Spoznajte čudovito Bolgarijo, sprehodite se po Sofiji in odkrijte naravne lepote ene najstarejših držav v Evropi.
4. dni, letalo, 570 EUR

BOLGARIJA Z LETALOM


Odhod: od marca do novembra 2019
Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Minimalno št. potnikov: 35

 Prevoz: letalo

1. dan: LJUBLJANA–BEOGRAD–SOFIJA
Dopoldne polet letala preko Beograda v Sofijo. Pristanek ob 17.00, vožnja v mesto  in nato ogled zanimivosti bolgarske prestolnice – pravoslavne katedrale Aleksandra Nevskega, cerkve sv. Sofije, parlamenta, predsedniške palače… Sledi prevoz v hotel, večerja in prenočevanje.

2. dan: SOFIJA–KOPRIVŠTICA–VELIKO TARNOVO
Po  zajtrku vožnja proti vzhodu do kraja Koprivštica, ki je nekakšno mesto muzej, saj  v dobršni meri ohranja pristno podobo iz starih časov. Veliko stavb oz hiš se je ohranilo, nekatere pa so tudi restavrirali. Ogledali si boste  notranjosti nekaterih hiš in se  seznanili z različnimi obrtmi, ki so v tem mestu cvetele dolga leta kot npr.  rezbarstvo, tkanje, vezenje, izdelava nakita … Razstavljeno je tudi staro orožje, tudi tisto iz leta 1876, ko se je v  tem kraju začela vstaja proti Turkom. Zaradi tega ima mesto za Bolgare tudi velik zgodovinski pomen.  Po ogledih boste vožnjo nadaljevali v Veliko Tarnovo, nekdanjo bolgarsko prestolnico. Mesto velja za eno najbolj slikovitih v Bolgariji. Razprostira se na treh hribih in skozenj se vije reka Jantra. Po prihodu si boste ogledali  trdnjave Carevec, od koder je lep razgled na mesto. Namestitev v hotelu in večerja. Po večerji  priporočamo sprehod po mestu, ki je zvečer oz. ponoči zelo živahno. Prenočevanje.

3. dan: VELIKO TARNOVO–ARBANASSI–KAZANLAK–PLOVDIV
Po zajtrku vožnja v bližnji kraj Arbanassi, ki ga krasi edinstvena arhitektura iz 16. in 17. st., časa narodnega prebujenja in uporov proti Turkom.  Uvrščen je na seznam Unescove kulturne dediščine. Med drugim si boste ogledali cerkev Rojdestvo Hristovo (prevod najbrž ni potreben). Po ogledu vožnja v Kazanlak, mesto, ki leži v dolini rož (bolgarsko – Rozova  dolina), področju, kjer so zelo dobri pogoji za vzgojo rož oz. vrtnic, ki najlepše zacvetijo od konca maja do začetka junija in iz njih pridelujejo različna olja. V 5.  in 6. st. pa so tu živeli Tračani in nekaj ostankov njihove kulture kot npr. grobovi se je ohranilo do danes. Pot boste nadaljevali v Plovdiv, drugo najvejčje mesto v Bolgariji, ki ima zelo dolgo zgodovino, saj prve najdbe o obstoju tega mesta segajo daleč pred antiko. Večerja in prenočevanje.

4. dan: PLOVDIV–SOFIJA–BEOGRAD–LJUBLJANA
Zajtrk in nato ogled mesta. Sredi starega mestnega jedra si boste ogledali Etnografski muzej, nato bo sledil ogled cerkve sv. Konstantina in Helene (zgrajena v 4.st, pozneje večkrat dograjena) in rimskega amfiteatra. Nekaj  časa bo še prosto za samostojne oglede in potem popoldne prevoz na letališče v Sofiji od koder bo ob 16.30 polet letala proti Beogradu in nato naprej v Ljubljano.

CENA: 570 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana–Sofija–Ljubljana, letališke pristojbine, 3 x prenočevanje z zajtrkom v dvoposteljni sobi  v  hotelih 3*, 3 večerje (praviloma v lokalnih restavracijah), vse druge prevoze in oglede po programu,  slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Bolgarija

    Spoznajte čudovito Bolgarijo, sprehodite se po Sofiji in odkrijte naravne lepote ene najstarejših držav v Evropi.
5 dni, 234 EUR.
    Dežela vrtnic, jogurta in medu

    Spoznajte čudovito Bolgarijo, sprehodite se po Sofiji in odkrijte naravne lepote ene najstarejših držav v Evropi.
    5 dni, 234 EUR.