Svetovljansko mesto z nezgrešljivo Gaudijjevo arhitekturo, vedno živahno ulico 'Ramblo'...
Letalo, 4 dni, 515 EUR.

BARCELONA – 4 dni


Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Minimalno št. potnikov: 30

Odhodi. od marca do novembra 2019

Prevoz: avtobus, letalo

Program potovanja:

1. dan: Ljubljana-Barcelona
Zjutraj zbirališče potnikov na bližnjem letališču in polet v Barcelono. Po pristanku avtobusni ogled katalonske prestolnice: nedokončane cerkve Sagrade Familie, ki je postala simbol mesta, olimpijskega kompleksa na Montjuichu, Španskega in Katalonskega trga ter mnogo drugih znamenitosti. Popoldne nastanitev v hotelu, nato peš in z metrojem ogled mestnega središča: sprehod po enem najbolj znanih sprehajališč na svetu – Rambli ter Gotski četrti, ki je zgodovinski del Barcelone z znamenito katedralo in kraljevim trgom. Obiskali boste »Mare Magnum«, kompleks zgrajen leta 1995 v starem pristanišču, kjer se nahajajo številne restavracije in tapas bari, kinodvorane, IMAX ter akvarij. Prenočevanje.

2. dan: Barcelona
Po zajtrku nadaljevanje ogledov mestnih znamenitosti. Poudarek bo na zgradbah avantgardističnega arhitekta Antonia Gaudia, ki je v Barceloni ustvaril pravljične in hkrati čudaške zgradbe, kakor so slavna stanovanjska hiša Casa Mila (stavba z drzno členjenim pročeljem in prepletenimi ograjami iz kovanega železa) ter palača in park Güell, načrtovan kot delavsko naselje. Po želji obisk t. i. španske vasi ali Pueblo Espaniol, kjer si lahko ogledate najbolj tipične zgradbe in znamenitosti Španije. Popoldan prosto za individualne oglede. Prenočevanje.

3. dan: Barcelona
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede katalonske prestolnice. V pestri paleti barcelonskih kulturnih ustanov priporočamo ogled fundacije Juana Miroja ali muzeja Picassa, pomorskega muzeja, muzeja moderne umetnosti, akvarija ali muzeja nogometnega kluba Barcelona. Ne izpustite obiska na najlepši tržnici v mestu La Boqueria. Ponuja vse barve in vonjave. Domačini in turisti najbolj občudujejo ponudbo svežih morskih sadežev in rib. Prenočevanje.

4. dan: Barcelona-Monserrat-Ljubljana
Zajtrk. Lahko boste nadaljevali s samostojnimi ogledi v mestu ali pa se podali na izlet do slikovitega pogorja Monserrat, ki je hkrati naravni rezervat z imenitnimi razgledi in romarski cilj. Ogledali si boste baziliko s črnim kipcem Marije, zaščitnice Katalonije, in zanimivi montseraški muzej. Spotoma se boste ustavili še pri vinogradnikih, spoznali postopke pridelave katalonskega penečega vina in ga seveda tudi poskusili. Pozno popoldan prevoz na letališče v Barceloni in polet proti Ljubljani.

Cena: 515 EUR

Cena vključuje: polet z letalom Ljubljana-Barcelona-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni ogled po programu, 3 x prenočevanje z zajtrki v hotelu 3* v Barceloni, namestitev v dvoposteljni sobi, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine, izleti, flamenko.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Španija

  Kraljevo mesto, ki navduši vsakogar. Letalo, 4 dni, 520 EUR

  Kraljevo mesto, ki navduši vsakogar. Letalo, 4 dni, 520 EUR

  V štirih dneh si boste ogledali Granado, Cordobo, Sevillo in Malago.
Letalo, 540 EUR.

  V štirih dneh si boste ogledali Granado, Cordobo, Sevillo in Malago.
  Letalo, 540 EUR.

  Andaluzija je silna in vznemirljiva, obsijana s soncem, temperamentna in strastna, je domovina flamenca, bikoborb, čudovitih mest... 5 DNI, 745 EUR.
  Granada, Sevilla, Cordoba

  Andaluzija je silna in vznemirljiva, obsijana s soncem, temperamentna in strastna, je domovina flamenca, bikoborb, čudovitih mest… 5 DNI, 745 EUR.