Cornwall je domovina zadnjih pravih keltskih potomcev. Mitska pokrajina, čudoviti klifi in legende starih mest.
4 dni, 695 EUR.

CORNWALL IN DEVON


Odkrijte skrivnosti Anglije

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Minimalno št. potnikov: 30

Odhodi: od marca do novembra 2019

Prevoz: letalo, avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-London-Salisbury-Stonehenge-Exeter
Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču Jožeta Pučnika in jutranji polet v London. Po pristanku na Gatwicku in letaliških formalnostih boste vstopili v posebni avtobus in se odpeljali proti Salisbury. Ogled katedrale, kjer hranijo eno od kopij Magne carte. Naslednji ogled v Stonehengu. Po ogledu kamnitih monolitov boste nadaljevali pot do Exetra. Obiskali boste center mesta, se nastanili v hotelu in prenočili.

2. dan: Exeter-Torquay-Plymouth-Eden Priject-Falmouth
Zajtrk. Vožnja proti obali in do mesta kjer je bila doma najboljša avtorica kriminalnih romanov Agata Christie. Mimo Plymoutha boste šli do veličastnega projekta Eden. V nekdanjih glinokopih je sedaj več rastlinjakov z odličnimi rastlinjaki (tropskego rastlinje, ekološka problematika …) Ogled vam bo vzel večino dneva. Naprej se boste peljali skoraj proti skrajnemu koncu Cornwalla v Falmouth. Nastanitev in prenočevanje.

3. dan: Falmouth-St. Michael’s Mount-Land’s End-St. Ives-Newquay
Zajtrk. Sledi kratka vožnja do otočka St. Michael s samostanom. Je skoraj zrcalna podoba soimenjaka v Normandiji, na drugi strani Kanala. Klife boste pogledali čisto na koncu polotoka blizu naselja Penzance. Ogledali si boste še ribiško vasico St. Ives, ki je privabile nekatere velike umetnike, npr. Barbaro Hepworth. Ob obali boste nadaljevali pot mimo rojstnega kraja kralja Arturja in Newquaya do hotela. Prenočevanje in nočitev.

4. dan: Widemouthbay-Clovelly-Bristol-Bath-London-Slovenija
Zajtrk. Zgodaj dopoldan se boste sprehodili po ribiški vasi Clovelly, še preden jo napolnijo trume turistov. Nato boste šli do Batha in spoznal center enega najlepših angleških mest. Med znane točke v mestu štejejo rimske terme, rojstna hiša Jane Austen, arhitektura jurijanskega obdobja … Nato bo treba pohiteti do letališča in se vrniti nazaj v Slovenijo.

Cena: 695 EUR

Cena vključuje: letalsko vozovnico Ljubljana-London-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, prevoze v Britaniji po programu, 3 x prenočevanje z zajtrki v hotelih turističnega razreda, namestitev v dvoposteljnih sobah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Velika Britanija

  When a man is tired of London, he is tired of life ( Samuel Johnson)...
Mesto, ki nas vedno znova navduši. 520 EUR.

  When a man is tired of London, he is tired of life ( Samuel Johnson)…
  Mesto, ki nas vedno znova navduši. 520 EUR.

  Dežela viskija, dud in kiltov vabi, da spoznamo njeno pogumno preteklost ter se na poti med srednjeveškimi mesti in romantičnimi jezeri naučimo škotskih pesmi. 5 dni, 725 EUR.
  Majhna, a zakladov prepolna dežela

  Dežela viskija, dud in kiltov vabi, da spoznamo njeno pogumno preteklost ter se na poti med srednjeveškimi mesti in romantičnimi jezeri naučimo škotskih pesmi. 5 dni, 725 EUR.

  V London se ne gre samo enkrat temveč ga lahko odkrivamo vedno znova...muzeju, prireditve, nakupovalni...
3 dni, 495 EUR.

  V London se ne gre samo enkrat temveč ga lahko odkrivamo vedno znova…muzeju, prireditve, nakupovalni…
  3 dni, 495 EUR.