Prelepi kraji, kjer se prepletajo zgodovinske in naravne lepote, ki se vsakemu popotniku vtisneju v spomin. Rojstna dežela grofa Drakule. 4 dni 278 EUR

Transilvanija


Transilvanija, čudoviti del Romunije

Čas potovanja: 3 dni in pol

Odhodi: od marca do novembra 2023

Prevoz: turistični avtobus

Najmanjše število potnikov: 40

Program potovanja:

1.dan: Slovenija – Madžarska – Romunija

V večernih urah odhod turističnega avtobusa iz Slovenije. Pot nas bo vodila mimo Blatnega jezera in Budimpešte proti vzhodu do romunske meje. Na poti krajši postanki za oddih.

2.dan: Sigishoara – Brašov

V dopoldanskih urah bomo prispeli v mestece Sigishoara. Mesto je od leta 1999 na listi Unecsa. Svetovno znano je kot rojstni kraj znamenitega grofa Drakule. Lepo ohranjeno mestno jedro, obrambni zidovi, mestna vrata nas popeljejo v daljno preteklost 14 stoletja, ko je bilo to mesto eno najbolj utrjenih v tem delu sveta. Sprehod po simpatičnem mestnem jedru in ogled citadele – edine še naseljene v Evropi, urnega stolpa, cerkve na griču z ostanki obzidja…Seveda se bomo ustavili tudi pri rojstni hiši krvoločnega grofa. Nadaljevanje poti v Brasov, še eno od slikovitih mest Transilvanije. Mesto se ponaša s slavno gotsko – Črno cerkvijo, elegantnim glavnim trgom, tukaj so različne pravoslavne cerkve… muzeja „najstarejše romunske šole“… Sprehod po mestu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 3.dan: Brašov – Azuga – Bran – Sibiu

Zajtrk v hotelu. Vožnja v Azugo ter postanek za ogled kleti in pokušino penečih vin v kraljevih kleteh. Okoli poldneva nadaljujemo pot po sledovih Drakule in se zapeljemo do gradu Bran, ki ga imenujemo tudi grad Drakule. Ogled gradu, kjer se začuti duh grofa Drakule. Za časa svojega življenja se je Drakula uspešno boril proti Turkom in njegov sloves se je hitro razširil po Evropi. Pod gradom je etno vasica, v kateri so razporejene hišice s področja celotne Romunije. Slikovita pot nas bo vodila naprej do mesta Sibiu, po prihodu sledi ogled mesta z manjšimi in večjimi trgi, mostom lažnivcev, katoliško katedralo, evangeličansko cerkvijo….. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Hunedoara – Madžarska  – Slovenija

Po zajtrku se vožnja nadaljuje proti mestecu Hunedoari na zahodu Transilvanije. Tam stoji največji grad v Romuniji, v katerem je živel Matija Korvin – pri nas bolj znan kot Kraj Matjaž. Po nekaterih podatkih naj bi v grajski ježi bil nekaj časa zaprt grof Drakula. Graščina z značilnimi »transilvanijskimi stolpi« je eden najlepših gotskih objektov v Evropi. Nadaljevanje poti proti Madžarski. Vožnja proti Sloveniji in kraju odhoda kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena potovanje je: 278,00 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, stroški cestnin in mitnin na poti, stroške dveh voznikov, hotelske storitve po programu na osnovi polpenzionov v solidnih hotelih turistične kategorije,vse oglede in vstopnine po programu, lokalno vodenje skozi celotno pot po Romuniji, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Romunija

  Romunija vas bo v le dveh dneh tako navdušila, da se boste ob povratku domov soglasno strinjali: Vrnemo se!! Kmalu...
2 dni, 175 EUR.
  Avantura na štirih kolesih

  Romunija vas bo v le dveh dneh tako navdušila, da se boste ob povratku domov soglasno strinjali: Vrnemo se!! Kmalu…
  2 dni, 175 EUR.

  Potovanje po skrivnostni Romuniji, kjer obiščemo prestolnico in največje znamenitosti v njeni okolici. 6 dni 442 EUR ( vstopnine, večerje )
  Dežela grofa Drakule

  Potovanje po skrivnostni Romuniji, kjer obiščemo prestolnico in največje znamenitosti v njeni okolici. 6 dni 442 EUR ( vstopnine, večerje )

  Parlament z največjo zgradbo na svetu, Slavolok zmage, Trg revolucije in Knežji dvor Vlada Drakule...Letalo, 3 dni, 489 EUR.
  Mesto dveh obrazov

  Parlament z največjo zgradbo na svetu, Slavolok zmage, Trg revolucije in Knežji dvor Vlada Drakule…Letalo, 3 dni, 489 EUR.