Sicilija je največji sredozemski otok , ki očara z izjemnimi naravnimi lepotami ter številnimi pomniki antične kulture.

Sončna Sicilija – 1. maj


Odhodi: 27.4., 29.4., 2.5./ 4 dni/letalo/ zagotovljeno

Datumi odhodov: 27.4., 29.4., 2.5.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči

Sicilija je največji sredozemski otok in je poznana po največjem evropskem ognjeniku – Etni.

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA–CATANIA–SIRACUSE/ večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Prevoz do letališča v severni Italiji in odhod letala proti Cataniji. Po pristanku vožnja do Arhimedovega mesta–Siracuse. Svoj čas najpomembnejše mesto v Sredozemlju je danes pomembno komercialno in industrijsko središče. Sprehodili se boste po mestnih ulicah in si ogledali Apolonov tempelj, Arhimedov trg, cerkev sv. Lucije in Arethuzin vodnjak ter odkrili skrivnosti Dionizovega ušesa v znanem arheološkem parku. Vožnja do hotela na vzhodni obali, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: TAORMINA–ETNA/ zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste odpravili do ognjenika Etna, ki se dviga na višini 3.340 m in je najvišji delujoči evropski vulkan. Vzpon do zgornjega platoja in sprehod po obronku manjšega ognjenika, od koder se ob jasnem vremenu odpira lep razgled. Na vrh se boste povzpeli z gondolo in posebnimi terenskimi vozili. V popoldanskem času ogled Taormine, mesteca, ki je nastalo ob gori Tauro. Odtod se odpira lep razgled na Etno, obenem pa Taormina slovi kot kraj s prijetno klimo, bujno vegetacijo in umetnostnozgodovinskimi spomeniki, na čelu z grško–rimskim gledališčem in osrednjo palačo Corvai. Sprehodili se boste do zgornjega dela mesta, kamor boste vstopili skozi vrata Porta Messina, kjer se začenja osrednja taorminska ulica Corso Umberto. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: MILAZZO–EOLSKI OTOKI (po želji)/ zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v Milazzo in (za doplačilo) in vkrcanje na ladjo ter plovba proti najlepšemu delu Sicilija „Bella Sicilija“, kot ji Italijani pravijo, je največji sredozemski otok in verjetno pokrajina, ki je v Italiji še vedno najbolj vezana na stare tradicije in običaje. Mila klima vse leto privabi veliko turistov na ogled mnogih naravnih in kulturnih spomenikov. Sicilija je poznana po največjem evropskem ognjeniku–Etni ali kot mu domačini pravijo Mongibello, ki je tisočletja oblikoval življenje na otoku in je glavni razlog, da je Sicilija mati mnogih znanih grških bajk. Italije–Eolskim oz. Liparskim otokom. Med plovbo se boste ustavili na otočku Vulcano, ki je poznan tudi po svojih žveplenih vrelcih in zdravilnem žveplenem blatu. Nadaljevanje poti na otok Lipari, kjer si boste lahko ogledali stolnico in arheološki muzej. Popoldan plovba nazaj proti Milazzu. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: CATANIA−LJUBLJANA/ zajtrk
Po zajtrku vožnja do Acicastella − mesteca, ki ga krasi trdnjava, zgrajena v normanskem obdobju. Kratek postanek za ogled in vožnja do znamenite Kiklopove skale. V zgodnjem dopoldnevu še ogled baročne Catanie − mesta, ki se razteza pod Etno in je pomembno trgovsko in prometno središče z lastno univerzo. Ogledali si boste mestno središče, nekaj časa pa bo na voljo tudi za samostojne oglede ali nakupe. Vožnja do letališča in odhod letala proti severu. Po pristanku avtobusniprevoz do Ljubljane, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA: od 585 EUR

V ceno je vključeno:
– avtobusni prevoz Ljubljana– letališče–Ljubljana,
-letalski prevoz v ekonomskem razredu do Catanie in nazaj,
-1 kos prtljage,
-avtobusni prevozi na Siciliji,
-letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
-3 polpenzione (večerja, zajtrk) v hotelih 3–4* v dvoposteljnih,sobah.
-najem sistema audioguide,vodenje in organizacijo potovanja.
Popusti:
  • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila

Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 potnikov 50,00 EUR/osebo

Na kraju samem:(na recepciji hotela) lokalno predpisana turistična mestna pristojbina

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

  • enoposteljna soba 60,00 EUR/osebo
  • izlet na Eolske otoke 45,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)

  • vzpon na Etno z gondolo in terenskimi vozili pribl. 65 EUR
  • druge vstopnine pribl. 35 EUR
Odkrita beseda:
Odhod letala z letališča v severnem delu Italije. Glede na razpoložljivost letov se lahko vrstni red ogledov po programu spremeni vendar program ostane
neokrnjen. Vzpon na vrh Etne je odvisen od snežnih razmer na ognjeniku. V času praznikov je cena višja zaradi zvišanja cen nekaterih storitev
v tem obdobju.

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

  • POČIVALIŠČE LOM: približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
  • POČIVALIŠČE RAVBARKOMANDA: približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
  • SEŽANA: pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja