Kopenhagen je glavno mesto Danske, največje skandinavsko mesto in Oslo je najstarejše mesto skandinavskega polotoka in ponuja izjemno paleto zanimivosti. 4 dni, 780 EUR.

KOPENHAGEN IN OSLO


Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Minimalno št. potnikov: 35

Odhod: od marca do novembra 2020

Prevoz: letalo, avtobus, ladja

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Kopenhagen-Norveška
Zjutraj zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in direktni polet na Dansko. Pristanek v Kopenhagnu, prevzem prtljage in ogled mesta z avtobusom in peš. Videli boste Borzo, novo knjižnico in opero, palačo Kristianborg, ki je sedež parlamenta …. Blizu gradu Rosenborg boste fotografirali kip Male morske deklice, pred kraljičino rezidenco v gradu Amalienborg pa gardiste na straži. V Nyhavnu boste šli malo peš in si vzeli odmor za pijačo. Nekaj prostega časa v pešconi pred odhodom na ladjo – trajekt. Gre za mogočno plovilo z vrsto gostinskih lokalov, bazenom, savno in celo diskom in kinom. Rezervirane boste imeli štiriposteljne kabine. Med nočnim počitkom ali zabavo boste pluli proti Norveški.

2. dan: Oslo-Danska
Zajtrk. Izkrcali se boste v Oslu in šli na ogled mesta. Prehodili boste park z Vigelandovimi skulpturami in šli pogledat troje majhnih, a odličnih muzejev. Pri polarno raziskovalni ladji Fram boste odkrivali prispevek Norvežanov pri odkrivanju najbolj odročnih delov sveta, v Muzeju Kon-Tiki, kjer so predstavljeni Thor Heyerdahl in sodelavci se boste lahko gledali kratke filme o njihovih podvigih in brali poslanice pomembnih svetovnih osebnosti glede skrbi za okolje in mir. V Muzeju vikinških ladij boste občudovali spretnost njihovih tesarjev in mornarjev. Popoldan prevoz v pristanišče. Vrnili se boste na isto ladjo do »svojih« kabin Plovba nazaj proti Danski.

3. dan: Kopenhagen-Severni Zealand-Kopenhagen
Zajtrk na ladji. Pristanek v danskem glavnem mestu v Kopenhagnu. Z avtobusom se boste odpeljali na ogled območja Severni Zealand. Najprej boste v Hillerodu obiskali Frideriksborg. Ob renesančni stavbi so imenitni vrtovi. Bogata je tudi notranja oprema. V Helsingorju boste prehodili prijeten center, malo naprej pa ob morju fotografirali Kromborg. V ta grad je Shakespeare postavil del Hamletove zgodbe. Najlepša pot nazaj proti prestolnici je ob obali Oresundskega preliva. Prav ob morju je tudi Louisiana, ki je sočasno odličen muzej moderne umetnosti in lep park s skulpturami. V hotelu si boste oddahnili, večer pa namenili sproščenemu sprehodu v veliki peš coni ali Tivoliju, ki s svojimi vrtiljaki, stojnicami, živo glasbo, restavracijami in vrtovi zabava že tretjo generacijo. Prenočevanje.

4. dan: Kopenhagen-Roskilde-Kopenhagen-Slovenija
Zajtrk. Dopoldan se boste odpeljali na obrobje mesta v nekdanjo prestolnico Roskilde. Ogledali si boste mogočno katedralo z grobnicami danskih kraljev. V bližini je Vikinški muzej. Ko so v tamkajšnjem fjordu našli nekaj vikinških ladij, so jih sklenili ohraniti na istem mestu in zraven postavili muzej. Del restavriranja boste videli tudi sami. Vrnili se boste v center mesta. Lahko boste šli v pivovarno Carlsberg, si ogledali proizvodnjo in poskusili več vrst piva ali pa se sprehodili po Strogetu in v Carlsbergovi Gliptoteki. Prevoz na letališče in polet proti Ljubljani. Pristanek v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 780 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz Ljubljana-Kopenhagen-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze in plovbo z ladjo po programu, 2 x prenočevanje z zajtrkom na ladji v notranjih štiriposteljnih kabinah, 1 x prenočevanje z zajtrkom v hotelu, namestitev v dvoposteljni sobi, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba/kabina, dvoposteljna kabina, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupineza skupine / Danska Norveška Skandinavija

  Spoznajte zanimivo zgodovino treh skandinavskih prestolnic. Doživite in spoznajte tri dragulje v skandinavski kroni: prestolnice z zanimivo preteklostjo ...
  Odhod: 16. 8. 2020 / 6 dni/ letalo

  Spoznajte zanimivo zgodovino treh skandinavskih prestolnic. Doživite in spoznajte tri dragulje v skandinavski kroni: prestolnice z zanimivo preteklostjo …

  Vedno privlačni Kopenhagen, gradovi...čez najdaljši most na Švedsko.
4 dni, 685EUR

  Vedno privlačni Kopenhagen, gradovi…čez najdaljši most na Švedsko.
  4 dni, 685EUR