Vabimo vas na najbolj zeleni otok Kanarov, kjer traja sezona skozi vse leto.

Na Tenerife s posebnim letalom iz Ljubljane


7 dni, odhod: 22.5.2021

Osnovni podatki o potovanju:
Datumi odhodov: 22. 5. 2021
Čas potovanja: 7 dni
Prevoz: Letalo iz Ljubljane

Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA – TENERIFE/ večerja, nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana v dopoldanskih urah in polet s posebnim letalom na otok večne pomladi, Tenerife. Vožnja do hotela in nastanitev. Prosto za prvo raziskovanje vašega letovišča in sprehode.

2. dan: NARODNI PARK EL TEIDE – VULKANSKA MESEČEVA POKRAJINA – CHIO – PLAYA DE LAS AMERICAS – CANDELARIA/ zajtrk, večerja, nočitev
Zjutraj nas čaka vožnja proti najvišjemu vrhu Tenerife in Španije, vulkanu – Picu del Teide. Bujna vegetacija na začetku naše poti bo postopoma z vzponom in vsakim metrom višine spreminjala svojo podobo. Po vijugastih, a kljub vsemu urejenih cestah, se bomo pripeljali do čudovite vulkanske pokrajine na 1200 m n.v.. Pod snežno kapo vsako zimo skrije svojo glavo mogočni 3.718 m visok speči velikan. Najlepši del Narodnega parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana po katerem je speljana tudi cesta. Sprehodili se bomo do Los Roques, od koder je eden najlepših pogledov na okolico. Nadaljevali bomo mimo čudovitih vulkanskih formacij, ki vam bodo z malo domišljije pričarale neverjetne figure, bujnih gozdov in slikovitih odročnih zaselkov. V vasici Chio bomo napravili postanek in le malo kdo se bo odrekel domačim dobrotam, ki jih pripravljajo spretne roke naše gostiteljice (doplačilo). Nadaljevanje na skrajni jug, vse do Playa de las Americas, turističnega središča, ki ga največkrat povezujemo z ležernimi počitnicami, številnimi hoteli in centri zabave. Tudi mi se bomo ustavili za kratek čas, pa ne predlogo, saj nas čaka še obisk enega najstarejših naselij na otoku, Candelarie. V tukajšnji cerkvici hranijo kipec Črne Marije, mestece pa velja za versko središče vseh kanarskih otokov. Vrnitev v hotel.

3. dan: POČITNIŠKI DAN (ALI NA ZELENI OTOK LA GOMERA)/ zajtrk, večerja, nočitev
Temperature na otoku večne pomladi so tudi v teh mesecih več kot prijetne, zato boste dan preživeli povsem počitniško. Če ste eden tistih popotnikov, ki jim je vsakodnevna aktivnost blizu, predlagamo celodnevni izlet na čudovit otok La Gomero. S pristanišča Los Cristianos na jugu, bomo z ladjo odpluli na majhen in še vedno dokaj neraziskan otok, ki slovi bo bujni vegetaciji in hriboviti notranjosti. Otok je poznan tudi po tem, da je bil zadnje postajališče Krištofa Kolumba pred plovbo v Ameriko. Ogledali si boste del Nacionalnega parka de Garajonay, ki slovi po endemitskem gozdu Laurisilva. V La Degolladi de Peraza se boste ustavili na eni izmed razglednih točk, nadaljevali do vasic Rosas in Agulo. Domačini vam bodo predstavili el silbo, jezik žvižgov za sporazumevanje čez soteske. Vožnja do San Sebastiana in ogled grofovskega stolpa Torre del Conde in La Case de Colon, kjer naj bi bival Krištof Kolumb. Povratek na Tenerife.

4. dan: IZLET PO SEVERU OTOKA: ICOD DE LOS VINOS – GARACHIO/ zajtrk, večerja, nočitev
Severni del nezadržno privlači zaradi svoje čudovite narave, ki v svojih nedrjih skriva rodovitne vinske regije in tako se lahko pohvalijo s svetovno znanimi vini. Icod de Los Vinos nam že v imenu naznanja nekaj kar je dragoceno, vi pa se boste odločili kaj od tega vam bo najbolj pri srcu: mogočno zmajevo drevo, staro več kot 600 let, odlična vina ali slikovita arhitektura v strmi hrib potegnjenih uličic. Nadaljevali bomo do mesteca Garachio, ki se ponaša z naravnim »jacuzzijem«, najboljšo malvazijo, po ozkih in barvitih ulicah pa odmeva mehka karibska španščina pomešana z vonjem »cortada« in svežega sira »fresca«. Vrnitev v hotel.

