Vedno živahni Hong Kong ter potovanje po zahodni pokrajini Yunnan, ki velja za eno najbolj pristnih in vznemirljivih od koder potem
nadaljujete v Tibet, 16 dni.

HONG KONG, KITAJSKA IN TIBET


ODHOD: vsak dan
ČAS POTOVANJA: 14 dni

1. dan : SLOVENIJA– HONG KONG
Polet preko enega od evropskih letališč v Toronto. Po opravljenih formalnostih nastanitev v hotelu.

2. dan: HONG KONG
Popoldne pristanek letala v Hong Kongu, mestu, kjer se »Vzhod sreča z Zahodom« , ki velja za eno najpomembnejših gospodarskih in finančnih središč v vsej Aziji. S prvim julijem leta 1997 je Hong Kong postal posebna administrativna regija Kitajske, kjer ostaja uradni jezik angleščina. Po opravljenih obmejnih formalnostih vožnja v mesto, namestitev v hotelu, čas za aklimatizacijo in prilagoditev časovni razliki. Prenočevanje.

3. dan: HONG KONG
Po zajtrku orientacijski ogled mesta: vzpon s strmo zobato železnico na vzpetino Victoria Peak, od koder se ponuja prekrasen pogled na pristanišče Victoria, polotok Kowloon ter zaliv Repulse Bay. Sledi ogled stare tradicionalne ribiškega predela Aberdeen s pristaniščem, v katerem so zasidrane znamenite džunke. Prenočevanje.

4. dan: HONG KONG–KUNMING
Po zajtrku, dopoldne še nekaj časa prosto za samostojne oglede in potem prevoz na letališče, od koder bo polet letala v Kunming, ki leži na 1850 m nadmorske višine. Zaradi mile klime skozi vse leto ga imenujejo tudi mesto pomladi. Kunming je politično, gospodarsko in kulturno središče province Yunnan, katere kraje in zanimivosti boste imeli priložnost spoznati v naslednjih dneh. Ta provinca na jugozahodu Kitajske, katere ime bi dobesedno prevedli »južno od oblakov«, je eden najbolj priljubljenih popotniških ciljev za tiste, ki želijo na Kitajskem videti kaj drugačnega od npr. Kitajskega zidu ali ‘glinene vojske’ v Xi’anu. Yunnan se razteza na skoraj štiristo tisoč kvadratnih kilometrih in ima slabih 46 milijonov prebivalcev. Na zahodu meji na Myanmar (Burmo), na jugu na Vietnam in Laos, na severu pa si gorate predele deli s Tibetom in provinco Sečuan. Je tudi provinca z največ manjšinami (25) na Kitajskem, ki v tej provinci predstavljajo skoraj 40 odstotkov vsega prebivalstva . Po pristanku prevoz in prenočevanje.

5. dan: KUMNING–SHILIN(KAMNITI GOZD)–KUNMING
Po zajtrku izlet proti jugu, v Shilin, kjer se nahaja edinstvena pokrajina, ‘naravnih kamnitih skulptur’. V dolgi geološki dobi so jo oblikovale vode in predstavlja svojevrstno naravno galerijo, ki je s časom dobila skupno ime – Kamniti gozd. Ob vrnitvi v Kunming se boste ustavili v eni od bližnjih vasi, kjer se boste lahko nekoliko pobliže seznanili s tamkjašnjim življenjem domačinov. Prenočevanje.

