Madeira, otok bujnega zelenja in otok večne pomladi, že od 998 EUR

Madeira – vrt Atlantika


Pravljični otok sredi oceana. Odhod: 24.5.2023

Trajanje potovanja: 7 dni
Odhod: 24.5.2023
Program potovanja:
1. DAN
SLOVENIJA – FUNCHAL
polet

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko Lizbone v Funchal. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev.  Po želji sprehod po promenadi mimo lepo urejenega mestnega parka proti staremu delu mesta.

2. DAN
FUNCHAL – celodnevni izlet po okolici NUNSKA DOLINA IN MONTE
zajtrk

Dan začnemo z ogledom znamenite tržnice z izjemno raznoliko ponudbo otoškega cvetja, eksotičnega sadja, zelenjave in rib. V. Naš prvi postanek bo v neposredni bližini Funchala, na razgledni točki Pico dos Barcelos, ki na 335 metrih višine ponuja vrtoglav razgled na peščen zaliv tik pod nami in na širni  Atlantski ocean vsenaokrog. Vzpon po ovinkasti cesti, obrasli z evkaliptusovimi drevesi do Eira do Serrado. Kratek sprehod do nove razgledne točke, od koder se nam odpre slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka, ter v 800 metrov globoko brezno, kjer je skrita vasica Curral das Freiras. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju pred pirati. Pot bomo nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znamenita romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji (doplačilo) se bomo v dolino popeljali kar na tradicionalnih lesenih saneh.

3. DAN
FUNCHAL – celodnevni izlet na VZHOD OTOKA (Pico de Areiro, Ribeiro Frio, Santana, Machico)
zajtrk

Dan bo namenjen izletu po vzhodnem delu otoka. Iz Funchala se povzpnemo visoko nad okolico in pogosto tudi nad oblake, do razgledniške točke Pico do Areiro na 1818 m nadmorske višine. Zrak je svež in čist, ob jasnem vremenu nam seže pogled do sosednjega otoka Porto Santo. Nadaljujemo do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok). Obiščemo ribogojnico postrvi in pokusimo tipično otoško pijačo “poncha”, ki jo pripravijo iz brandija, sladkornega trsa, limoninega soka in medu. Slikovita vožnja do vasice Santana, znane po značilnih pisanih hišah trikotne oblike s slamnato streho. Nekdaj so v njih živeli domačini, danes pa so v njih prodajalnice spominkov. Obiščemo še najbolj vzhodno točko na otoku, Machico. Legenda pravi, da je bilo prav to mesto prvo, kjer so v 15. stoletju pristali raziskovalci. Zgodovinsko srce otoka ponuja čudovite razglede na dolga in široka plaža, znana po rumenem pesku iz Maroka.

4. DAN
FUNCHAL – celodnevni izlet na ZAHOD OTOKA (Camara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, sao Vicente, Porto Moniz, Chao dos Louros)
zajtrk

Nov dan začnemo v slikoviti ribiški vasici Camara do Lobos, ki jo je leta 1950 obiskal in tudi naslikal tudi Winston Churchil. Kratka vožnja in nekaj strmih ovinkov nas loči od Cabo Girao. Razgledna točka na 580 m visoki morski pečini nad Atlanskim oceanom, ponuja osupljiv pogled skozi stekleno ploščad v zaliv navpično pod nami in širni ocean vsenaokrog. Ribeira Brava ali “divji potok” je naslednji kraj na zahodni obali, kjer se sprehodimo, nato pa zavijemo v notranjost otoka in prečkamo otok. Občudujemo dih jemajoče razglede, slapove,  globoke doline ter razbrazdane vrhove. Pot nas vodi do Porto Moniza, obmorskega mesteca, ki je znano po naravnih vulkanskih bazenih. Po želji tudi čas za kopanje.

5. DAN
FUNCHAL – (izlet NA OTOK PORTO SANTO)
zajtrk

Prosto za samostojne oglede ali počitek. Po želji (doplačilo) možnost izleta z ladjo »Lobo Marinho« na sosednji otok. Porto Santo, približno 40 km oddaljen od Madeire, je njen pravi kontrast. Znan je po čudovitih peščenih plažah in simpatičnih ribiških vasicah. Najprej se podamo na razgledno ploščad Portela,od koder je prekrasen razgled na zaliv. Pot nadaljujemo do Serra de Fora in Serra de Dentro na severni obali otoka. Kosilo in prosto popoldne do odhoda ladje na Madeiro

6. DAN
FUNCHAL – (izlet POHOD OB LEVADI)
zajtrk

Prosto za samostojne oglede in počitek. Po želji (doplačilo) dan preživimo skupaj – aktivno, v kolikor se odločite za celodnevni izlet. Treking oz. sproščujoč pohod (11 km) po levadi Rabacal. Levada je portugalska beseda, ki izvira iz besede levar in pomeni nositi. Gre za umetne vodne kanale oz. namakalni sistem, ki dovaja vodo iz severnih vlažnih, v južne sušne predele otoka. Tako z vodo oskrbujejo nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektraren po celem otoku. Skupna dolžina levad meri kar 2500 km, prav toliko pa je tudi urejenih sprehajalnih poti, ki se vijejo skozi pravljične gozdove. Naša pot ob levadi se prične na planoti Paul da Serra, vmes si odpočijemo pri gostišču Rabacal, nadlajujemo do čudovith slapov Risco, se spustimo po lepo vzdrževani poti, imenovani »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine,  po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Odmor za uživanje v neokrnjeni naravi, nato pa vrnemo skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Vsekakor posebno doživetje! Zvečer možnost (doplačilo) odhoda na tipično večerjo, kjer preiskusimo čare lokalne kuhinje ob spremljavi folklorne skupine.

7. DAN
FUNCHAL – SLOVENIJA
zajtrk, polet

Prosto do odhoda na letališče in polet preko Lizbone do letališča v Benetkah.  Prevoz do Ljubljane (doplačilo).

Cena potovanja na osebo je: 998 EUR

Cena vključuje

 • letalski prevoz Benetke – Lizbona – Funchal – Lizbona – Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 6 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljni sobi
 • izlete in prevoze po programu
 • slovensko vodenje, spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 potniki 90 €
 • med 25 in 34 potniki 60 €

DOPLAČILA na poti:

 • strošek morebitnih dodatnih vstopnin pribl. 20 €

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 € na smer/osebo
 • enoposteljna soba 249 €
 • tradicionalna večerja s folkloro 45 €
 • doplačilo za polpenzion (večerje)189 €
 • izlet/treking Levada 39 €
 • izlet Porto Santo (brez kosila) 125 €

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka )

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja