Vsako mesto s svojim posebnim čarom, potem še skok na atlantsko obalo
ter ogled Coimbre, živahnega kraja z večstoletno univerzo. 4 dni, 749 EUR.

OD PORTA DO LIZBONE


Odhodi: od marca do novembra 2021

Čas potovanja: 4 dni

Min. št.  potnikov: 30

Prevoz: letalo

 Program potovanja:

 1.dan: LJUBLJANA–PORTO 

Avtobusni prevoz iz Ljubljane do letališča ter zgodnji polet do Porta.  Ogled mesta , katerega sinonimi so: dobro vino, lepi mostovi in neskončna reka Douro ter kleti za pokušanje slavnega portovca. Staro mestno jedro je pod Unescovo dediščino. Najprej si bomo ogledali stolnico, cerkev ter samostan Svetega Frančiška ter borzo za vrednostne papirje, ki je bila zgrajena že 1834. Po kulturnih ogledih se bomo sprehodili po Ribeiri, kjer nas vabijo na pokušino vin pridelanih v porečju reke Duoro. Najznamenitejši most v Portu se imenuje Ponte Dom Luís in povezuje oba dela mesta že od leta 1886. Prevoz do hotela, večerja in nočitev.

2.dan: PORTO 

Po zajtrku se bomo odpravili na plovbo po melanholični reki Duoro, ki se vije čez Porto in mu daje poseben čar. Peljali se bomo kar pod šestimi mostovi, vsak s svojo zgodbo in imenom. Plovba se bo zaključila na obrobju mesta, v predelu Villa de Gaia, kjer se nahajajo slavne kleti sladkega portovca in rdečih vin iz območja porečja reke Duero. Ogled kleti in degustacija kvalitetnih portugalskih vin. Po ogledu prosti čas v Portu. Večerja v lokalni restavraciji s tipično hrano. Nočitev.

 3.dan, ponedeljek :PORTO–COIMBRA– NAZARE–LIZBONA

Po zajtrku se bomo podali proti jugu Portugalske s postankom za kosilo v očarljivi Coimbri. Po ozkih ulicah se bomo sprehodil do najstarejše in najuglednejše portugalske univerze. V sklop Univerze spada tudi Jardim Botânico kjer se bodo naša ušesa spočila od mestnega vrveža, oči pa bodo uživale ob pogledu na rastline ter drevesa. Prosto za kosilo. Po kosilu nadaljevanje vožnje proti Lizboni. Postanek na znameniti plaži Nazare, znani po fascinantnem pogledu na največje valove v Evropi, ki jih s pridom izkoriščjajo adrenalinski surfarji. Prihod v Lizbono v poznih popoldanskih urah, avtobusni ogled prestolnice. Nastanitev v hotelu, večerja. Možnost ogleda Fado predstave (tipične portugalske glasbe) z večerjo. Nočitev v Lizboni.

4.dan : LIZBONA–SLOVENIJA

Dopoldne bo namenjeno raziskovanju Lizbone. Med drugim si bomo ogledali Alfamo z gradom São Jorge in katedralo, Baixo, kjer ne manjka trgovinic, elegantno okrožje Chiado, Barrio Alto, kjer se nahajajo restavracije in pivnice … Videli bomo palačo Palácio dos Marqueses de Fronteira… Po ogledu prosti čas za samostojne oglede, nakupe ali kosilo. V poznih popoldanskih urah prevoz do letališča in let proti Benetkam. Avtobusni prevoz iz Benetk do Ljubljane, kamor boste prispeli okrog polnoči.

 CENA: 749 EUR

 Cena vključuje: avtobusni transfer na letališče Benetke in nazaj, vse avtobusne transferje na Portugalskem (hotel–letališče Porto, Lizbona–letališče), avtobusni izlet  Porto–Coimbra–Lazare–Lizbona, obvezna lokalna vodenja: Porto, Lizbona, hotel najmanj ***  v  Portu, na osnovi 1 x polpenzion v dvoposteljnih sobah / 1 x  večerja-samopostrežni zajtrki in 1 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom, hotel  najmanj *** v Lizboni na osnovi 1 x polpenzion v dvoposteljnih sobah/ večerja samopostrežni zajtrk, večerja v tipični restavraciji v Portu, drugi dan, degustacija vin in ogled kleti v Portu, vstopnine in oglede po programu, slovensko vodenje potovanja, organizacija in DDV.

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba za 3 noči 90 EUR/osebo, fado 22 EUR, odstopnina 30 EUR.

 Doplačilo na poti: fado naknadne prijave 25 EUR, individualna naročila.

 

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Portugalska

  Mali raj sredi Atlantika. Letalo, 5 dni, 750 EUR
  OTOK VEČNE POMLADI

  Mali raj sredi Atlantika. Letalo, 5 dni, 750 EUR

  Spoznali boste Lizbono, krajevsko Sintro, šli do do rta Cabo da Roca, skrajne zahodne točke
Evrope. 4 dni, 578 EUR.

  Spoznali boste Lizbono, krajevsko Sintro, šli do do rta Cabo da Roca, skrajne zahodne točke
  Evrope. 4 dni, 578 EUR.