Mali raj sredi Atlantika. Letalo, 5 dni, 1097 EUR ( večerje, zajtrki, kosila, vstopnine )

Madeira


Otok večne pomladi

Odhodi: od marca do novembra 2024

Minimalno št. potnikov: 30

Čas potovanja: 5 dni

1. dan: SLOVENIJA–BENETKE–MADEIRA (FUNCHAL)

Zbor potnikov na dogovorjenem mestu  in prevoz do Benetk.  Polet proti Lizboni ob 13.05  ter dalje na Madeiro. Po pristanku ob 18.05  urah nas čaka še krajši prevoz do hotela. Namestitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: FUNCHAL in okolica

Po zajtrku ogled glavnega mesta. Sprehajanje po ulicah Funchala je prijetno zaradi obilice zelenja, parkov, promenad, namenjenih samo pešcem. Številna pročelja so okrašena z značilnimi modro obarvanimi keramičnimi ploščicami – azulejos, poleg teh so zanimivi tudi pločniki, tlakovani z majhnimi, črnimi in belimi kamenčki. Ogled mesta boste začeli na tržnici »Mercadodos Lavradores«, V bližini tržnice ogled manufakture vezenin, kjer boste izvedeli vse o otoški vezenini, znani po celem svetu. Vrhunec dneva predstavlja ogled botaničnega vrta, kjer boste uživali v barvah in vonjavah različnih orhidej ter drugega tropskega in subtropskega rastlinja. Popoldne  boste z razgledne tačke Pico dos Barcelos lahko uživali v panoramskem razgledu na Funchal – ‘prestolnico’ Madeire. Nato se boste peljali v hribe, do razgledne točke  Eira do Serrado od koder je prekrasen razgled na čudovito pokrajino z visokimi, hribi in dolinami, ki jih prekriva bujna eksotična vegetacija. Tu se odpira tudi lep pogled na slikovito vasico  CurraldasFreiras. Nadaljevali boste do vasice Monte, z lepimi hišami in vrtovi ter cerkvijo Gospe z Monta, zaščitnice otoka.  Vrnitev v hotel. Večerja in prenočevanje.

3. dan: FUNCHAL–IZLET NA SEVEROZAHOD OTOKA

Po zajtrku celodnevni izlet po zahodni strani otoka, kjer boste obiskali številne slikovite ribiške vasice in naselja. Najprej se boste podali do vasice Camara de Lobos, ki je med domačini priljubljena za preživljanje večerov ali konca tedna; privablja jih sproščeno vzdušje v številnih lokalih in restavracijah. Nadaljevanje poti do rta Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Postanek v vasici RibeiraBrava ter nadaljevanje poti čez prelaz Paul da Serra na severno stran otoka. Naslednji postanek bo v Porto Moniz, kjer si boste ogledali v lavo vklesane naravne bazene. Kosilo v vasici Sao Vicente ter nadaljevanje poti v notranjost otoka čez prelaz Chaodos Louros, obdan z nenavadnim gozdom Lauris silva, od leta 1999 razglašen za naravni rezervat. Preden se boste vrnili v hotel, še postanek za čudovit razgled na obe strani otoka v kraju Encumeada. Večerja in prenočevanje Prenočevanje v hotelu.

 4. dan:FUNCHAL–IZLET VZHOD OTOKA

Po zajtrku se boste podali na celodnevni izlet v notranjost otoka. Najprej boste obiskali kraj Camacha, znan po pletenih izdelkih iz vrbovih šib (pletenice, košare, pohištvo …). Sledi vožnja na tretji najvišji vrh Pico do Aveiro, na višini 1818 m, od koder je lep razgled na najvišji vrh otoka, Rdeči vrh. Potem naprej  v vas Ribeiro Frio (hladna voda), znano po ribogojnici postrvi in tipični pijači poncho. Nadaljevanje poti v Santano, najbolj tipično vasico otoka, znano po s slamo kritih pisanih hišicah, ki so edinstvene na otoku, grajene v obliki črke A, s strehami, segajočimi do tal.  Ob vrnitvi v Funchal se boste ustavili v Porteli, od koder je lep razgled na otok ter nadaljevali pot do vasice Machico med gorami in morjem; pravijo ji tudi »rojstvo« otoka. Vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

5.dan: FUNCHAL–LIZBONA–LJUBLJANA

Vožnja na letališče, od koder bo ob 5.30 polet proti Lizboni in dalje proti Benetkam. Po pristanku  ob 12.10 sledi še vožnja proti Sloveniji.

CENA: 1097 EUR

 Cena vključuje:letalski prevoz Benetke–Lizbona–Funchal–Lizbona–Benetke,izleti in ogledi  po programu,4 x zajtrk in večerja (vključeno ¼ l vina in mineralna voda), v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, pijača ob dobrodošlici,   1 x kosilo, vstopnino v botanični vrt, spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika ves čas potovanja,stroški organizacije

Možna doplačila: za enoposteljno sobo 160 EUR, za dodatne izlete in oglede ter za tipično večerjo s programom, prevoz na beneško letališče in nazaj – 70 EUR.

Končna cena in program bosta določen na podlagi datuma in kraja odhoda, števila udeležencev ter morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Portugalska

  Vsako mesto s svojim posebnim čarom, potem še skok na atlantsko obalo
ter ogled Coimbre, živahnega kraja z večstoletno univerzo. 4 dni, 1169 EUR ( večerje, degustacije )
  Najlepša mesta Portugalske

  Vsako mesto s svojim posebnim čarom, potem še skok na atlantsko obalo
  ter ogled Coimbre, živahnega kraja z večstoletno univerzo. 4 dni, 1169 EUR ( večerje, degustacije )

  Spoznali boste Lizbono, krajevsko Sintro, šli do do rta Cabo da Roca, skrajne zahodne točke
Evrope. 4 dni, 885 EUR ( večerje, vstopnine )
  Lizbona in okolica

  Spoznali boste Lizbono, krajevsko Sintro, šli do do rta Cabo da Roca, skrajne zahodne točke
  Evrope. 4 dni, 885 EUR ( večerje, vstopnine )