Ogledi nacionalnih parkov (Grand Canyon...), Los Angeles, Las Vegas,
San Francisco (kongres FDI).

Zahodno-Ameriška avantura in kongres FDI – San Francisco


26. 8. – 9. 9. / 15 dni – zagotovljeno

ODHOD: 26.8.2019
ŠT. POTNIKOV: najmanj 15
ČAS POTOVANJA: 15 dni
ROK PRIJAV: 20.5.2019

Program potovanja

1. dan, ponedeljek, 26. avgusta 2019: Ljubljana—Benetke—Frankfurt—Los Angeles
Zjutraj prevoz iz Ljubljane na beneško letališče, od koder bo ob 10.30 polet letala preko Frankfurta v Los Angeles. Predviden pristanek v Los Angelesu ob 16.45. Po opravljenih mejnih formalnostih prevoz do hotela. Nastanitev, čas za aklimatizacijo in prilagoditev časovni razliki. Prenočevanje.

2. dan: Los Angeles
Po zajtrku poldnevni ogled mesta: Downtown z nebotičniki, Hollywood, Sunset Boulevard (Beverly Hills) … Popoldne obisk znamenitega zabaviščnega parka Universal Studios, kjer vam bodo s pomočjo izjemnih tehničnih učinkov v živo prikazali dogajanja v fimih kot so Terminator, Jurassic Park, King Kong… Povratek v hotel. Prenočevanje.

3. dan: Los Angeles—Palm Springs—Phoenix (Scottsdale)
Zajtrk in odhod iz Los Angelesa proti vzhodu v mondeni Palm Springs. Krajši postanek in nadaljevanje vožnje proti Arizoni. Prečkanje reke Colorado pri mestu Blythe in pozno popoldne prihod v Phoenix, glavno mesto zvezne države Arizona. Prenočevanje.

4. dan: Phoenix—Flagstaff—Grand Canyon
Zajtrk. Odhod proti severu, skozi puščavsko, nerodovitno pokrajino, kjer je možno opaziti samo kaktuse vrste Saguaro, v dolino Verde. Nadaljevanje poti skozi Oak Creek Canyon do mesta Flagstaff in nato dalje do nadnaravnega Grand Canyona. Prosto popoldne za sprehod ob južnem obodu tega spektakularnega področja, kjer se barve skalnih sten nenehno spreminjajo v soju sončnih žarkov. Prenočevanje.

5. dan: Grand Canyon—Navajo—Monument Valley—Page (Lake Powell).
Zajtrk. Odhod iz Grand Canyona ter vožnja po južnem robu na vzhod, na področje indijanskega rezervata Navajo. Prečkanje soteske Little Colorado pri mestecu Cameron in vožnja skozi puščavo Painted, domovanje prednikov dveh indijanskih plemen – Navajo in Hopi. Prihod v Navajo Nation’s Monument Valley Park, izjemno slikovito območje s ‘škrbastimi’  vrhovi in stolpičastimi osamelci. Po tej enkratni pokrajini se boste zapeljali z džipi. Sledi vožnja v kraj Page, ki leži ob umetnem jezeru Powell. Prenočevanje.

6. dan: Page—Bryce Canyon.
Zajtrk, odhod na sever, čez prelaz, v Utah, nato pa skozi lepo pokrajino Kanab do dežele »hoodoo-jev« (posebnih apnenčastih formacij najrazličnejših oblik), znane kot nacionalni park Bryce Canyon. Ogledi z mavtobusom in peš. Prenočevanje.

7. dan: Bryce Canyon—Zion—Las Vegas
Zajtrk in nato sledi povratek proti jugu, v nacionalni park Zion – naravni spomenik s prekrasno sotesko, ki sta jo izklesala veter in voda. Nato odhod proti Las Vegasu. Pred prihodom v mesto še postanek na enem največjih jezov na svetu – jezu Hoover, ki je hkrati tudi meja med zveznima državama Arizono in Nevado. Prihod v Las Vegas, svetovni center igralništva in zabave, pravi čudež sredi puščave. Prenočevanje.

8. dan: Las Vegas
Prost dan za počitek oz. oglede tega izjemnega mesta. Posamezni hoteli kot so npr. Ceasar Palace ali Venetian so svojevrstni arhitekturni dosežki in vsekakor vam priporočamo, da ‘zavijete’ v enega od njih. So nekakšna mesta v mestu. Zvečer si boste lahko ogledali laserski šov na prostem v Downtownu. Prenočevanje.

9. dan: Las Vegas—Death Valley—Visalia
Zajtrk in odhod na zahod, globoko v puščavo v Nacionalni park Death Valley – »Dolini smrti«, ki je območje nepričakovanih kontrastov. Tukaj je najnižja točka na zahodni polobli in gore z nad 3.350 metrov nadmorske višine, velike peščene sipine, osamljene doline in vulkanski kraterji. Nadaljevanje poti nazaj v Kalifornijo do kraja Visalia. Prenočevanje.

