Kraljevo mesto, ki navduši vsakogar. Letalo, 4 dni, 520 EUR

VIKEND V MADRIDU – 4 DNI


ODHODI:  od marca do novembra 2021

ČAS POTOVANJA: 4 dni                                                         

MINIMALNO ŠT. POTNIKOV: 30

 1.dan: SLOVENIJA–MADRID
Zbirališče potnikov na ljubljanskem oziroma bližnjem letališču in polet v Madrid. Prevoz z letališča v mesto in hkrati panoramski avtobusni ogled mestnih znamenitosti: Paseo de la Castellana – najdaljša mestna avenija, ki jo obdajajo številne visoke zgradbe, muzeji in stadion nogometnega kluba Real Madrid – Santiago Bernabeu, trg Cibeles z vodnjakom, Las Ventas – arena za bikoborbe, Plaza de España – trg s kipom Don Kihota in Sancha Panse, glavna poslovna ulica Gran Vía, mestni park Retiro. Zgodaj zvečer nastanitev v hotelu.

2.dan: MADRID
Ogledi peš ali metrojem –  Kraljeva palača, zgrajena v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Nekdaj veličastno domovanje španske v
ladarske družine je danes muzej in prostor, kjer se odvijajo številni državni sprejemi. Sprehod mimo madridske operne hiše (Teatro Real) do “srca Madrida” kot pravijo trgu Puerta del Sol. Nedaleč se nahaja še en slikovit trg Plaza Mayor iz 17. st., kjer je veliko restavracij in tapas barov. Nato sprehod po aveniji Gran Vía, ki jo krasijo mogočne stavbe iz obdobja secesije. Popoldne predlagamo ogled muzeja Prado, ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. V neoklasicistični stavbi Juana de Villanueve je shranjenih več kot 7.000 slik. Med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Brueglovih, Tizianovih, El Grecovih in Zurbaranovih del. Prenočevanje.

3.dan: MADRID–SEGOVIA–EL ESCORIAL–MADRID
Dan bo namenjen samostojnem raziskovanju mesta. za doplačilo priporočamo izlet v Kastilijo do slikovitega zgodovinskega mesteca Segovie, kjer stoji najstarejši akvadukt iz rimskih časov ter zelo znan grad . Nekaj prostega časa bo za prijetno potepanje po mestu, nato boste nadaljevali v mesto San Lorenzo de El Escorial, kjer stoji znameniti El Escorial, nekoč kraljeva palača in samostan obenem in velja za enega najpomembnejših arhitekturnih dosežkov 16. stoletja. Ogledali si boste čudovite dvorane in renesančno grobnico španskih kraljev iz časa Filipa II. Zvečer povratek v Madrid. Prenočevanje.

 4.dan: MADRID–TOLEDO–MADRID–SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja v Toledo, znamenito mesto, ki je uvrščeno tudi na seznam Unescove kulturne dediščine, kjer je polno zanimivih palač in cerkva in kjer sprehod po njegovih uličicah, trgih in dvoriščih za vsakega obiskovalca predstavlja enkratno doživetje. Med drugim si boste ogledali gotsko katedralo, sinagogo in cerkev Santo Tomé z znamenito sliko slikarja El Greca. Po ogledih in sprehodih vožnja na madridsko letališče od koder bomo poleteli proti ljubljanskemu oz. bližnjemu letališču.

Cena: 545 EUR

Cena vključuje: polet z letalom , letališke in varnostne pristojbine, avtobusni ogled po programu, 3 x prenočevanje z zajtrki v hotelu 3* v Madridu, namestitev v dvoposteljni sobi, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine, izleti.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Španija

  V štirih dneh si boste ogledali Granado, Cordobo, Sevillo in Malago.
Letalo, 540 EUR.

  V štirih dneh si boste ogledali Granado, Cordobo, Sevillo in Malago.
  Letalo, 540 EUR.

  Andaluzija je silna in vznemirljiva, obsijana s soncem, temperamentna in strastna, je domovina flamenca, bikoborb, čudovitih mest... 5 DNI, 745 EUR.
  Granada, Sevilla, Cordoba

  Andaluzija je silna in vznemirljiva, obsijana s soncem, temperamentna in strastna, je domovina flamenca, bikoborb, čudovitih mest… 5 DNI, 745 EUR.

  Svetovljansko mesto z nezgrešljivo Gaudijjevo arhitekturo, vedno živahno ulico 'Ramblo'...
Letalo, 4 dni, 515 EUR.

  Svetovljansko mesto z nezgrešljivo Gaudijjevo arhitekturo, vedno živahno ulico ‘Ramblo’…
  Letalo, 4 dni, 515 EUR.