Spoznajte čudovito Bolgarijo, sprehodite se po Sofiji in odkrijte naravne lepote ene najstarejših držav v Evropi.
5 dni, 234 EUR.

BOLGARIJA Z AVTOBUSOM


Dežela vrtnic, jogurta in medu

Čas potovanja: 4-5 dni

Minimalno št. potnikov: 45

Odhodi: od marca do novembra 2019

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Niš
Odhod v večernih urah iz kraja, ki ga določi zaključena skupina. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Zagreba v smeri Beograda proti Nišu.

2. dan: Niš-Sofija
V jutranjih urah prihod v Niš. Sledi kratek postanek in ogled »Čela Kule« v Nišu; tam so Turki zazidali 952 lobanj srbskih vojakov. V nadaljevanju vožnja do mejnega prehoda z Bolgarijo. Po opravljenih mejnih formalnostih še kratka vožnja do Sofije. Sofija je drugo najstarejše mesto v Evropi, staro kar 7000 let. Doživljalo je burno zgodovino, ki je uspešno kljubovalo že s samim imenom: Sofija namreč pomeni modrost. Po prihodu v Sofijo sledi namestitev v hotelu in krajši počitek. Ogled mestnih znamenitosti: cerkev sv. Sofije, mošeja Banja Baši, katedrala Aleksandra Nevskega, cerkev sv. Gregorja z antičnimi ostanki rimske kanalizacije, narodna palača kulture, Sinagoga, Univerza … Zvečer večerja v eni od tipičnih restavracij s folklornim večerom, vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan: Sofija-Rila-Sofija
Po zajtrku vožnja v kotlino planine Rila z najvišjim vrhom Maljovica. Na višini 1174 m si boste ogledali najpomembnejši bolgarski samostan Rila, zgrajen že v 10. stoletju. V 18. in 19. stoletju je bil središče bolgarskega narodnega prebujenja. Ogled ohranjenega trinadstropnega samostanskega poslopja, glavne cerkve s prelepim ikonostasom in zakladnico, srednjeveškega obrambnega stolpa in drugih znamenitosti. Po ogledu vrnitev v Sofijo, nekaj prostega časa za nakupe, osvežitev, samostojne oglede … Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

4. dan: Sofija
Po zajtrku ogled narodnozgodovinskega muzeja in cerkve v Bojani, ki je najstarejša in najlepše ohranjena vzhodno-srednjeveška cerkev. Od leta 1979 je cerkev pod okriljem UNESCA. Videli boste še številne srednjeveške freske in izvedeli več o zgodovini Bolgarije od 1. bolgarskega cesarstva naprej. Popoldan prost za individualne aktivnosti. Večerja v hotelu, nočitev.

5. dan: Sofija-Beograd-Slovenija
Po zajtrku slovo in vožnja v smeri proti domu čez Srbijo, Hrvaško v Slovenijo. Predviden še krajši postanek v Beogradu, krožni ogled znamenitosti, čas za individualno okrepčilo in že nadaljevanje potovanja proti Sloveniji. Predviden prihod domov v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 234 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, nastanitve v hotelih turistične kategorije, 1 x nočitev z zajtrkom, 2 x polpenzion, 1 x večerjo v restavraciji s folklornim programom, vse zunanje oglede po programu, vstopnine: samostan Rila, Čela Kula v Nišu, cerkev v Bojani, Narodni muzej, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačilo: enoposteljna soba.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Bolgarija

    Spoznajte čudovito Bolgarijo, sprehodite se po Sofiji in odkrijte naravne lepote ene najstarejših držav v Evropi.
4. dni, letalo, 570 EUR

    Spoznajte čudovito Bolgarijo, sprehodite se po Sofiji in odkrijte naravne lepote ene najstarejših držav v Evropi.
    4. dni, letalo, 570 EUR