6. dan: KUNMING–DALI
Po zajtrku krajši polet z letalom v Dali, nekdanjo stoletno prestolnico province Yunnan.Stari del mesta je še danes ohranil pristno podobo iz preteklosti in predstavlja zibelko tradicionalne kulture province Yunnan. V tem mestu sobivajo ljudje različnih narodnosti, med katerimi je najbolj zanimiva in največja manjšina Bao, ki je ohranila veliko običajev iz preteklosti, tudi način oblačenj. Po pristanku si boste ogledali staro mestno jedro in znameniti Tempelj treh pagod iz 7.st, ki predstavlja eno najlepših stvaritev zgodnje budistične arhitekture. Nedaleč od mesta se nahaja slikovito jezero Erhai (ca 250 kv.km) po katerem se boste zapeljali z ladjo in občudovali mogočno pokrajino z visokimi gorami. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

7. dan: DALI–LIJIANG
Po zajtrku odhod avtobusa v Lijiang, mesto ki leži na 2400 m visoko in je zapisan med bisere Unescove dediščine. Po prihodu si boste ogledali stari del mesta, ki ga krasijo slikovite ulice s trgovinicami, restavracijami ter obrtniškimi delavnicami in so prepredene s številnimi mostovi in kanali. Prebivalci še danes uporabljajo vodovod, ki je bil zgrajen stoletja nazaj. V tem mestu je prevladujoča manjšina Naxi, katerega ženski del boste lahko prepoznali po značilnih oblačilih. Posebnost te manšine je v tem, da so v njej še do današnjih dni ohranjeni elementi matriarhata.
Prenočevanje.

8. dan: LIJIANG
Po zajtrku se boste zapeljali v okolico in se z žičnico povzpeli do vznožja Zmajevega pogorja, kjer
boste z več kot 3600 m nadmorske višine lahko občudovali okoliške vrhove in se sprehodili do tibetanskega budističnega templja. Po vrnitvi v dolino si boste ogledali tempelj Yufeng, ki je bil zgrajen v 18. stoletju. V njem se prepletajo različni arhitekturni stili posameznih religij (Budizem, Taoizem, lokalna religija ljudstva Naxi). Sledi obisk mesteca-vasi Baisha, kjer živijo prebivalci manjšine Naxi. Tu se boste lahko sprehodili in spoznavali tipično arhitekturo in vsakdanje življenje. V tamkajšnji palači Dabaoji pa si boste lahko ogledali tudi zanimive stenske slikarije. Povratek v hotel. Prenočevanje.

9. dan: LIJIANG–LHASA
Po zajtrku se boste odpravili na letališče od koder boste poleteli proti Lhasi starodavni prestolnici Tibeta, ki ga imenujemo tudi ‘streha sveta‘, ki sedaj spada pod Kitajsko. Po pristanku vožnja v hotel in nastanitev. Popoldne bo prosto in ta dan bo predvsem namenjen aklimatizaciji.

10. dan: LHASA
Po zajtrku sledi celodnevni ogled Lhase. Najprej boste obiskali Potalo, nekdanjo zimsko palačo Dalai Lam, ki dominira nad mestom. Ima 13 nadstropij in v višino meri 117 m. Zgrajena je bila med leti 1617-1682 in v tem času je peti Dalaj Lama uspel združiti Tibetance ter ustoličiti sekto Rumenih klobukov kot vodilno budistično sekto Tibeta. Velja za izjemno arhitekturno stvaritev od koder se obiskovalcu ponuja prelep razgled na mesto ter bližnjo okolico. Po ogledu vrnitev v stari del mesta, kjer se boste boste po romarski poti sprehodili do templja Jokhang, ki ima za Tibetance izjemen religiozen pomen. Vsak dan ga obišče množica romarjev in menihov iz vseh koncev Tibeta. Sledi popoldansko raziskovanje tržnice Bakhor in drugih zanimivih ulic v okolici templja. Prenočevanje .

11. dan: LHASA–SHIGATZE
Po zajtrku celodnevna panoramska vožnjo proti vzhodu, kjer boste lahko spoznali prekrasno, svojstveno pokrajino te oddaljene dežele. Peljali se boste čez visoke prelaze in se ustavili ob prekrasnem jezeru Yamdrok. Obiskali boste manjše mesto Gyantse, ki je ohranilo svojo pristno podobo iz preteklosti. Tu is boste ogledali samostan Palkhor iz 14 st. Proti večeru prihod v Shigatze,
drugo največje mesto v Tibetu. Prenočevanje.

