Stockholm je poznan po mnogih prelepih zgradbah in parkih. V Helsinki vožnja z ladjo. 3 dni, 658 EUR.

STOCKHOLM in HELSINKI


Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhod: od februarja do novembra 2019

Minimalno število potnikov: 35

Prevoz: letalo, avtobus, ladja

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Stockholm-Helsinki
Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču v jutranjih urah in direktni polet v Stockholm. Na letališču boste vstopili v avtobus, ki vas bo popeljal po švedskem glavnem mestu. Videli boste parlament, opero, koncertno hišo in center kulture, osrednji trg, kraljevo knjižnico …, staro mestno jedro – Gamla Stan s kraljevo palačo. Toplo vam priporočamo ogled muzeja vojne ladje Wasa ter Skansena – muzeja na prostem, kjer so razstavljene stare stavbe iz vse države. V njih delajo stara mlekarna, pekarna, steklarna, mizarstvo … Zelo dober je tudi del s predstavitvijo skandinavskih živalskih vrst od severnih jelenov in volka do losa in rosomaha. Pozno popoldan se bosta zapeljali v pristanišče in vkrcali na ladjo v štiriposteljne kabine. Na ladji je bogata ponudba za večerjo. Noč boste lahko izkoristili za počitek ali zabavo.

2. dan: Helsinki-Stockholm
Zajtrk na ladji. Po izkrcanju v Helsinkih se boste podali na ogled mestnih znamenitosti. Mesto Helsinki je prestolnica Finske od leta 1917. Švedski vladar Gustav Vasa je mesto ustanovil že l. 1550. Je prijazno, sklenjeno mesto, ki si ga je najbolje ogledati peš. Videli boste Senatni trg s stolnico, senatom in staro univerzo, živilski in ribji trg, moderni bulevarji, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, Sibeliusov spomenik, koncertna in kongresna dvorana Finlandia, ki je tudi arhitekturna posebnost. Ljubiteljem umetnosti bodo všeč raznovrstni muzeji in galerije. Katedrala v Helsinkih je ena od največkrat upodabljanih znamenitosti na Finskem. Popoldan se boste vrnili na ladjo in ponoči pluli nazaj v Stockholm. Spali boste v istih notranjih štiriposteljnih kabinah.

3. dan: Stockholm-Slovenija
Po zajtrku boste nadaljevali z odkrivanjem Stockholma. Obiskali boste mestno hišo, ki prestavlja enega največjih švedskih arhitekturnih projektov 20. stoletja in gosti bankete ob podelitvah Nobelovih nagrad in kraljevo palačo, ki velja za največjo znamenitost Stockholma. Nato vožnja proti Uppsali, zgodovinskemu univerzitetnemu mestu švedske države. Ogled stolnice, ki je največja cerkev v Skandinaviji. Njena visoka stolpa sta opazna že od daleč. Sprehod po mestnem središču. Vzpon na grad, od koder je lep razgled na mesto in botanični vrt. V Uppsali je delal tudi Karel Linee. Pred odhodom na letališče boste spoznali še najstarejše švedsko mesto Sigtuno ter se sprehodili med starimi lepo obnovljenimi hišami. Avtobus vas bo odpeljal do letališča Arlanda in odleteli proti Sloveniji, kjer boste pristali malo pred polnočjo.

Cena potovanja na osebo je: 658 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz Ljubljana-Stockholm-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine ter avtobusne prevoze in plovbo z ladjo po programu, 2 x prenočevanje z zajtrkom na ladji v notranjih štiriposteljnih kabinah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba/kabina, dvoposteljna kabina, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupineza skupine / Finska Skandinavija Švedska