Čudovite morje, polja tobaka, kubanske cigare, Fidel Castro, Che Guevara, Hemingway-jev Starec in morje, peščene plaže, Cuba Libre, Mojito, Daiquiri in prijazni ljudje.

Tropska Kuba


Rajski otok, 11 dni, odhod 25.11.2021

Osnovni podatki o potovanju

Datum odhoda: 25.11.2021
Čas potovanja: 11 dni | 10 noči
Prevoz: Letalo

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA−BENETKE−MADRID−HAVANA | obrok na letalu
Polet iz Benetk preko mednarodnega letališča v Havano. Možnost organiziranega prevoza iz Ljubljane do letališča v Benetkah (doplačilo).

2. dan: HAVANA | zajtrk, kosilo
Po zajtrku se bo naša kubanska avantura začela s panoramskim razgledom na zapeljivo 3-milijonsko karibsko prestolnico. Sledil bo ogled starega mestnega jedra Havane, ki je zaradi svojega bogatega kulturnega izročila uvrščena na seznam svetovne dediščine Unesco. Občudovali bomo cerkev sv. Frančiška Asiškega, živahno Plazo de la Catedral, se ustavili v Muzeju ruma in si ogledali palačo, kjer so prebivali guvernerji. V lokalni restavraciji si bomo privoščili kosilo in se odpravili na ogled novega dela mesta, kjer se bohotijo predsedniška palača, Capitol Nacional ter hoteli Inglaterra, Parqua Central in Plaza, kjer so se v času alkoholne prohibicije zbirali ameriški milijonarji, strastni hazarderji in mafijski voditelji. Obiskali bomo tudi bulevar Malecon, Trg Revolucije in sosesko Miramar, kjer je imel Fidel Castro znamenite govore. Zvečer ne zamudite svetovno znanega kabareta »Tropicana« (doplačilo). Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: HAVANA−PINAR DEL RIO−VINALES−HAVANA | zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja v Piñar del Rio, kjer po mnenju poznavalcev delajo najboljše kubanske cigare. Ustavili se bomo na farmi tobaka, nato pa nadaljevali pot v dolino Viñales, med apnenčaste gore zanimivih oblik, kjer si bomo ogledali tudi poslikane stene Mural. V kreolski restavraciji nas bo čakalo tradicionalno kosilo, nato pa spust v indijansko podzemno jamo s kapniki. Povratek v Havano. Nočitev.

4. dan: HAVANA−COJIMAR−HAVANA | zajtrk, kosilo
Po zajtrku se bomo najprej zapeljali v ribiško vasico Cojimar in obiskali bar, kjer je pisatelj Ernest Hemingway prišel na idejo za svoj roman. Ogledali si bomo muzej Ernesta Hemingwayja – “Finca Vigia”, nekdanji dom velikega pisatelja in Nobelovega nagrajenca. Popoldanski in večerni čas bomo namenili pohajkovanju po Havani. Z vodnikom ali sami bomo raziskovali uličice in avenije ter zagotovo obiskali tudi enega od znanih havanskih barov, kot sta Bodeguita del Medio, kjer so Hemingwayju pripravljali njegov najljubši mojito, ali pa bar El Floridita, kjer je posedal in pil najboljši daiquiri. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan: HAVANA−MATANZAS−SANTA SLARA−SANCTI SPIRITUS−TRINIDAD | zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku se bomo poslovili od Atlantske obale in se odpeljali skozi provinco Matanzas, vse do mesta Santa Clara, ki je bilo prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov. Sprehodili se bomo do mavzoleja Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ki so bili ubiti v Boliviji. Popoldne bomo pot nadaljevali do doline sladkornega trsa in se ustavili na posestvu nekdanjega sladkornega lastnika, kjer še danes stoji razgledni stolp. Sledil bo ogled Trinidada, slikovitega mesta, ki je uvrščeno tudi na seznam svetovne dediščine Unesco. Obiskali bomo mestni muzej »Cantero Palace« in »Casa de la Trova«, popili pijačo v značilnem baru “La Canchanchara”, videli Plazo Mayor, cerkev sv. Trojice ter druge slikovite stavbe, ki dajejo dušo lepo ohranjenemu kolonialnemu mestu. Vožnja do hotela in nastanitev. Večerja in nočitev.

