Vedno privlačni Kopenhagen, gradovi...čez najdaljši most na Švedsko.
4 dni, 788 EUR

Danska in jug Švedske


Dežele Vikingov

Odhodi: od aprila do oktobra 2024

Najmanjše št. potnikov: 30

Čas potovanja: 4 dni

Program potovanja:

 1. dan: KOPENHAGEN
  Jutranji polet z  enega od bližnjih letališč na  Dansko. Pristanek v Kopenhagnu in ogled mesta z avtobusom in peš. Videli boste Borzo, novo knjižnico in opero, palačo Kristianborg, ki je sedež parlamenta. Blizu gradu Rosenborg boste fotografirali kip Male morske deklice,  ki je bila oblikovana po predlogi pravljice Hansa Christiana Andersena, pred kraljičino rezidenco v gradu Amalienborg pa gardiste na straži. Peš se boste sprehodili po zabaviščnem parku Tivoli. Namestitev v hotelu in prenočevanje.
 1. dan: KOPENHAGEN–SEVERNI ZEALAND–KOPENHAGEN
  Po zajtrku v hotelu se boste z avtobusom odpeljali na ogled območja Severni Zealand. Najprej boste v Hillerodu obiskali grad Frideriksborg, renesančni dvorec  Christiana IV., ki ga imenujejo tudi »Danski Versailles« in slovi po lepo urejeni notranjosti ter čudovitih vrtovih.  V Helsingorju boste prehodili prijeten center, malo naprej pa ob morju fotografirali Kronborg. V ta grad je Shakespeare postavil del Hamletove zgodbe. Najlepša pot nazaj proti Kopenhagnu je ob obali Oresundskega preliva. Prav ob morju je tudi Louisiana, ki je sočasno odličen muzej moderne umetnosti in lep park s skulpturami.  Prost večer. Prenočevanje.
 1. dan: KOPENHAGEN–JUŽNA ŠVEDSKA– KOPENHAGEN
  Po zajtrku se boste odpravili na celodnevni izlet na jug Švedske, najprej se boste peljali čez slavni most Øresund, ki povezuje Dansko s Švedsko. Obisk mesta Ystadt in mesta Lund, kjer stoji največja in najstarejša univerza v Skandinaviji in obisk tretjega največjega švedskega mesta Malmo. Prevoz nazaj do hotela v Kopenhagnu.  Prenočevanje.
 1. dan: KOPENHAGEN–ROSKILDE–KOPENHAGEN
  Po zajtrku, prosto dopoldne do 12ih, nato se boste odpeljali na obrobje mesta v nekdanjo prestolnico Roskilde. Ogledali si boste mogočno katedralo z grobnicami danskih kraljev. V bližini je Vikinški muzej. Ko so v tamkajšnjem fjordu našli nekaj vikinških ladij, so jih sklenili ohraniti na istem mestu in zraven postavili muzej. Del restavriranja boste videli tudi sami. Vrnili se boste v center mesta in obiskali pivovarno Carlsberg, si ogledali proizvodnjo in poskusili več vrst piva. Nekaj časa bo še prosto nato pa bo  odhod na letališče od koder bo polet letala proti  Sloveniji ali proti enemu od bližnjih letališč.

 

 Cena: 788 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz v Kopenhagen in nazaj, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze in oglede po programu, 3 x prenočevanje z zajtrkom v hotelu,vstopnine (pivovarna Carlsberg, Grad Frederiksborg, Vikinški muzej-Roskilde), osnovno nezgodno zavarovanje, slovensko vodenje, organizacijo potovanja in DDV.

Končna cena in program bosta določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Danska Švedska

  Kopenhagen je glavno mesto Danske, največje skandinavsko mesto in Oslo je najstarejše mesto skandinavskega polotoka in ponuja izjemno paleto zanimivosti. 4 dni, 895 EUR.
  Čarobni sever

  Kopenhagen je glavno mesto Danske, največje skandinavsko mesto in Oslo je najstarejše mesto skandinavskega polotoka in ponuja izjemno paleto zanimivosti. 4 dni, 895 EUR.