5. in 6. dan: POČITNICE (PO ŽELJI IZLET NA GRAN CANARIO, LORO PARK ALI BOTANIČNI PARK)/ zajtrk, večerja, nočitev
Prosta dneva za počitnice. Po želji ju lahko zapolnite z dodatnimi izleti. Priporočamo izlet na otok Gran Canario. Z ladjo se bomo odpeljali na »kontinent v malem« kot ga radi poimenujemo. Po izkrcanju se bomo najprej odpeljali proti jugu, kjer nas čaka razigranost peščenih sipin in morja na eni strani ter bujna poraščenost v notranjosti otoka na drugi strani. Playa Ingles, Dunas, Maspalomas so mesta, ki jih bomo dodali naši zbirki ogledov. Seveda se bomo pomudili tudi v prestolnici Las Palmas, kjer stojijo najstarejše stavbe na Kanarskih otokih. Podali se bomo v predel Vegueta, se sprehodili po trgu Sv. Ane in obiskali hišo, kjer je živel Krištof Kolumb. Stare zmajevce bomo občudovali v parku San Telmo, brbončice pa potolažili v kateri od lokalnih restavracij. Po ogledih vrnitev na »naš otok«. Po želji se lahko podate tudi na izlet v Loro park, kjer boste lahko občudovali številne živali.

7. dan: SANTA CRUZ – LA LAGUNA – SLOVENIJA/ zajtrk
Na listi naših ogledov sta nam ostali še dve mesti, pomembni in zanimivi. Najprej se bomo dopeljali v Santa Cruz, prestolnico in največje mesto na otoku, ki kljub prvemu vtisu ogromnosti vseeno ohranja domačnost. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti ter se pomudili na Španskem trgu ali mestni tržnici. Nadaljevali bomo do La Lagune, nekoč glavnega mesta, danes univerzitetnega središča, kjer se mladostni stil uspešno spaja s čudovitimi starodavnimi palačami. Mesto je uvrščeno na seznam kulturne dediščine pri Unescu. Popoldan vožnja do letališča, od koder bomo poleteli v Slovenijo.


Cena na osebo:

Odhodi: 22. 5. 2021
 • od 899 € na osebo

V ceno je vključeno:

 • povraten let s posebnim letalom  iz Ljubljane na Tenerife,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • trije izleti po programu,
 • 6 polpenzionov v butičnem hotelu 3*,
 • povratni prevoz letališče – hotel – letališče,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Dodatna ponudba:

Doplačilo za manjšo skupino:

 • med 35 in 44 potniki 20 €
 • Pri manj kot 35 potnikov in minimalno 25 potnikov 30€

Možna Doplačila ob prijavi:

 • hotel 4* 120 € (polpenzion)
 • enoposteljna soba 179 € v hotelu 3* in 260€ v hotelu 4*
 • izlet na Gran Canario 140€ (vključen ladijski in avtobusni  prevoz po programu, vodenje – min. 20 prijavljenih oseb, izlet na La Gomero 79€ – minimalno 30 prijavljenih)
 • Loro Park približno 40€

Možen popust:

 • Otroci 2 – 12 let na dodatnem ležišču: -10%

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja

  Ogledali si boste Atene, preročišče v Delfih,
gledališče v Epidavru, Korintski prekop....
  4 dni, odhodi v juniju in septembru

  Ogledali si boste Atene, preročišče v Delfih,
  gledališče v Epidavru, Korintski prekop….

  Velika tura, kjer boste Irsko, tu čudovit zelen otok zares dodobra spoznali.
  8 dni, letalo, odhoda: 26.6. in 3.7.2021

  Velika tura, kjer boste Irsko, tu čudovit zelen otok zares dodobra spoznali.

  Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne, sprehodite se skozi hanzeatsko zapuščino Talina, prepustite se kulturnim doživetjem Rige....
  6 dni, letalo iz Benetk, odhoda 22.7. in 12.8.2021

  Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne, sprehodite se skozi hanzeatsko zapuščino Talina, prepustite se kulturnim doživetjem Rige….