6. dan: TRINIDAD | zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku v hotelu bo dan namenjen odkrivanju bližnjega gorovja Escamray. Zapeljali se bomo do nekdanjega sanatorija, od koder bomo pot nadaljevali v terenskem vozilu, nato pa se odpravili na sprehod skozi gozd, kjer se bomo spoznali z njihovo floro in favno. Pot se bo končala pri Topes de Collantes, kjer bo čas še za osvežilni skok v tolmun. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

7. dan: TRINIDAD−CIENFUEGOS−GUAMA−VARADERO | zajtrk, kosilo, All inclusive
Po zajtrku se bomo zapeljali do mesta Cienfuegos, ki mu pravijo tudi biser kubanskega juga, se sprehodili, nato pa z vožnjo nadaljevali ob karibski obali proti polotoku Cienagi de Zapata, ki leži v provinci Matanzas. Ogledali si bomo park krokodilov ter z motornim čolnom odpluli do vasice v laguni Guama. V tamkajšnjem odprtem muzeju bomo spoznali, kako je izgledalo življenje nekdanjih domorodcev – Indijancev Tainos. Po kosilu bomo zapustili karibsko stran in se odpravili proti atlantski obali, mimo plantaž in mesta Cardenas, proti polotoku Varadero. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

8. in 9. dan: VARADERO | All inclusive
Dneva bosta namenjena individualnim ogledom ali počitku in poležavanju na eni izmed lepih peščenih plaž, obdanih s tropskim rastjem.

10. dan: VARADERO−HAVANA | zajtrk, kosilo
Po zajtrku bo čas za še zadnje trenutke kubanskega sonca, nato pa odhod proti letališču v Havani. Let proti Evropi je predviden v večernih urah.

11. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE−BENETKE−LJUBLJANA | obrok na letalu
Nadaljevanje leta proti Benetkam. Sledi avtobusni transfer do Ljubljane (doplačilo).


Cena na osebo:

Odhod: 25.11.2021
 • od 2199 € na osebo

V ceno je vključeno:

 • povratni letalski prevoz Benetke – Madrid – Havana
 • stroške letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage in 1 kos ročne prtljage
 • avtobusne prevoze
 • obroke in oglede ter vstopnine po programu
 • nočitve v hotelih 4* in 5* v navedenih mestih v dvoposteljnih sobah
 • lokalnega angleško govorečega vodnika
 • slovenskega vodnika
 • stroške organizacije potovanja

Dodatna ponudba:

Obvezna doplačila (ob prijavi):

 • kubanska turistična kartica 30 €

Obvezna doplačila (vodniku na poti):

 • napitnine lokalnim vodnikom in voznikom pribl. 40 €
 • kabare »Tropicana« 110 €

Možna Doplačila ob prijavi:

 • za skupino med 15 – 20 oseb: 160 €
 • enoposteljna soba 320 €
 • povratni prevoz Ljubljana – Benetke 60 €

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja

  Nepozabno novoletno potovanje v Dubaj. Mesto kjer se srečata puščava in ocean, mesto svetovne razstave in arhitekturnih presežkov. Pravljični Dubaj.
  Odhod 29.12.2021

  Nepozabno novoletno potovanje v Dubaj. Mesto kjer se srečata puščava in ocean, mesto svetovne razstave in arhitekturnih presežkov. Pravljični Dubaj.

  Obisk čudovito okrašenih slovaške in avstrijske prestolnice in enega najbolj obiskanih božičnih sejmov na Dunaju
  Odhodi: 19.12.2021

  Obisk čudovito okrašenih slovaške in avstrijske prestolnice in enega najbolj obiskanih božičnih sejmov na Dunaju

  Snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi. Nepozaben obisk čarobne Finske in pravljične Božičkove dežele.
  Pravljična Finska, 3 dni, odhodi: 3.12.,10.12.,17.12.2021

  Snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi. Nepozaben obisk čarobne Finske in pravljične Božičkove dežele.