When a man is tired of London, he is tired of life ( Samuel Johnson)...
Mesto, ki nas vedno znova navduši. 520 EUR.

LONDON – 4 DNI


Odhodi: od marca do novembra 2021

Čas POTOVANJA: 4 dni

MIN. ŠT. POTNIKOV: 30

 

Program potovanja:

1.dan: SLOVENIJA–LONDON–GREENWICH

Polet letala proti Londonu iz Ljubljane ali enega od bližnjih letališč. Po pristanku avtob usni prevoz proti Greenwichu. Po vzponu na hrib si bomo sredi parka na kratko ogledali Royal Observatory, fotografirali poldnevniško linijo in preverjali, kdo ima bolj točno uro. Pogledali bomo še v National Maritime Museum, enega najboljših pomorskih muzejev na svetu. Nadaljevali bomo v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, Whitehall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s … Pozna namestitev in prenočevanje v hotelu.

2.dan: LONDON

Jutranje vstajanje in zbor v avli hotela po zajtrku. S podzemno železnico se bomo peljali do postaje London Bridge. Sprehodili se bomo do županove rezidence The City Hall in njenega soseda, ladje-rušilca Belfast. Nadaljevali bomo preko 120 let starega znamenitega dvižnega mostu The Tower Bridge do trdnjave Tower of London in v njej obiskali »Beli stolp« s kakovostnim muzejem, The Jewel House, kjer je nekaj največjih draguljev na svetu in vrsta pomembnih kron britanskih vladarjev, srečali bradate Beefeaterje in znamenite krokarje. Sledi kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St. Catherine Docks in Dickens Inn. Nadaljujemo pot do postaje King’s Cross, pogledamo peron vlaka do »Bradavičarke« in si ogledamo originalno besedilo pesmi Yesterday v British Library. Po kosilu in počitku se odpravimo do ulice Baker Street in si ogledamo razstavo voščenih lutk Madam Tussaud’s ter Chamber Live. Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej in spoznali, kje je bil doma slavni detektiv Sherlock Holmes. Če bomo hitri, bo čas, da pogledamo Oxford Street, nato pa bomo nadaljevali do Covent Garden. Le nekaj korakov naprej bomo fotografirali odtise rok znanih igralcev na Leicester Square in Nelsonov spomenik in leve na Trafalgar Square. Vrnitev v hotel. Prenočevanje.

 3.dan: LONDON–HAMPTON COURT–LONDON

Zajtrk. Sledil bo dopoldanski izlet do palače Hampton Court. Zgradil jo je kardinal Wolsey, prevzel pa Henrik VIII. Zanimiv animacijski program nas bo popeljal v njegov čas. Tam si bomo ogledali sobane, zanimivo  staro angleško dvorno kuhinjo, lepo urejen park z labirintom … Povratek v London, kjer bomo šli do najpomembnejšega nacionalnega muzeja The British Museum, pogledali eksponate iz Egipta, Grčije, Tihomorskih otokov … Zvečer bomo izbirali med vožnjo na znamenitem kolesu London Eye ali dodatnem sprehodu po Londonu z vodnikom. Vrnitev v hotel okoli 22.00. Prenočevanje.

 4.dan: LONDON – SLOVENIJA

Zgodaj zjutraj bomo pozajtrkovali, prtljago zložili v garderobo in šli na zadnje oglede v mestu. Peš bomo odšli od Parlamenta ter Big Ben-a mimo domovanja ministrskega predsednika na 10 Downing Street in skozi St. James park. Pogledali bomo proti kraljičini palači in leve na Trafalgar Square posneli še pri dnevni svetlobi. Nato se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali na letališče. Poleteli bomo proti letališču v  Ljubljani ali na enega od bližnjih letališč in od tam z avtobusom nadaljevali do doma, kjer bomo hiteli domačim razlagati o lepih izkušnjah s poti.


Cena:
520 EUR

Cena vključuje:

 •  – letalski prevoz v London in nazaj, vključno z letališkimi taksami (ročna prtljaga);
 • – namestitev v hotelu turistične kategorije v Londonu v dvoposteljnih sobah (3 x nočitev z zajtrkom),
 • – avtobusne prevoze v Britaniji po programu prvi in zadnji dan, mestni prevoz pri izvedbi programa;
 • – vstopnine po dogovoru*;
 • – nezgodno zavarovanje
 •  -kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja, organizacijo in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba, vstopnine

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Velika Britanija

  Dežela viskija, dud in kiltov vabi, da spoznamo njeno pogumno preteklost ter se na poti med srednjeveškimi mesti in romantičnimi jezeri naučimo škotskih pesmi. 5 dni, 725 EUR.
  Majhna, a zakladov prepolna dežela

  Dežela viskija, dud in kiltov vabi, da spoznamo njeno pogumno preteklost ter se na poti med srednjeveškimi mesti in romantičnimi jezeri naučimo škotskih pesmi. 5 dni, 725 EUR.

  Cornwall je domovina zadnjih pravih keltskih potomcev. Mitska pokrajina, čudoviti klifi in legende starih mest.
4 dni, 695 EUR.
  Odkrijte skrivnosti Anglije

  Cornwall je domovina zadnjih pravih keltskih potomcev. Mitska pokrajina, čudoviti klifi in legende starih mest.
  4 dni, 695 EUR.

  V London se ne gre samo enkrat temveč ga lahko odkrivamo vedno znova...muzeju, prireditve, nakupovalni...
3 dni, 495 EUR.

  V London se ne gre samo enkrat temveč ga lahko odkrivamo vedno znova…muzeju, prireditve, nakupovalni…
  3 dni, 495 EUR.