Romantični Pariz in gradovi Loare, letalo, 790 EUR

PARIZ IN GRADOVI LOARE


Odhod: 29.12.2023

Čas potovanja: 5 dni

Prevoz: letalo

Program potovanja:

1.dan Zagreb – Pariz – Chartres – Orleans | večerja

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet v Pariz. Po pristanku na enem izmed pariških letališč sledi vožnja v Chartres, srednjeveško mestece, oddaljeno uro vožnje z vlakom iz Pariza. Velja za eno izmed najbolje ohranjenih srednjeveških mest v Evropi, ki je prepleteno z ozkimi srednjeveškimi ulicami. Ponaša se z imenom »prestolnica svetlobe in dišav«, saj mesto velja za svetovni center za raziskave esenc in dišav. Številne prestižne znamke, kot so Guerlain, Paco Rabanne, Lancaster in drugi imajo proizvodnjo v Chartresu in njegovi okolici. Katedrala v Chartresu velja za eno največjih gotskih mojstrovin in najbolje ohranjen arhitekturni spomenik visoke gotike. V katedrali navdušijo čudoviti vitraži in skrivnostni labirint iz leta 1205, ki je vklesan v tla katedrale. Nadaljevanje vožnje v Orleans, mestu ob Loari, ki je v zgodovini odigralo pomembno vlogo v stoletni vojni med Francijo in Anglijo. Krajši sprehod po mestu, do trga Martroi, kjer stoji kip Ivani Orleanski, do katedrale sv. Križa in Pont Royal. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2.dan Orleans – Chambord – Chenonceau – Amboise – Pariz | zajtrk

Po zajtrku bo sledil začetek odkrivanja dvorcev ob Loari, najprej bomo obiskali grad Chambord, ki velja za največji renesančni grad in enega najlepših v dolini reke Loare. Grad je bil zgrajen kot lovski dvorec in je služil  umiku francoskih kraljev od pariškega življenja. Grad je začel graditi kralj Franc I, ki je na gradu gostil tudi Leonarda da Vincija. Po njegovih načrtih je zgrajeno stopnišče v obliki polževe hišice, kjer se človeka, ki hkrati prihajata in odhajata po stopnicah, ne vidita. Ogled notranjosti in znamenitega stopnišča Leonarda da Vincija. Nadaljevanje do najlepšega dvorca, ki so ga gradile ženske, Chenonceau. Znamenito galerijo čez reko Cher, je zgradila Katarina de Medici, saj je imela alergijo na cvetni prah in se je le redko sprehajala v naravi.  Posebej zanimiva je kuhinja, ki je v kleti gradu in je opremljena z vsem avtentičnim kuhinjskim orodjem in pripomočki. To je prava redkost med gradovi, da je na ogled grajska kuhinja. Za konec se bomo ustavili še v mestecu Amboise, gradu, ki ga je zaznamoval Leonardo de Vinci. Pri gradu Amboise je kapelica svetega Huberta, kjer naj bi bil Leonardo da Vinci tudi pokopan, a dokaza za to ni. Kapelica je zanimiva po okrasju na strehi, kjer so jelenovi rogovi, kar daje dodaten čar in razlago, da smo v lovnem področju Francije. Sledila bo vožnja v Pariz in nastanitev v hotelu.

3.dan Pariz | zajtrk

Po zajtrku bo sledil ogled mestnih znamenitosti, deloma peš in deloma s podzemno železnico. Najprej bomo obiskali Latinsko četrt z Univerzo Sorbona in Pantheonom, nato pa se vrnili do Mestnega otoka, kjer stoji katedrala Notre Dame in kapela Saint Chapelle. Prosti čas za kosilo,  popoldan pa se bomo z metrojem zapeljali do trga Concorde, se  sprehodili po »kraljevski ulici« Rue Royale do cerkve La Madeleine in nato naprej do stare pariške opere Garnier ter znamenitih veleblagovnic. Nato se bomo zapeljali do Trocadera, od koder je najlepši pogled na Eifflov stolp. Po želji bo sledil vzpon na pariški simbol. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Pariz | zajtrk