10. dan: Visalia—Yosemite—San Francisco
Po zajtrku vožnja do parka Yosemite, ki ga krasijo strme visoke pečine, slapovi in sekvoje (najvišja drevesa na svetu). Po ogledih odhod proti San Franciscu, enemu najlepših mest na svetu, ki se razprostira na številnih gričih, od koder se odpirajo čudoviti razgled po mestu, kjer se prepletata moderna arhitektura in viktorijanske stavbe, mestu, ki velja za neusahljivi izvir novih idej. Po prihodu namestitev in prenočevanje.

11. dan: San Francisco—kongres FDI
Zajtrk. Dopoldanski obisk kongresa. Popoldne ogled mesta, kjer si boste ogledali glavne zanimivosti: most Golden Gate, Fisherman’s Wharf (ribiško pristanišče) – izhodišče za ogled znamenite bivše jetnišnice Alcatraz, Lombard Street –slikovita, ‘cvetlična vijugasta cesta, Downtown – poslovni del, Union Square – središče mesta, Chinatown – ena največjih kitajskih naselbin izven Kitajske.  Prenočevanje.

12. dan: San Francisco—kongres FDI
Zajtrk. Obisk kongresa oziromA prost dan za oglede in dejavnosti po vaših željah. Npr. z mestno železnico, ki se imenuje Bart, se boste lahko zapeljali v bližnje živahno študentsko mesto Berkeley, ki slovi po svoji znani, prestižni univerzi (University of California Berkeley). Sprehodili se boste lahko po zanimivem območju univerze in obiskali vedno živahno ulico Telegraph Avenue (knjigarne, kavarne, trgovine, ulični glasbeniki …) Prenočevanje.

13. dan: San Francisco–Monterey–Carmel–Big Sur—Santa Maria
Po zajtrku se boste zapeljali proti jugu po Silicijevi dolini (San Jose, Palo Alto) do slikovitega obalnega mesta  Monterey. Nekoč je bilo to ribiško mestece, ki mu je nesmrtno slavo podelil nobelovec John Steinbeck s knjigo Ulica ribjih konzerv (Cannery Row). Postanek za sprehode po tej znameniti ulici. Nadaljevanje vožnje v bližnji Carmel, edinstven kraj, ki mu poseben čar dajejo zanimiva arhitektura hiš, galerije, butiki, restavracije in navsezadnje premožni krajani na čelu z nekdanjim županom – znanim igralcem Clintom Eastwoodom. Sledi vožnja ob Pacifiku po eni najbolj znanih  panoramskih cest – Highway 1. Eden od postankov bo v slikovitem kraju Big Sur, zatočišču umetnikov. Prenočevanje v kraju Santa Maria.

14. dan: Santa Maria—Santa Barbara—Los Angeles (Santa Monica, Venice beach)—Frankfurt
Po zajtrku vožnja v Santa Barbaro, slikovito obalno mesto z značilnimi španskimi kolonialnimi zgradbami, ki jih obdaja bujno zelenje. Postanek za sprehod in nadaljevanje vožnje po obalni cesti v Los Angeles do znanega obalnega predela Santa Monica, ki skupaj z bližnjo plažo Venice beach (kotalkarji, ulični izvajalci, lokali, klubi..) tvorita enega od najbolj prepoznavnih podob Los Angelesa. Prosto do odhoda na letališče, od koder bo zvečer polet letala v Frankfurt.

15. dan, ponedeljek 9.9. 2019: Frankfurt—Benetke—Ljubljana Zjutraj pristanek v Evropi in nadaljevanje poleta domov.

Cena potovanja: 3390 EUR

Cena vključuje:

 • letalski prevoz (Lufthansa) po programu z vključenimi letališkimi taksami
 • vse prevoze in oglede po programu,
 • prevoz iz Ljubljane do beneškega letališča in nazaj,
 • 13 nočitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelih turistične kategorije,
 • vstopnine po programu (Universal Studios, nacionalni parki),
 • slovensko vodenje,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • Coris zavarovanje z asistenco,
 • organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba – 650 € ob prijavi
 • napitnine – 50 USD na potovanju

Vizum:
Za vstop v ZDA vizum ni potreben. Potrebujete veljaven slovenski potn list. Vsaj 10 dni pred odhodom morate izpolniti obrazec ESTA: esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html, kar stane 15 € (plačilo izključno s kreditno kartico). To lahko uredi tudi organizator potovanja.

Po prejetju prijave vam bomo poslali predračun oz. položnico za varščino v višini 1200 EUR za vsako prijavljeno osebo. Preostali del je potrebno poravnati najmanj 3 tedne pred pričetkom potovanja. Ob prijavi je potrebno obvezno priložiti fotokopijo potnega lista.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Potovanja Severna Amerika

  Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom...
  8 dni / Odhoda 21.7. in 11.8. 2019

  Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom…

  Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše - St. Peterburga do Moskve. Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope - Volgi.
  11 dni / Odhodi: 20.7., 10.8.

  Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše – St. Peterburga do Moskve. Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope – Volgi.

  Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.
  6 dni / Datuma odhodov: 16.7., 13.8. 2019

  Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.