12. dan: SHIGATZE–LHASA
Po zajtrku si boste ogledali največjo znamenitost tega mesta – samostanski kompleks Tashilhunpo, ki ga je ustanovil prvi Dalaj Lama v 15 st., kjer je sedež Pančen Lame, drugega najpomembnejšega tibetanskega duhovnega učitelja (prvi je seveda Dalai Lama…). Po ogledu sledi povratek v Lhaso.

13. dan: LHASA
Po zajtrku najprej ogled palače Norbulingka, ki je med leti 1780 in 1959 služila kot poletna rezidenca Dalaj Lam. Nato ogled samostana Drepung, ki je največji v vsem Tibetu in kjer domuje več kot 7000 menihov, med njimi je mnogo mladih. Mnogi ta samostan uvrščajo med najboljše budisitčne šole na svetu. Po kosilu ogled samostana Sera, ustanovljenega v 15. Stoletju. Gre za zelo impresiven kompleks stavb, ki se razprostira na več kot 100.000 kv.m. Če bo sreča boste med lahko opazovali mlade menihe med živahnim debatiranjem… Prenočevanje.

14. dan: LHASA–CHENGDU
Po zajtrku prevoz na letališče, od koder bo polet letala v Chengdu. Po pristanku vožnja do taoističnega templja Wuhou, ki velja za eno onajbolj popularnih turističnih atrakcij na Kitajskem. Ogledali si boste največjo muzejsko zbirko iz časa »treh kraljestev« ter starodavne figure iz drugega stoletja pred našim štetjem. Sledi vožnja do najbolje ohranjenega budističnega templja v Chengdu-ju – samostana Wenshu. Samostan vsebuje kulturno zbirko preko petstotih slik, budističnih figur in ostalih umetniških del iz časa dinastij Tang in Song v njem pa še vedno bivajo in ustvarjajo budistični menihi. Sledi prevoz do hotela in nočitev.

15. dan: CHENGDU–EVROPA
Po zajtrku obisk Inštituta za vzrejo znamenitih pand, ki jih boste lahko pobliže spoznali. Po kosilu vožnja na letališče od koder bo polet letala v Hong Kong in nato proti Evropi.

16. dan: zjutraj pristanek v Evropi in nadaljevanje poleta domov

CENA NA OSEBO:
Cena je odvisna od predvidenega datuma potovanja ter števila prijavljenih potnikov.

CENA VKLJUČUJE: vse mednarodne in lokalne letalske prevoze po programu z vključenimi letališkimi pristojbinami, vse oglede z vstopninami po programu, namestitve v v hotelih v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, angleško govoreče lokalne vodnike, organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: kitajski vizum z dvojnim vstopom

CEPLJENJA: cepljenj ne zahtevajo

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Azija

  Ogromna dežela z bogato večtisočletno zgodovino, ki pospešeno gradi prihodnost. Obiskali boste najbolj znamenite kraje z bogato kulturo in zgodovino...11 dni.

  Ogromna dežela z bogato večtisočletno zgodovino, ki pospešeno gradi prihodnost. Obiskali boste najbolj znamenite kraje z bogato kulturo in zgodovino…11 dni.

  Obisk te države z njenimi številnimi kulturno-zgodovinskimi zanimivostmi ter izjemno pokrajino na vsakega obiskovalca zapusti izjemne vtise…

  Obisk te države z njenimi številnimi kulturno-zgodovinskimi zanimivostmi ter izjemno pokrajino na vsakega obiskovalca zapusti izjemne vtise…

  Dežela vulkanov in neokrnjene narave, Obiščite rajske otoke, Bali, Lombok ter Komodo s svojimi znamenitimi kuščarji - 14 dni.

  Dežela vulkanov in neokrnjene narave, Obiščite rajske otoke, Bali, Lombok ter Komodo s svojimi znamenitimi kuščarji – 14 dni.