Ogledi z mestnim prometom in peš v mestu: Alexanderplatz, Nikolajeva četrt, Museum Insel -možnost obiska svetovno znanih muzejev in galerij, ...4 dni, 450 EUR.

BERLIN Z LETALOM


Vsako leto bolj zanimiv, številni muzeji, privlačna arhitektura, živahne noči…

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Minimalno št. potnikov 30

Odhodi: od marca do novembra 2020

Prevoz: letalo, avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Berlin

Zbirališče potnikov zjutraj v dogovorjenem kraju. Direktni polet v Berlin. Po pristanku prevzem prtljage in avtobusni prevoz v mesto. Sočasno orientacijski avtobusni ogled: Reichstag, Humboldtova univerza, razgledni stolp, Alexanderplatz, Friedrichstrasse, Check Point Charlie, Potsdamski trg in številne druge atrakcije kot so Kudamm, diplomatska četrt, Brandenburška vrata, Unter den Linden, Katedrala. Nastanitev v hotelu. Večerni izlet v središče mesta, večerja. Za doplačilo predlagamo vožnjo z ladjo po reki Spree. Prenočevanje.

2. dan: Berlin

Zajtrk, dodatni ogledi z mestnim prometom in peš v mestu: Alexanderplatz, Nikolajeva četrt, Museum Insel -možnost obiska svetovno znanih muzejev in galerij, npr. Pergamonski muzej, Bode muzej, Egipčanski muzej. Popoldan obisk predela Kudamm, Spominska cerkev,  Zoo. Večerja. Zvečer obisk Fosterjeve kupole na Reichstagu in čudovit razgled po mestu in bližnji kanclerjevi palači ter sosednjih vladnih poslopjih.

3. dan: Berlin

Po zajtrku vožnja do Potsdamskega trga in ogled najnovejših gradbenih dosežkov kompleksa, kjer je tekmoval “vrh svetovne arhitekture”(Piano, Jahn, Isozaki, Grassi in ostali). Nato obisk arhitekture 70.- let mestna knjižnica in filharmonija (lahko organiziramo ogled) arhitektov Scharouna in Wisniewskega. Popoldan obisk predela Charlottenburg z istoimenskim dvorcem. Možnost obiska zbirke moderne umetnosti s številnimi deli Picassa, Braqua, Giacomettija … ali prosto za samostojne oglede Berlina z živalskim vrtom, akvarijem. Priporočamo tudi obisk zelo kvalitetnega tehničnega muzeja in Židovskega muzeja. Večerja ali obisk kabareja (po dogovoru) in nočitev.

4. dan: Berlin-Potsdam-Slovenija Zajtrk. Dopoldan vožnja z avtobusom mimo Wahnsee-ja v Potsdam. Obisk Cecilienhofa, kjer so se voditelji ZDA, Rusije in Velike Britanije dogovarjali o delitvi Evrope in sveta po drugi svetovni vojni. Nadaljevanje do parka pri palači Sanssouci. Ogled parka in po dogovoru še »Nove palače«. Prevoz na letališče, od koder boste poleteli na izhodiščno letališče. Avtobusni prevoz v Slovenijo pozno ponoči.

Cena: 450 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine, avtobusne prevoze po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah v Berlinu, 3 x prenočevanje z zajtrki,  slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, dodatne vstopnine, prevoz do odhodnega letališča Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Nemčija

  Krajša vožnja do dvorca Linderhof, kjer je Ludvik preživel najintimnejše ure. Notranjost je bleščeče okrašena v stilu francoskega rokokoja. 2 dni, 128 EUR,
  Pravljični gradovi Ludvika II

  Krajša vožnja do dvorca Linderhof, kjer je Ludvik preživel najintimnejše ure. Notranjost je bleščeče okrašena v stilu francoskega rokokoja. 2 dni, 128 EUR,

  Med drugim si boste ogledali tudi dvorec Linderhof, ki ga je dal bavarski kralj postaviti v idilično mirno okolje.
3 dni, 178 EUR.
  Pravljični gradovi Ludvika II

  Med drugim si boste ogledali tudi dvorec Linderhof, ki ga je dal bavarski kralj postaviti v idilično mirno okolje.
  3 dni, 178 EUR.

  Plovba po Kimskem jezeru (Chiemsee) do otoka Herreninsel, na katerem leži nedokončani dvorec Herrenchiemsee,...
3 dni, 172 EUR.
  Pravljični gradovi in dvorci

  Plovba po Kimskem jezeru (Chiemsee) do otoka Herreninsel, na katerem leži nedokončani dvorec Herrenchiemsee,…
  3 dni, 172 EUR.