Madeira, otok bujnega zelenja in otok večne pomladi, že od 1139 EUR

Madeira – vrt Atlantika 2024


Pravljični otok sredi oceana. Odhod: 10.8., 24.11.2024

1. DAN
SLOVENIJA – FUNCHAL
letalo

Zbor potnikov predvidoma v popoldanskem času na letališču v Benetkah in polet preko Lizbone v Funchal. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev.

2. DAN
FUNCHAL – celodnevni izlet po okolici NUNSKA DOLINA IN MONTE
zajtrk

Dan začnemo z ogledom znamenite tržnice z izjemno raznoliko ponudbo otoškega cvetja, eksotičnega sadja, zelenjave in rib.  Naš prvi postanek bo v neposredni bližini Funchala, na razgledni točki Pico dos Barcelos, ki na 335 metrih višine ponuja vrtoglav razgled na peščen zaliv tik pod nami in na širni  Atlantski ocean vsenaokrog. Vzpon po ovinkasti cesti, obrasli z evkaliptusovimi drevesi do Eira do Serrado. Kratek sprehod do nove razgledne točke, od koder se nam odpre slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka, ter v 800 metrov globoko brezno, kjer je skrita vasica Curral das Freiras. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju pred pirati. Pot bomo nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znamenita romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji (doplačilo) se bomo v dolino popeljali kar na tradicionalnih lesenih saneh.

3. DAN
MADEIRA – ( poldnevni izlet RAJSKA DOLINA )
zajtrk

Popoldan (doplačilo) za lahkoten-ravninski sprehod (cca 2 uri) po čudoviti levadi, kjer nas obdajajo  razgledi vse od gora in do morja. Ob prihodu v veliko skalno dolino se zdi, kot da smo prispeli v raj. Čarobni gozdovi, bujna flora in fauna, kultivirane terase in prijazni domačini. Ustavimo se na lokalnem zeliščnem vrtu, kjer izvemo nekaj več o zdravilnih rastlinah Madeire in v družinski čajnici uživamo ob skodelici čaja in lokalnih dobrotah (vključeno v ceno).

4. DAN
FUNCHAL – celodnevni izlet na ZAHOD OTOKA (Camara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, sao Vicente, Porto Moniz, Chao dos Louros)
zajtrk

Dan začnemo v slikoviti ribiški vasici Camara do Lobos, ki jo je leta 1950 obiskal in tudi naslikal tudi Winston Churchil. Kratka vožnja in nekaj strmih ovinkov nas loči od Cabo Girao. Razgledna točka na 580 m visoki morski pečini nad Atlanskim oceanom, ponuja osupljiv pogled skozi stekleno ploščad v zaliv navpično pod nami in širni ocean vsenaokrog. Ribeira Brava ali “divji potok” je naslednji kraj na zahodni obali, kjer se sprehodimo, nato pa zavijemo v notranjost otoka in prečkamo otok. Občudujemo dih jemajoče razglede, slapove,  globoke doline ter razbrazdane vrhove. Pot nas vodi do Porto Moniza, obmorskega mesteca, ki je znano po naravnih vulkanskih bazenih. V skladu s časom  čas za kopanje.

5. DAN
FUNCHAL – celodnevni izlet na VZHOD OTOKA (Pico de Areiro, Ribeiro Frio, Santana, Machico)
zajtrk

Dan bo namenjen izletu po vzhodnem delu otoka. Iz Funchala se povzpnemo visoko nad okolico in pogosto tudi nad oblake, do razgledniške točke Pico do Areiro na 1818 m nadmorske višine. Zrak je svež in čist, ob jasnem vremenu nam seže pogled do sosednjega otoka Porto Santo. Nadaljujemo do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok). Obiščemo ribogojnico postrvi in pokusimo tipično otoško pijačo “poncha”, ki jo pripravijo iz brandija, sladkornega trsa, limoninega soka in medu. Slikovita vožnja do vasice Santana, znane po značilnih pisanih hišah trikotne oblike s slamnato streho. Nekdaj so v njih živeli domačini, danes pa so v njih prodajalnice spominkov. Obiščemo še najbolj vzhodno točko na otoku, Machico. Legenda pravi, da je bilo prav to mesto prvo, kjer so v 15. stoletju pristali raziskovalci. Zgodovinsko srce otoka ponuja čudovite razglede na dolga in široka plaža, znana po rumenem pesku iz Maroka.

6. DAN

FUNCHAL – SLOVENIJA
zajtrk, polet

Po zgodnjem zajtrku odhod na letališče in polet preko Lizbone do Benetk. Prevoz do Ljubljane (doplačilo).

Cena potovanja na osebo je: od 1.139 EUR

Cena vključuje

 • letalski prevoz Benetke – Lizbona – Funchal – Lizbona – Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 5 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljni sobi
 • izlete in prevoze po programu
 • slovensko vodenje, spremstvo in organizacijo potovanja

Možne so spremembe v zaporedju programa.

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 potniki 90 €
 • med 25 in 34 potniki 60 €

DOPLAČILA na poti:

 • strošek morebitnih dodatnih vstopnin pribl. 20 €

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 € na smer/osebo
 • enoposteljna soba 235 €
 • tradicionalna večerja s folkloro 45 €
 • doplačilo za polpenzion (večerje)129 €
 • izlet/treking Levada 39 €

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja