Šestdnevno potovanje po najbolj opevanih predelih Francije.

Provansa in divja lepota Camargue


6 dni / Odhod: 21. 6. 2019

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: petek 21. junij
Čas potovanja : 6 dni
Prevoz: Avtobus | Vstopno mesto: Sežana, Celje, Ljubljana
Cena na osebo: 309 € ( min. 45 potnikov)

Program potovanja

1. dan: SLOVENIJA – ITALIJA – FRANCIJA / Nočna vožnja
Odhod v poznih večernih urah. Avtobusna nočna vožnja proti Franciji.

2. dan: SOTESKA VERDON – MOUSTIERS ST. MARIE – MANOSQUE/ večerja, nočitev
Po nočni vožnji prihod na področje, kjer bodo vaša čutila opojno vdihovala vonj sivke in medu. Najprej boste doživeli najslikovitejšo sotesko v Evropi, Postanek v vasici Moustiers – Ste Marie, ki slovi po keramiki in sivki. Vožnja v Manosque, mestece, ki je restavriralo in zaščitilo mestne četrti. Na poti proti Aix en Provence namestitev v hotelu, zagotovo se vam bo prilegel sprehod…

3. dan: AVIGNON – PONT DU GARD – ORANGE – CHATEAUNEUF DE PAPE / Zajtrk, nočitev
Vožnja v “srce Provanse” – romantični Avignon. Tu se zanimivo mešata srednjeveška ter drzna novodobna arhitektura. Ogled mesta: Papeška palača, sloviti Avignonski most, sprehod po Place de l’Orloge. Po ogledih nadaljevanje potovanja do bližnjega rimskega akvadukta PONT DU GARD, ki velja za pravo mojstrovino rimske arhitekture v Franciji. Vožnja v Orange. Mestece je pomembno trgovsko središče za izvoz sadja in vina iz doline reke Rhone. In ker dneva še ne bo konec, boste imeli nekje v okolici znanega vinskega središča Chateauneuf – du – Pape, po želji in ob doplačilu, degustacijo vin v odlični vinoteki, po želji tudi večerjo.

4. dan:  NACIONALNI PARK CAMARGUE – NIMES / Zajtrk, nočitev
Podali se boste na področje Nacionalnega parka Camargue, mimo velikih sadovnjakov in skozi divja močvirja, kjer boste lahko občudovali flaminge, divje bele konje in značilno obalo. Obiskali boste znano romsko središče in prizorišče svetovnih festivalov romske narodne skupnosti, Saintes Maries de la Mer. Po želji vožnja z ladjico po ustju reke Rhone, kjer boste občudovali vso lepoto naravnega rezervata. Nasledni postanek bo v nekdanjem pristanišču – v utrjenem mestu Agues Mortes. Za zaključek dneva boste obiskali še Nimes, kjer si boste po želji privoščili morda ratatouille, bouilabaisse ali aiolli.

5. dan: ARLES – AIX EN PROVENCE / Zajtrk, nočna vožnja
Za konec še obisk Aix en Provence, ki velja za enega najprivlačnejših mest v Evropi. Vsaj na videz v njem še vedno prebiva duh velikega provansalskega vladarja imenovanega »le bon roi Rene d’Anjou«, ki je iz Aixa naredil svoj sedež in središče vseh umetnosti. Sprehod po glavnem bulvarju, kjer boste občudovali čudovita pročelja hiš in skozi stari del mesta. Vožnja proti domu.

6. dan:  ITALIJA – SLOVENIJA / Vožnja
Po nočni vožnji prihod v Slovenijo.

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz
 • cestne in ostale pristojbine
 • tri nočitve z zajtrkom v hotelu 2/3*
 • zunanje oglede
 • stroške spremstva in organizacijo potovanja
Doplačila

Doplačilo za manjšo skupino:
 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 40 €
Možna doplačila ob prijavi:
 • noposteljna soba 99 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • priporočamo doplačilo za večerjo v hotelu prvi večer 19 €, na poti rezervacija ni možna.
Popusti ob prijavi:
 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja

  Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom...
  8 dni / Odhoda 21.7. in 11.8. 2019

  Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom…

  Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše - St. Peterburga do Moskve. Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope - Volgi.
  11 dni / Odhodi: 8.6., 20.7., 10.8.

  Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše – St. Peterburga do Moskve. Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope – Volgi.

  Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.
  6 dni / Datuma odhodov: 16.7., 13.8. 2019

  Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.