Trodnevni vikend program za obisk tega čarobnega mesta na dveh konitentih. Cena, 378 EUR

ISTANBUL – mesto zaljubljenih


Čar orienta

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhod: 22.maj 2020 – zagotovljen odhod

Ostali odhodi:  od februarja do decembra 2020, po dogovoru

Prevoz: letalo, avtobus

Program potovanja:

1.dan: SLOVENIJA–ISTANBUL, TRG TAXIM
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika in polet letala Turkish Airlines v Istanbul ob 9.05. Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz do mesta. Nastanitev v hotelu in popoldanski odhod s podzemno železnico na Taxim – središče novejšega predela mesta in sprehod po živahni ulici Neodvisnosti, kjer se nizajo restavracije in trgovine, do stolpa Galata in na most Galata, od kjer boste lahko občudovali stari Konstantinopolis in osvetljene minarete. Nočitev v hotelu.

2.dan: OD BIZANCA DO ISTANBULA
Po zajtrku sprehod po glavni ulici starega Konstantinopolisa in ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia – dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma. Nadaljevali bomo s sprehodom na  znamenito pokrito tržnico (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Zvečer predlagamo obisk lokala s folklornim programom, trebušnimi plesalkami in odlično večerjo.

 3.dan: ISTANBUL–SLOVENIJA
Po zajtrku prosto za samostojne oglede ali nakupe. Predlagamo obisk palače Dolmabahce ob Bosporju – palače zadnjih sultanov, kjer nas bo osupnilo razkošje tepihov, kristala in alabastra in obisk največje mošeje Sulejmana Veličastnega z grobovi sultana in njegove Hurem sultane.  Prevoz na letališče. Ob pribl. 17.55 odhod letala Turkish Airlines proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ob pribl. 19. 05.

 CENA POTOVANJA NA OSEBO: 398 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz iz Ljubljane z letališkimi in varnostnimi pristojbinami, prevoz letališče – hotel – letališče, 2 x nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelu lokalne kategorije 4*,2 samopostrežna zajtrka, oglede po programu, kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja, lokalno vodenje,osnovno nezgodno zavarovanje, organizacijo in DDV.

 

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine, večerje v restavracijah.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Turčija

    Carigrad, nekdaj znan kot Bizanc in Konstantinopel, je danes moderni Istanbul. Mesto je stičišče dveh celin, različnih kultur in civilizacij.
    Mesto na dveh kontinentih

    Carigrad, nekdaj znan kot Bizanc in Konstantinopel, je danes moderni Istanbul. Mesto je stičišče dveh celin, različnih kultur in civilizacij.