovanju bombaža. Mesto je s svojo okolico v dobršni meri ohranilo videz iz 19.st. Zvečer prihod v vedno živahni New Orleans, zibelko jazza in dixielanda. V mestu še sedaj vlada živahno glasbeno dogajanje, ki mu svoj pečat dajejo tudi kvalitetni ulični izvajalci. Zvečer obisk Francoske četrti z nezgrešljivo Bourbon Street. Prenočevanje.

8. DAN: NEW ORLEANS
Dan je prost za oglede po želji. Na voljo so številni muzeji, galerije, trgovine, zvečer pa obilo nočnih lokalov z živo glasbo. Prenočevanje.

9. dan: NEW ORLEANS– HOUSTON
Po zajtrku vožnja v Houston. Prvi postanek bo v kraju Vacherie, kjer bo ogled slikovite plantaže Oak Alley, ki je s svojo mogočno hišo zelo podobna sceni iz legendarnega filma V vrtincu. Nato vožnja z več krajšimi postanki v Houston, največje mesto zvezne države Teksas. V naslednjih dneh boste imeli priložnost spoznati vsaj del te velike zvezne države z nekoliko svojstveno kulturo. Tamkajšnji prebivalci so zelo ponosni na svojo deželo, najprej se imajo za Teksačane in šele nato za Američane… Pozno popoldne oz zvečer orientacijski ogled mesta. Prenočevanje.

10. DAN: HOUSTON–AUSTIN
Zajtrk in po želji ogled kakšnega od številnih muzejev ali kakšne druge zanimivosti. Nato vožnja v Austin, ki ga imenujejo tudi ‘Live music capital of the world’. Dodatni komentar ni najbrž ni potreben. To je potrebno videti in doživeti. Tu sta med drugim doma Willie Nelson in (že pokojni) Stevie Ray Vaughan. Zvečer sprehod po živahni ‘6th Street’, kjer je množica lokalov in restavracij z živo glasbo. Prenočevanje.

11. DAN: AUSTIN
Po zajtrku vas čaka raziskovanje tega prijetnega mesta, ki ga revija Forbes uvršča na sam vrh ameriških mest glede kriterijev kvalitete življenja, poslovnih priložnosti in o tem se boste lahko sami prepričali.
Med drugim pa predlagamo, obisk kakšne trgovine z ‘vinilkami’ (tudi rabljenimi) ter ogled trgovin s ‘kavbojsko’ opremo s poudarkom na škornjih in seveda klobukih… Prenočevanje.

12. DAN: AUSTIN–HOUSTON–EVROPA
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče v Houstonu od koder bo predvidoma popoldne polet letala Evropi.

13. DAN :
Zjutraj pristanek v Evropi in nadaljevanje poleta domov.

Cena potovanja:
Cena je odvisna od predvidenega datuma potovanja ter števila prijavljenih potnikov.

Cena vključuje: letalski prevoz po programu z vključenimi letališkimi taksami, najem avtomobila , 11 nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije s kontinentalnimi zajtrki,  osnovno nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja.

Vizum:
Za vstop v ZDA vizum ni potreben. Potrebujete veljaven slovenski potni list. Vsaj 10 dni pred odhodom morate izpolniti obrazec ESTA: esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html, kar stane 15 € (plačilo izključno s kreditno kartico). To lahko uredi tudi organizator potovanja.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Severna in srednja Amerika

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
  Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Najprej po sončni Floridi - Miami, Key west, Orlando... in potem v New York in Washington - 11. dni.

  Najprej po sončni Floridi – Miami, Key west, Orlando… in potem v New York in Washington – 11. dni.

  Na vzhodnem delu
-Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Na vzhodnem delu
  -Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.