Kraljevo mesto z več kot 750 let zgodovine. Poseben čar mestu dajejo številni parki in vodne površine, v katerih se zrcalijo podobe mesta. 3 dni, 650 EUR.

VIKEND V STOCKHOLMU


Odhod: od marca do novembra 2019
Čas POTOVANJA: 3 dni
MIN. ŠT. POTNIKOV: 30

 Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–ZAGREB–STOCKHOLM
Ob ca 2.30 ponoči odhod avtobusa iz Ljubljane in vožnja do zagrebškega letališča Pleso. Ob 6.35 polet letala v Frankfurt in potem naprej v Stockholm  s pristankom ob 12.15. Glavno mesto Švedske Stockholm se razprostira na štirinajstih otokih, ki jih z ene strani obkroža baltiško morje in na drugi jezero Mälaren. Skozi stoletja bogate zgodovine so tu nastali številni kulturno – zgodovinski spomeniki vredni ogledov, poseben čar pa mestu dajejo številni parki in vodne površine, v katerih se zrcalijo podobe mesta.  Po pristanku vožnja v Drottningholm (v prevodu – kraljičin otoček), kjer si boste ogledali istoimensko palačo, ki je tudi privatna rezidenca kraljeve družine. Palača je vpisana v seznam Unescove kulturne dediščine in skupaj s prelepimi vrtovi predstavlja eno najlepših stvaritev baročne arhitekture. Po ogledu vožnja v mesto, kjer bo orientacijski ogled, kjer si boste ogledali najstarejši mestni predel Gamla Stan s kraljevo palačo in stolnico, parlament, Kraljevo gledališče, mestno hišo, kraljevo opero. Po ogledih vožnja v hotel. Namestitev, večerja v hotelu in prenočevanje.

2. dan: STOCKHOLM
Po zajtrku sledi ogled najbolj znanega muzeja Vasa, kjer je razstavljena vojaška ladja Vasa iz 17. st, ki so ji izvedenci z dolgoletnim restavratorskim delom povrnili nekdanji sijaj. Potem boste obiskali tudi bližnji muzej na prostem Skansen, ki prikazuje, kakšno je bilo življenje na Švedskem skozi različna obdobja (bivališča, stavbe, obrti). Po končanih ogledih ob ca 13.00 prevoz do centra mesta, kjer bo prosto za samostojne oglede. Zvečer prevoz iz hotela do restavracije, kjer bo večerja.  Prenočevanje.

3. dan: STOCKHOLM–ZAGREB–LJUBLJANA
Po zajtrku prosto za ogled kakšnega od številnih (tudi brezplačnih) muzejev. Ob ca 14.00 odhoda avtobusa na letališče od koder bo ob 16.35 polet letala v Frankfurt in potem naprej v Zagreb, kjer bo pristanek ob 22.10. Po pristanku prevoz z avtobusom v Ljubljano.

CENA: 650 EUR

Cena vključuje:
letalske prevoz po programu z vključenimi letališkimi taksami,
vse prevoze in oglede po programu ,
nočitve v dvoposteljnih sobah s samopostrežnim zajtrkom v hotelu  3*,
slovensko vodenje,
osnovno nezgodno zavarovanje,
organizacijo potovanja.

Doplačila:
enoposteljna soba, večerje, vstopnine

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Švedska

  Vedno privlačni Kopenhagen, gradovi...čez najdaljši most na Švedsko.
4 dni, 685EUR

  Vedno privlačni Kopenhagen, gradovi…čez najdaljši most na Švedsko.
  4 dni, 685EUR

  Spoznajte zanimivo zgodovino treh skandinavskih prestolnic. Doživite in spoznajte tri dragulje v skandinavski kroni: prestolnice z zanimivo preteklostjo ...6 dni, 795 EUR.
  Stockholm, Oslo in Kopenhagen

  Spoznajte zanimivo zgodovino treh skandinavskih prestolnic. Doživite in spoznajte tri dragulje v skandinavski kroni: prestolnice z zanimivo preteklostjo …6 dni, 795 EUR.

  Stockholm je poznan po mnogih prelepih zgradbah in parkih. V Helsinki vožnja z ladjo. 3 dni, 658 EUR.

  Stockholm je poznan po mnogih prelepih zgradbah in parkih. V Helsinki vožnja z ladjo. 3 dni, 658 EUR.