Nizozemska in Belgija sta znani po številnih čudesih, katere boste videli in spoznali, pa je odvisno od tega, v katerem letnem času se odločite za obisk. 5 dni, letalo, 580 EUR.

Nizozemska in Belgija


Po državah Beneluxa

Čas potovanja: 5 dni/4 noči

Minimalno št. potnikov: 30

Odhodi: od februarja do decembra 2022

Prevoz: letalo, avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Amsterdam
Avtobusni transfer iz kraja, ki ga določijo zaključene skupine in polet iz enega od bližnjih letališč v Amsterdam. Po pristanku se boste s posebnim avtobusom odpeljali do osrednjega Amsterdama, ki ga boste najprej pogledali iz avtobusa, nato pa z ogledi nadaljevali peš in z javnim prevozom. Nekdanja skromna ribiška vasica je zrasla v največje mesto, gospodarski in kulturni center na Nizozemskem. Med cilje si boste zadali Rijksmuseum in hišo Ane Frank, cvetlično tržnico in če bo čas še Pomorski muzej. Prenočili boste v hotelu v mestu. Najbolj zagnani bodo odkrivali še nočni utrip mesta.

2. dan: Amsterdam-Leiden-Haag-Rotterdam-Utrecht
Zajtrk v hotelu. Za začetek boste dodali še nekaj vtisov Amsterdama, nato pa se boste zapeljali v univerzitetno mesto Leiden do imenitnega botaničnega vrta. Avtobus vas bo odpeljal naprej do Haaga. Z zunanje strani boste pogledali palačo miru, kraljevi grad, Binnenhof, viteško dvorano, protestantsko cerkev … Radovedno boste pogledali mestne znamenitosti Rotterdama in občudovali velikansko pristanišče. Isti dan se boste odpeljali še do zgodovinskega in univerzitetnega mesta Utrecht. Nastanitev v hotelu v mestu in prenočevanje.

3. dan: Utrecht-Het Loo-Arnheim-Breda
Zajtrk v hotelu. Avtobus vas bo najprej odpeljal do baročne palača Het Loo, ki skupaj z izborno obnovljenim vrtom kaže razkošje, ki ga je vladajoči sloj poznal v 17. stoletju. Nadaljevanje poti proti Arnheimu, ki ga večina pozna po mostu v filmu o bojih med II. svetovno vojno. Vas bo v bližini pritegnila Nizozemska v malem z značilnostmi dežele, kot so mlini (v resnici predvsem črpalke) na veter, keramika, slaščice pri peku in lesene cokle … Na koncu ogledov se boste nastanili v Bredi in prenočili.

4. dan: Breda-Gent-Brugge-Antwerpen
Zajtrk. Iz Brede, kjer boste pogledali vsaj beguinaž, boste hitro prišli v Belgijo in zapeljali v center Genta. Živahen center ima številne odlično ohranjene stare zgradbe. Najbolj vas bodo pritegnile palače ob reki in okolica stare mestne hiše. Možno bo pogledati tudi gentski oltar v katedrali Sv. Baavo. Še prijetnejši bo sprehod po centru mesta Brugge, kamor avtobusi in večinoma tudi avtomobili nimajo dostopa. Ozke ulice prepredajo tudi kanali. Med ogledi je nujen obisk stare bolnice. Na koncu popoldneva boste prišli v Antwerpen, ki ni le najpomembnejše belgijsko pristanišče in svetovna prestolnica trgovine s surovimi diamanti, ampak ima prijeten center s prepletom moderne arhitekture in skulptur ter starih zgradb, kot je Rubensova hiša … Iz avtobusa in peš boste spoznali center mesta, nato po se boste odpeljali do hotela in si odpočili za naslednji dan.

5. dan: Antwerpen-Bruselj-Waterloo-Slovenija
Zajtrk. Dopolnili boste oglede Antwerpna, nato pa nadaljevali poti do glavnega mesta Belgije in z evropskimi ustanovami tudi “naše prestolnice”. Najprej avtobusni orientacijski ogled z Atomiumom, kraljevo palačo, muzeji in pravosodno palačo, značilnimi četrtmi modernih stolpnic ali imenitnimi secesijskimi stvaritvami … Nadaljevali boste peš mimo malega Maneken Piss-a do Glavnega trga z veličastnimi cehovskimi palačami. Po izbiri možnost nakupa čokoladnih bonbonov ali okrepčilo s pivom … Del popoldneva bo obarvan čisto zgodovinsko. Z avtobusom se boste odpeljali na južno obrobje mesta, na prizorišče končnega Napoleonovega poraza – Waterloo.  Polet proti enemu od bližnjih letališč je predviden zvečer. Pristanek v poznih nočnih urah in transfer v kraj odhoda.

Cena potovanja na osebo je: 680 EUR

Cena vključuje: transferji pri odhodu in povratku na letališča, letalski prevoz  po programu,  letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz s turističnim avtobusom po programu, 4 x prenočevanje z zajtrkom v hotelu 3*, namestitev v dvoposteljni sobi, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, večerje, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, razpoložljivosti letalskih povezav, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / BELGIJA Nizozemska

  Bruselj in drugi lepi kraji Belgije - Gent, Brugge... Letalo, 3 dni, 525 EUR.
  Nepozaben vikend v Belgiji

  Bruselj in drugi lepi kraji Belgije – Gent, Brugge… Letalo, 3 dni, 525 EUR.

  Ogledali so boste Bruselj, Gent, Brugge, Antwerpen, Waterloo... Avtobus, 4 dni, 244 EUR.
  Dežela piva in čokolade

  Ogledali so boste Bruselj, Gent, Brugge, Antwerpen, Waterloo… Avtobus, 4 dni, 244 EUR.