Podajte se na izlet po »biserih« Toskane. Navdušili vas bodo številni vinogradi, zgodovinska mesteca...

Sončna Toskana in otok Elba


3 dni / Odhod: 23. 6. 2019

Osnovni podatki o potovanju

Datum odhoda: nedelja 23. junij
Čas potovanja : 3 dni
Prevoz: Avtobus | Vstopno mesto: Sežana, Celje, Ljubljana
Cena na osebo: 229 € (min 45 potnijkov)

Program potovanja

1. dan: SLOVENIJA – LUCCA – PISA / večerja, nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Lucce, kjer si bomo ogledali zanimivo srednjeveško mestno jedro: cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, mestno obzidje, trg na mestu antičnega amfiteatra … Nadaljevanje vožnje do bližnje Pise. Ogled Trga čudes, kjer stoji stolnica s krstilnico in znamenitim poševnim stolpom, kjer je Galileo Galilei dokazal, da Aristotelova teorija o pospešku padajočih teles ni pravilna. Nastanitev v hotelu v okolici.

2. dan: IZLET NA OTOK ELBO / zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do pristanišča Piombino in plovba na otok Elbo, ki ga mnogi imenujejo »Napoleonov otok«. Po pristanku v Portoferraiu, ki mu je dalo pečat Napoleonovo bivanje v izgnanstvu, ogled Napoleonove rezidence. Po ogledu vožnja po otoku, ki se ponaša z bujno vegetacijo in prelepimi zalivi. Ustavili se bomo na degustaciji lokalnih pijač, obiskali Porto Azzuro in si ogledali rudnik s poldragimi kamni. V večernih urah povratek v hotel.

3. dan: FIRENCE – SLOVENIJA / zajtrk
Vožnja v prestolnico Toskane, Firence. Z ogledi srednjeveškega in renesančnega bisera bomo začeli ob cerkvi Santa Maria Novella in se od tam podali proti mestu: Piazza del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev Sv. Križa. Ustavili se bomo na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia – znamenitega mostu, ki vas bo pripeljal do palače Pitti. Za najbolj radovedne velja vabilo na razgledno točko – Piazzale Michelangelo, od koder se odpre pogled na mesto, stolnico, cerkev Sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. V popoldanskih urah vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

 

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz
 • cestne in ostale pristojbine
 • dva polpenziona v hotelu 3*
 • izlet na otok Elbo, zunanje oglede
 • stroške spremstva in organizacijo potovanja
Doplačila

Doplačilo za manjšo skupino:
 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 20 €
Doplačila na poti:
 • vstopnine Elba: Napoleonova rezidenca
 • rudnik s poldragimi kamni
 • Firence – baptisterij in cerkev Sv. Križa
 • vstopnine skupaj pribl. 20 €
 • turistična taksa v hotelu pribl. 3 € /noč
Možna doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 49 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
Popusti ob prijavi:
 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja

  Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom...
  8 dni / Odhoda 21.7. in 11.8. 2019

  Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom…

  Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše - St. Peterburga do Moskve. Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope - Volgi.
  11 dni / Odhodi: 8.6., 20.7., 10.8.

  Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše – St. Peterburga do Moskve. Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope – Volgi.

  Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.
  6 dni / Datuma odhodov: 16.7., 13.8. 2019

  Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.