Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne, sprehodite se skozi hanzeatsko zapuščino Talina,  prepustite se kulturnim doživetjem Rige. Letalo, 5 dni, 692 EUR.

ČUDOVITI BALTIK


Vilna, Riga, Talin, Sigulda

Čas potovanja: 5 dni/ 4 noči

Odhod: od februarja do novembra 2021

Minimalno število oseb: 35

Prevoz: letalo

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Dunaj-Vilna
V zgodnjih jutranjih urah zbirališče potnikov in transfer z avtobusom na bližnje letališče. Na poti krajši postanek za jutranjo kavo. Srečanje z lokalnim vodnikom in prestop na turistični avtobus. Pričetek ogledov Vilne. Legenda pripoveduje o sanjah Velikega vojvode Gediminasa, katere so mu velevale postavitev litovske prestolnice na tem kraju, nema priča dogodka pa je še danes Gediminasov grad. Sprehodili se boste skozi staro mestno središče, ki slovi kot eno največjih v Evropi in je bogato z gotsko, renesančno ter baročno arhitekturo Ogledali si boste:, Anino cerkev, cerkev sv. Pavla, univerzo, predsedniško palačo, cerkev Sv. Janeza…v strogem centru starega mestnega jedra bo sledil ogled Katedrale, z znamenitim stolpom-zvonikom, kjer se je v predkrščanskih časih nahajalo svetišče poganskega boga Perkunasa. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Vilna-Siauliai-Riga
Po zajtrku vožnja do kraja Siauliai in obisk znamenitega Hriba križev, enega glavnih romarskih centrov Baltika. Veliko križev je bilo postavljeno po smrti upornikov v revoluciji leta 1831. Sovjetske oblasti so večkrat poskušale križe umakniti, vendar so jih ljudje ponoči vedno znova postavili. Danes več kot 50.000 križev predstavlja dokaz identitete litvanskega naroda. Nadaljevanje vožnje v Latvijo do mesta Pilsrundale in obisk čudovite palače Rundale, zgrajene s strani znanega arhitekta Rastelli-ja za Anno Tsarino. Notranjost palače je bogato okrašena s številnimi dragocenimi kosi pohištva in slikami, ki dajejo palači poseben čar. Nadaljevanje vožnje do Rige, kateri je dala poseben pečat reka Daugava, ki jo deli na dvoje. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: Riga-Talin
Po zajtrku avtobusni ogled mesta: Trdnjavski hrib, Latvijsko narodno gledališče, Opera… Sprehodili se boste skozi staro mestno središče, ki je vpisano v Unescov seznam svetovne dediščine, tlakovane ulice vas bodo vodile do katedrale, cerkve sv. Petra, srednjeveške stavbe ceha trgovcev videli boste Švedska vrata, Parlament, stari grad, Univerzo, čudovite tipične stare obnovljene hiše z množico trgovinic in barčkov, predel art nouveau arhitekture (arhitektura nemškega jugendstila, ki je najbolj skoncentrirana ravno v mestu Riga), če bo čas dopuščal boste obiskali še slikovito tržnico ali si privoščili osvežitev v eni izmed tamkajšnjih gostišč. V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje v Estonijo in naprej do Talina. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: Talin-Sigulda-Riga
Po zajtrku ogled Estonske prestolnice. Sprehodili se bomo po skoraj 700 let stari arhitekturni zgodovini z deli iz gotike, renesanse, baroka in klasicizma. Nekdanjo atmosfero bomo najbolje začutili po idiličnih tlakovanih ozkih uličicah. Videli boste gotsko mestno hišo, nasproti katere stoji najstarejša evropska lekarna iz leta 1422. V popoldanskih urah vožnja nazaj na Latvijsko podeželje, katerega središče je prijazno mestece Sigulda, ki ima vlogo zimsko športnega središča Latvije s smučišči in celo z bob stezo. Lepota narave je privabila različne plemiške družine, ki so tukaj zgradile gradove, med katerimi si bomo ogledali obsežne ostanke tevtonskega gradu Turaida, ki je nazadnje pripadal latvijski katoliški nadškofiji. Na gradu je nastajala tudi romantična in dramatična legenda o latvijski lepotici Maiji, po kateri so tudi poimenovali latvijsko vrtnico Turaida. Krajša vožnja do Rige, namestitev v hotel, večerja in prenočevanje.

5. dan: Riga-Vilna-Slovenija
Zajtrk v hotelu, nato vožnja z vmesnimi postanki za osvežitev proti Litvi. Prihod na letališče v Vilni. Po opravljenih mejnih in carinskih formalnostih polet. Po pristanku  nas čaka še transfer v smeri Slovenije, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 692 EUR

Cena vključuje: avtobusni transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo, avtobusni prevoz po programu s sodobnim turističnim avtobusom, polpenzione v hotelih najmanj 3* v dvoposteljnih sobah, vse vstopnine po programu (palača Rundale in grad Turaida), zunanje oglede po programu, lokalno vodenje, kvalitetno slovensko vodenje, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, riziko odpovedi, dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupineza skupine / Estonija Latvija Litva