Spoznajte zanimivo zgodovino treh skandinavskih prestolnic. Doživite in spoznajte tri dragulje v skandinavski kroni: prestolnice z zanimivo preteklostjo ...6 dni, 795 EUR.

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE


Stockholm, Oslo in Kopenhagen

Čas potovanja: 6 dni/ 5 noči

Minimalno št. potnikov: 30

Odhodi: od marca do decembra 2019

Prevoz: letalo, avtobus, ladja

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Stockholm<
 Polet z enega bližnjih letališč v Stockholm. Po pristanku prevoz do Uppsale, zgodovinskega univerzitetnega centra Švedske. Ogled stolnice, ki je s 118 m visokima stolpoma največja cerkev v Skandinaviji. Vzpon do gradu, od koder je lep razgled na mesto in botanični vrt. Nadaljevanje poti še malo na sever v Sigtuno. Najstarejše švedsko mesto vas bo prevzelo z zgodovino in lepoto. Polni vtisov se boste odpeljali do hotela v Stockholmu. Nastanitev, prenočevanje.

2. dan: Stockholm-Karlstad
Zajtrk v hotelu. Spoznavanje švedskega glavnega mesta boste začeli s triurnim ogledom znamenitosti. Stockholm velikokrat imenujejo Benetke na severu zaradi 14 otokov, velikega števila rek in kanalov. Videli boste staro mesto (Gamla San), kraljevo palačo in stolnico, parlament, kraljevo gledališče, mestno hišo z zlato dvorano, kraljevo opero, parlament ter Nobelovo ustanovo. Ogledali si boste Muzej Vasa ali pa bogati muzej na prostem – Skansen, ki je najstarejša tovrstna ustanova. Odlična je tudi njihova predstavitev skandinavskega živalskega sveta. Popoldan boste z avtobusom nadaljevali pot proti Karlstadu, prišli do hotela, prevzeli ključe sob in prespali.

3. dan: Karlstad-Oslo
Zajtrk v hotelu in nadaljevanje poti proti Oslu. Peljali se boste skozi čudovito pokrajino Varmland, prečkali norveško mejo blizu Oje ter prispeli v Oslo. Najprej se boste povzpeli do smučarske skakalnice Holmenkollen, s katere se vam bo odprl panoramski pogled na mesto in fjord Oslo. Med potjo proti centru se boste sprehodili skozi Vigelandov park, nato pa v centru mesta šli do mestne hiše in katedrale. Prav tako se je vredno sprehoditi po čudovitem pristanišču v Oslu s številnimi kavarnami in trgovinami in novo moderno opero. Nastanitev v hotelu, prenočevanje.

4. dan: Oslo-Halmstad
Zajtrk. Dopoldan boste obiskali troje majhnih, a odličnih muzejev: Polarni, muzej Kon-Tiki in muzej vikinških ladij. Prikazali vam bodo zgodovino in sedanjost norveških pomorščakov in raziskovalcev, ki so raziskovali najbolj odmaknjene in neprijazne dela sveta. Poleg odkrivanja je bil Kon Tiki in drugi podvigi Thora Heyerdahla in sodelavcev tudi prizadevanje za ohranjanje okolja. Vikinške ladje so bile primerne za prečenje morij in plovbo po rekah, kjer so vdirali na celino in si nabirali plen. Po ogledu muzejev se boste odpeljali proti jugu. Nastanitev v hotelu in  prenočevanje.

5. dan: Halmstad-Helsingborg-Kopenhagen
Zgodnji zajtrk v hotelu in nadaljevanje vožnje do Helsingborga. S krajšo vožnjo s trajektom boste pripluli do Danske pri Helsingørjau. Poglede z ladje bo najbolj privabljal grad Kromborg, znan iz Hamleta. Sprehodili se boste ob mogočnem obzidju. Mesto slovi tudi po lepo urejeni cvetlični tržnici. Proti Kopenhagnu se boste odpeljali po obalni cesti ob zahodni obali Oresundskega preliva ter vmes obiskali tudi Louisiano, ki je najboljši severnoevropski muzej moderne umetnosti. Kopenhagen s svojimi skromnimi ribiškimi koreninami je danes živahno, moderno mesto s čudovitim pristaniščem, kjer preteklost sobiva z najnovejšimi trendi v arhitekturi, designu in modi. S svojo bogato zgodovino, muzeji in galerijami, edinstvenimi vrtovi in eno od najstarejših kraljevih družin na svetu danska prestolnica ponuja za vsakega nekaj. Morska deklica je še zmeraj najbolj obiskana turistična zanimivost Danske in tudi ena od najpogosteje slikanih svetovnih znamenitost. Nastanitev v hotelu. Večer boste lahko preživeli v Tivoliju, ki s svojo ponudbo igral, žive glasbe, vrtov, restavracij, stojnic in ostalega nudi zabavo že tretji generaciji Dancev in drugih obiskovalcev.

6. dan: Kopenhagen-Slovenija
Zajtrk. Za doplačilo se boste lahko odpeljali v nekdanjo veličastno prestolnico Roskilde. Obisk katedrale, v kateri so grobnice danskih kraljev, in vikinškega muzeja v roskildskem fjordu s številnimi vikinškimi najdbami, ki pričajo o njihovem življenju. V muzeju boste lahko opazovali, kako poteka restavriranje vikinških ladij. Alternativa bodo dodatni ogledi v mestu, raziskovanje ponudbe na ulici Stroget. (To je največja cesta za pešce na svetu in je povezava med vzhodnim in zahodnim delom Kopenhagna). Morda obisk Carlsbergove Gliptoteke ali pa Carlsbergove pivovarne. Popoldan se boste odpeljali na letališče in poleteli proti Sloveniji, kjer boste pristali v večernih urah.

Cena: 795 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz Ljubljana-Stockholm, Kopenhagen-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, prevoz z sodobnim turističnim avtobusom po programu, vse cestnine, parkirnine, cestne takse, 5 x prenočišče z zajtrkom v hotelu, namestitev v dvoposteljnih sobah, oglede po programu (razen vstopnin), slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine, večerje.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupineza skupineza skupine / Danska Norveška Skandinavija Švedska

  Vedno privlačni Kopenhagen, gradovi...čez najdaljši most na Švedsko.
4 dni, 685EUR

  Vedno privlačni Kopenhagen, gradovi…čez najdaljši most na Švedsko.
  4 dni, 685EUR

  Kopenhagen je glavno mesto Danske, največje skandinavsko mesto in Oslo je najstarejše mesto skandinavskega polotoka in ponuja izjemno paleto zanimivosti. 4 dni, 780 EUR.

  Kopenhagen je glavno mesto Danske, največje skandinavsko mesto in Oslo je najstarejše mesto skandinavskega polotoka in ponuja izjemno paleto zanimivosti. 4 dni, 780 EUR.