Po zajtrku bomo obiskali najlepšo pariško avenijo, Elizejske poljane s Slavolokom zmage in se sprehodili do muzeja Louvre in Orsay, po želji ogled zbirk v enem izmed muzejev. V popoldanskem času se bomo povzpeli na Montmartre, grič umetnikov in si ogledali baziliko Sacré–Cœur, ki ji Parižani zaradi bele barve fasade pravijo Bela golobica. Sprehodili se bomo do trga umetnikov in doživeli bohemski utrip Pariza. Morda si bomo v bližnjem bistroju naročili kozarec bordojca in opazovali mimoidoče. Nato bomo nadaljevali z raziskovanjem Montmartra in njegovih umetnikov, se podali do vinograda in kasneje do Bateau Lavoir, kjer je med ostalimi umetniki ustvarjal Picasso, nato pa si bomo pogledali še Zid ljubezni z napisi »Ljubim te« v 250 jezikih. Za zaključek dneva si bomo za doplačilo ogledali odlično predstavo v enem od mnogih pariških kabaretov, ki vas nikakor ne bo pustila ravnodušne. Nočitev.

5. dan: Pariz – Zagreb | zajtrk

Po zajtrku se bomo zapeljali do gradu Vincennes, enega izmed sedežev francoskih kraljev. Grad je obdan s širokim obrambnim jarkom, ima odlično ohranjene paviljone kralja in kraljice ter donjon. Zgodovina gradu je dolga in na trenutke temačna. Tu so umrli zadnji kapetinški kralji, kasneje pa je grad služil za državne zapore, med drugim je bil tu zaprt razvpiti Markiz de Sade. V osemnajstem stoletju je objekt služil kot tovarna porcelana, pozneje pa orožja. Tu sta bila usmrčena Condé , ki je načrtoval zaroto proti Napoleonu in Mata Hari za vohunjenje. Vrnili se bomo v najstarejši predel Pariza, Marais, kjer se nahaja eden najlepših pariških trgov, Place des Vosges in muzej Picassa. Vožnja na letališče in polet v Zagreb.

Cena potovanja na osebo je:  790 EUR
V ceno je vključeno
 • povratni letalski prevoz Zagreb-Pariz-Zagreb
 • povratni transfer Ljubljana-letališče Zagreb
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin
 • 1 kos oddane prtljage za na let
 • 1 kos ročne prtljage
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
 • 1 večerja
 • spremstvo slovenskega vodnika
 • stroški organizacije
 • DDV

Možna doplačila (ob prijavi):

 • doplačilo za manjšo skupino 80 EUR
 • enoposteljna soba 170 EUR
 • vstopnina v muzej Louvre 20 EUR
 • vstopnina v muzej Orsay 16 EUR
 • Eurodisney: odrasli od 87 €, otroci 3-11 let od 84 € (na vprašanje)

Možna doplačila (na poti):

 • vstopnina v Pantheon 11,50 EUR
 • ogled predstave v kabaretu Moulin Rouge 132 EUR
 • karta za metro (10 voženj) 19,10 EUR
 • Eifflov stolp: odrasli: 30 €, otroci 4 do 11 let: 7 €, otroci od 12 – 14 let: 15 €
 • paket vstopnin / grad Chambord, Chenonceau in Amboise, Vincennes/ 41 EUR

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja

  Skandinavske dežele in čudovita mesta, avtobus - ladja, 865 EUR
  Odhod: 26.9.2023

  Skandinavske dežele in čudovita mesta, avtobus – ladja, 865 EUR

  5 dežel, ki jih sestavljajo pisane vasice ob Ligurski obali, 3 dni, od 279 EUR
  Pravljični svet ob Ligurski obali, 15.9., 29.9., 28.10., 17.11.,2023

  5 dežel, ki jih sestavljajo pisane vasice ob Ligurski obali, 3 dni, od 279 EUR

  Jordanija, mistična dežela in nepozabno potovanje, že od 1.189 EUR
  Nepozabno potovanje. Odhod: 24.9.2023

  Jordanija, mistična dežela in nepozabno potovanje, že od 1.189 EUR