Niagarski slapovi, Washington, New York. 27. april | 8 dni | letalo

ZDA & TORONTO


Niagarski slapovi, Washington, New York

 

27. april | 8 dni | letalo

1. dan:
Zgoden transfer iz Ljubljane, Celja in Maribora na letališče Dunaj. Ob 10.40 direkten polet proti Kanadi. Pristanek v Torontu ob 14.10. Po opravljenih formalnostih ogled TORONTA: parlamentarna poslopja, mestna hiša, Eaton Center, nabrežje. Možen vzpon na 550-metrski stolp CN, od koder se nudi razgled na mesto in jezero. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan:
Po zajtrku vožnja ob Ontarijskem jezeru do znamenitih NIAGARSKIH SLAPOV. Ogled veličastnih slapov med jezeroma Erie in Ontario z kanadske in po prečkanju meje z ZDA še z ameriške strani. Popoldansko nadaljevanje vožnje v zvezno državo New York proti mestu Corning. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju in nočitev.

3. dan:
Po zajtrku takojšen odhod v državo Pennsylvanio do LANCASTER COUNTY. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične amiške hiše – farme. Nadaljevanje poti in večerni prihod v Washington D.C. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan:
Zajtrk. Ves dan spoznavanje znamenitosti WASHINGTONA, prestolnice Združenih držav Amerike: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Nočitev v hotelu.

5. dan:
Po zajtrku odhod v državo Pennsylvanio. Prihod v PHILADELPHIO, prvo prestolnico Združenih držav Amerike. Ogled mesta: Park neodvisnosti (zvon svobode, dvorana neodvisnosti), Wallnut Street, mestna hiša. Nadaljevanje poti in večerni prihod v NEW YORK. Prvi panoramski krog skozi mesto, namestitev v hotelu in nočitev.

6. dan:
Celodnevni ogled (vožnja ta dan z javnim prevozom) znamenitosti v središču New Yorka z našim vodnikom: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode … Po želji obisk nebotičnika Empire State Building oz. stolpa »Tower of Freedom«. Nočitev v hotelu.

7. dan:
Prost dan za samostojno odkrivanje mesta, dodatne oglede, obisk muzejev, nakupe … Večerni transfer na letališče in polet ob 17.40 proti Evropi.

8. dan:
Pristanek na Dunaju ob 08.15. Še organiziran transfer do Maribora, Celja in Ljubljane.

CENA:

  • 1.790 EUR pri najmanj 25 potnikih
  • 1.890 EUR pri najmanj 15 potnikih

 CENA VKLJUČUJE: 6 x nočitev v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC (4 zajtrki), letalski prevoz na linijah Dunaj-Toronto, ter nazaj New York – Dunaj, napitnine za ameriškega šoferja, vse avtobusne prevoze in transferje v ZDA in Kanadi po programu, stroške avtorizacije za vstop v Kanado (ETA), turistično pristojbino za vstop v ZDA, organiziran transfer iz Ljubljane in Maribora do letališča Dunaj in nazaj, odlično slovensko vodenje, organizacijo.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

  • za vstopnine v razne muzeje in znamenitosti ter za enodnevni javni prevoz v New Yorku = predvidoma cca. 100 USD (vodniku na poti),
  • za sobo 1/1 = 350 EUR za 6 nočitev.

 OPOMBE:

  • Zajtrki v ameriških hotelih niso nujno sestavni del ponudbe. Zajtrka ne obljubljamo v New Yorku, v ostalih mestih pa zajtrk gotovo bo (v hotelu oz. morda kdaj tudi v bližnji restavraciji).
  • Ob prijavi je treba obvezno oddati kopijo svojega potnega lista.

 

POMEMBNO: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Potovanja Severna Amerika