Madeira, otok cvetja in večne pomladi ter čudovita Portugalska, že od 1.039 EUR

MADEIRA IN PORTUGALSKA


OdhodI: 23.6., 10.9., 22.9., 24.10.2022

Čas potovanja: 7 dni

Prevoz: letalo

Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA – LIZBONA – FUNCHAL
Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet v Lizbono, ter naprej na Madeiro, do glavnega mesta Funchal. Nastanitev. Večerni sprehod po simpatičnem mestecu.
2. dan: FUNCHAL
Zajtrk v hotelu. Poldnevni ogled glavnega mesta, kjer je raslo toliko janeža, da so po njem poimenovali glavno mesto. Sprehod po ulicah polnih zelenja in tlakovanih z črnimi in belimi kamenčki. Glavni postanek bomo naredili na znameniti tržnici z izjemno raznoliko ponudbo sadja, zelenjave in cvetja. Velik del zavzema ribarnica, kjer prodajajo različne vrste rib, predvsem tune in jegulje. V bližini bomo obiskali delavnico slavnih madeirskih čipk in vezenine, kjer bo možnost ogleda izdelave in nakupa. Ogledali si bomo tudi druge znamenitosti v starem delu mesta. Prosto popoldne.
3. dan: PO VZHODNEM IN ZAHODNEM DELU OTOKA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra)
Zajtrk. Ves dan bo namenjen odkrivanju najlepših znamenitosti vzhodnega in  zahodnega dela otoka. Pot nas bo najprej vodila po slikoviti poti na vzhod otoka vse do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok), kjer bomo naredili postanek za obisk ribogojnice postrvi. Možnost pokušnje tipične otoške pijače – poncha iz brandya, sladkornega trsa, limone in medu. Nadaljevanje poti v Santano, vasico znano po značilnih raznobarvnih trikotnih hišah, kritih s slamo, v katerih so v preteklosti živeli domačini, danes pa so spremenjene v prodajalnice spominkov.  Po severni obali se bomo zapeljali na zahodni del otoka ter na poti občudovali dih jemajoče razglede, slapove, globoke doline ter otoške vrhove.Pot nas bo vodila vse do Porto Moniza, obmorskega mesteca, ki je najbolj poznano po naravnih vulkanskih bazenih. Po kosilu (doplačilo) nas bo pot proti Funchalu vodila preko edinstvenega, kar 1.500 metrov visokega prelaza Paul da Serra.
4. dan: PREKO HRIBOV DO MORJA (Pico dos Barcelos, Eira do Serrado in Monte) – poldnevni izlet
Zajtrk. Naš prvi postanek na poti bo razgledna točka Pico dos Barcelos (335 m), ki se nahaja na poti iz mesta Funchal in ponuja čudovit razgled na zaliv glavnega mesta. Po ovinkasti cesti obrasli z evkaliptusovimi drevesi se bomo podali naprej proti Eira do Serrado (1.094 m). Po kratkem sprehodu do razgledne točke se nam bo odprl slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka, ter v 800 m globoko brezno, kjer je skrita vasica Curral das Freiras. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se v 16. stoletju sem zatekle pred pirati.  Po obisku vasice bomo pot nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znamenita romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji in ob doplačilu se bomo na povratku popeljali v dolino na tradicionalnih lesenih sankah.
5. dan: FUNCHAL – LIZBONA
Zajtrk v hotelu. Po zajtrku prosto do odhoda na letališče, od koder bomo poleteli v Lizbono, čudovito belo mesto.Vožnja v predel Belem in ogled dveh draguljev pod Unescovo zaščito, Belemski stolp iz 16. stoletja in samostan sv. Jeronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca da Game. Ustavili se bomo tudi pri spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev, nikakor pa ne bomo odšli brez pokušine okusne belemske sladice, Pasteis de Belem. Nadaljevali bomo z ogledom Lizbone in njenega čarobnega labirinta uličic, na katerih se stikajo številni spomini preteklosti, vsakdanjega vrveža, predvsem pa so v današnjem ritmu prežete s tradicionalnostjo in povsod prisotno melanholijo. Sprehod po živahni četrti Baixa in njenih trgih, ki jih je mesto dobilo v času velike prenove po uničujočem potresu v 18. stoletju (trg Rossio, Comercio,..). Stari del se razteza na sedmih gričih in v ta namen je v mestu kar nekaj vzpenjač in dvigal. Ena najbolj znanih v mestu je Santa Justa. Povezuje Baixo s četrtjo Chiado, znano po živahnem nočnem življenju ter trgovinicah, restavracijah in barih.
6. dan: LIZBONA – (CABO DA ROCA -SINTRA) – LIZBONA
Zajtrk. Prosti dan v Lizboni. Priporočamo poldnevni izlet v Sintro in okolico Lizbone (doplačilo). Vožnja v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled nacionalne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. stoletja, ki so jo kralji uporabljali vse do 19. stoletja kot poletno palačo. Popoldne vožnja skozi Park Pena, očarljivo mešanico zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic v okolici Sintre do najzahodnejše točke Evrope – Cabo da Roca. Po ogledu povratek v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti približno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in zanimivo vohunsko zgodovino. Po povratku v Lizbono prosto za sprehod po mestu in nakupe v številnih trgovinicah, ki vas bodo s svojo tradicionalno podobo kar vabile v notranjost. Zvečer ob doplačilu priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo.
7. dan: LIZBONA – SLOVENIJA
Zajtrk. Za slovo si bomo ogledali še novejši, moderni del Lizbone, ki se ponaša z metro postajo Oriente, ki je ena najlepših modernih znamenitosti, saj s streho iz jekla in stekla deluje kot drevored. Nakupovalni center Vasco da Gama nas na eni izmed strani pripelje do »Parka narodov«, kjer vas pozdravljajo vse zastave sveta. Ob reki Rio Tejo je gondola,  od koder je  pogled na najdaljši most Vasco da Gama in istoimenski stolp, ki velja za najvišjo zgradbo v Lizboni. Morda se boste odločili za obisk Akvarija, kjer so uspeli na zelo zanimiv način predstaviti podvodni svet vseh kontinentov (odvisno od urne vrnitve). Sledi vožnja na letališče, od koder bomo poleteli v Benetke ali drugo bližnje letališče.
Cena  potovanja na osebo je:   1.039 EUR

Cena vključuje

 • letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče – Lizbona – Funchal – Lizbona – Ljubljana/bližnje letališče
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • šest nočitev z zajtrki v hotelu 3/4*
 • dva izleta na Madeiri
 • ogledi po programu brez vstopnin
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: 

 • med 25 in 34 potniki 60 €
 • med 15 in 24 potniki 90 €

DOPLAČILO na kraju samem:

 • mestna turistična pristojbina:  2 €/noč (plačilo v recepciji hotela)

DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin in javnega prevoza pribl. 30€.

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 € na smer/osebo
 • enoposteljna soba 149€
 • obisk lokala s programom Fado in večerjo 55 €
 • doplačilo za 5 večerji 110€ (ob prijavi najmanj 15 oseb)
 • izlet v Sintro 59 € (vključena vstopnina v palačo Sintra)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja

  Bogastvo naravnih lepot, odlične kulinarike in zgodovinskih mest, že od 254 EUR
  Odhodi: 24.6., 16.9., 21.10.2022

  Bogastvo naravnih lepot, odlične kulinarike in zgodovinskih mest, že od 254 EUR

  Od Porta do Lizbone, letalo 8 dni, že od 849 EUR
  Odhodi: 23.6., 16.9., 23.10.2022

  Od Porta do Lizbone, letalo 8 dni, že od 849 EUR