Madeira, otok bujnega zelenja in otok večne pomladi,  že od 1188 EUR

Madeira – vrt Atlantika


Pravljični otok sredi oceana. Odhoda: 22.9., 28.10.2023

Trajanje potovanja: 8 dni

Program potovanja:

1. dan LJUBLJANA – polet na Madeiro – FUNCHAL

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča na Madeiro. Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev.

2. dan FUNCHAL – izlet na VZHOD OTOKA

Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areiro (1.818 m)! Spektakularni pogledi v osrčje najvišjih gora ter panoramski sprehod z enkratnimi pogledi. Spust do vasice Ribeiro Frio in znajdemo se v drugem svetu. Sprehod po zimzeleni goščavi lovorovih dreves nas popelje do razgledne točke. Poskusimo ”poncho”? Panoramska pot do Santane nas preseneti z eksotičnim rastlinjem – pravi botanični poduk! V Santani obiščemo značilne “alpske” hiške in morda okusimo “milho cozido” s pečeno tuno? Višek dneva pa nas čaka na rtu sv. Lovrenca, ki nam ponudi enega najlepših sprehodov ob klifih visoko nad razpenjenim oceanom. Vrnitev v hotel in prost večer. Nočitev.

3. dan FUNCHAL – izlet po okolici in v NUNSKO DOLINO

Zajtrk. Vožnja do Botaničnega vrta, ki ga doživimo v jutranji svežini. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I.. Zakaj se (za doplačilo) ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini? Potem se vzpnemo v osrčje gora, na razgledno točko Eira do Serrado, od koder se nam odpre eden najbolj dramatičnih pogledov na otoku. Sprehod v Nunsko dolino (Curral das Freiras) in morda kostanjeva juha za kosilo? Ob koncu dneva se ustavimo še v idilični ribiški vasici Camari de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

4. dan FUNCHAL- izlet na kite in delfine

Zajtrk. Raziščemo prijetno mestece Funchal. Začnemo pri največji znamenitosti mesta – muzej CR7 in kip Cristiana Ronalda. Pot nas pelje do parka Sv. Katarine, skozi čudovit mestni park in že vstopimo v ožje središče, mimo mestne katedrale vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujemo sprehod po starem Funchalu. Prosto popoldne za lastno raziskovanje. Po želji (za doplačilo) lahko doživimo triurni izlet: s katamaranom se iz Funchala odpeljemo na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci. Navdušujoči so tudi pogledi na otok z morja. Yes! Nočitev.

5. dan FUNCHAL – izlet na JUGOZAHOD OTOKA

Zajtrk. Jutro začnemo na prelazu Encumeada, od koder se nam z nekaj sreče odpre pogled na obe strani otoka vse do morja, da lahko občudujemo teater gora okoli Pica Grande. Sprehod pri prastarih lovorikovcih. Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka po panoramski cesti v vasico Porto Moniz. Sprehod ob dramatični obali med osamelci lave. Po želji se okopamo v lavinih bazenih. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz razpenjenega oceana. S panoramskimi postanki se odpeljemo mimo vasice Sao Vincente nazaj na južno obalo, do Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje! Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

6. dan FUNCHAL – izlet na SEVEROZAHOD OTOKA

Zajtrk. Vzpnemo se na planoto Paul de Serra. Podamo se na sprehod po levadi Rabacal in se spustimo v osrčje gozda lovorikovca. Spustimo se na južno stran otoka in obiščemo eno izmed obmorskih vasic. Vožnja do mesta Calheta, kjer se nahaja ena izmed 2 peščenih plaž z rumenim peskom na otoku. Kot naročeno za kratek počitek, kosilo ali skok v morje. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

7. dan FUNCHAL – prosto ali izlet po želji

Zajtrk. Prost dan. Lahko ga izkoristite za počitek in kopanje, raziskovanje Funchala ali se udeležite izleta po želji – celodnevni pohod po daljši levadi ali po spektakularni planinski poti čez najvišje vrhove otoka (od Pica Areiira do Ruiva). Če želite otok doživeti na edinstveni način, ga raziščemo z jeepi čisto izven glavnih cest, po divjini, na vrh planote. Prav tako se lahko udeležite katere druge dejavnosti kot so kolesarjenje, kanjoning, surfanje, jadranje… Zvečer po želji (za doplačilo) možnost ogleda tradicionalnega Fado večera z večerjo in dobrotami Madeirske kuhinje. Nočitev. 

8. dan FUNCHAL – LIZBONA – LJUBLJANA

Zajtrk. Vožnja na letališče in polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). 

DOPLAČILA IN POPUSTI

Obvezna doplačila:

Doplačilo za skupino v velikosti 20 – 29 oseb
Doplačilo za skupino v velikosti 30 – 39 oseb

Možna doplačila:

Doplačilo za enoposteljno sobo

Popusti:

Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 15.00%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 10.00%

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Cena (najmanj 30 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (84 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, vse prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje, degustacija madeirčana, vstopnino v Botanični vrt, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji (na kraju samem):
– Fado večer (prevoz, večerja, pijača, folklorni program, …): 45 EUR,
– izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, od Funchala do Cabo Girao in nazaj): 35 EUR,
– Monte – spust s sanmi: 15 EUR,
– dodatni izlet 7. dne: 40 EUR,
– izlet z jeepi: 45-65 EUR,
– napitnine: 15 EUR.

POPUSTI ob prijavi:

  • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka )

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja