Salzburg-mesto s čudovitimi zgradbami in spomini na preteklost; Innsbruck; Bolzano največje mesto na Južnem Tirolskem. 3 dni, 268 EUR, polpenzion

SALZBURG, INNSBRUCK in JUŽNA TIROLSKA


Šarm Salzburga in Južna Tirolska

Čas potovanja:  3 dni/ 2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2020

Minimalno št.potnikov:45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1.   dan: Slovenija-Hallein-Salzburg
V zgodnjih jutranjih urah zbor in odhod avtobusa z mesta, ki ga določi skupina. Vožnja skozi Karavanški predor mimo Beljaka in po Turski cesti do znamenitega rudnika soli v Halleinu, kjer se boste v zaščitnih oblekah z rudarskim vozom popeljali v podzemlje, nato pa se po lesenih toboganih spustili do podzemnega slanega jezera. Po ogledu keltskega naselja se boste odpeljali do Salzburga, rojstnega mesta W. A. Mozarta – velikega genija in umetnika. Staro mestno središče je ujeto med reko Salzach ter hribom Mönhberg z mogočno trdnjavo Hohensalzburg na vrhu. Sprehod po mestu, ogled Mozartovega, Rezidenčnega ter Stolničnega trga, ogled hiše narave. Sledi nadaljevanje sprehoda mimo samostana Sv. Petra, stare in nove Festivalne palače ter po nakupovalni in živahni Getreidegasse z Mozartovo rojstno hišo. Po ogledu prosto za samostojne oglede in raziskovanje po mestnih trgih, stranskih pasažah in živahnih mestnih ulicah. V popoldanskih urah še sprehod po desnem bregu reke Salzach do parka dvorca Mirabell. Sledi vožnja do hotela, večerja in namestitev.

2. dan: Salzburg-Innsbruck-Briksen-Bolzano
Zajtrk v hotelu. Sledi vožnja do glavnega mesta Tirolske in ogled starega mestnega jedra. Videli boste znamenito „ zlato strešico“, cerkev sv. Jakoba, urni stolp, mestna vrata,…. Po ogledih krajši predah za samostojne oglede in vožnja do mesta Briksen (Bressanone), ki ga je zgodovina tesno povezala s slovenskimi kraji. Zaradi strateške lege ob pomembni poti čez gorski pre­laz Brenner je Briksen gospodarsko cvetel v vseh obdobjih. V renesančno-baročni ško­fijski palači poleg umetniških del in notranje opreme iz različnih dob, ki pričajo o bogastvu škofije, hranijo tudi dve nadvse zanimivi upodobitvi Bleda iz 18. in 19. stoletja. Po ogledu palače, kjer domuje tudi znani muzej jaslic, se bomo ustavili v baročni stolnici s stropno poslikavo Paula Trogerja. Poznogotske freske v srednjeveškem križnem hodniku ob stolni­ci poznavalci povezujejo s freskanti, ki so delovali tudi pri nas. Nadaljevanje vožnje po brennerski avtocesti v smeri Bolzana. Večerja in nočitev.

3. dan: Bolzano-Trento-Slovenija
Po zajtrku vožnja do pokrajinske prestolnice Bolzano (Bozen), ki je hkrati tudi največje mesto na Južnem Tirolskem. Najprej si bomo na glavnem trgu ogledali poznogotsko stolnico z zanimivim zvonikom, ki ga zaznamuje lahkotna kamnita dekoracija. Notranjščina je bila v baroku močno predelana. Sledi sprehod skozi slikovito zgodovinsko jedro, za katero so značilne z arkadami obdane ulice. Tam je ob tržnih dneh še danes živahno kot je bilo pred stoletji. Seveda bomo obiskali še Arheološki muzej, kjer zdaj domuje slavni Ötzi. Prek pet tisoč let stara mumija, ki so jo našli zamrznjeno v visokogorju Južne Tirolske, že od odkritja naprej velja za veliko svetovno senzacijo. Poleg same mumije so se izredno dobro ohranili tudi nekateri predmeti (deli oblačil, puščice itd.), ki so jih našli ob mumiji. Na poti proti jugu se bomo ustavili v Trentu. Čeprav se mesto ponaša z bogato antično preteklostjo, se je v evropsko in svetovno zgodovino zapisalo predvsem s “tridentinskim koncilom”, cerkvenim zborom, ki je dokončno utrdil katoliško rekatolizacijo in v marsičem začrtal nadaljnji kulturni razvoj Evrope nadaljnjih stoletij. Po ogledu romanske stolnice lombardskega tipa se bomo pozno popoldne po dolini reke Adiže podali v pokrajino Veneto. Vožnja mimo Verone, Vicenze in Benetk proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 268 EUR

Cena vključuje:avtobusni prevoz po opisani poti, cestne takse, parkirnine in druge pristojbine, 2 x prenočevanje v dvoposteljnih sobah na osnovi polpenziona, vstopnino v rudnik soli, hišo narave v Salzburgu, škofijsko palačo v Briksnu, arheološki muzej v Bolzanu, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacijo, vodenje potovanja in DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, riziko odpovedi, dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Avstrija za skupine

  Po avstrijski Štajerski mimo Gradca in Hartberga do Dunaja. Sledi ogled mestnih znamenitosti s krožno vožnjo po mestu. 92 EUR.

  Po avstrijski Štajerski mimo Gradca in Hartberga do Dunaja. Sledi ogled mestnih znamenitosti s krožno vožnjo po mestu. 92 EUR.

  Dvorec Belvedere, kompleks znanega Hundertwasserja, znamenita dunajska opera, Mestni park, Hofburg, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania.
  1 dan

  Dvorec Belvedere, kompleks znanega Hundertwasserja, znamenita dunajska opera, Mestni park, Hofburg, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania.

  Dvodnevni izlet z ogledom dveh najbolj zanimivih avstrijskih mest. 197 EUR ( všteta večerja ter vstopnini v Schönbrunn in Mozartovo rojstno hišo).
  Bogata zgodovina Avstrije

  Dvodnevni izlet z ogledom dveh najbolj zanimivih avstrijskih mest. 197 EUR ( všteta večerja ter vstopnini v Schönbrunn in Mozartovo rojstno hišo).