Od Porta do Lizbone, letalo 8 dni, že od 849 EUR

PORTUGALSKA


Odhodi: 23.6., 16.9., 23.10.2022

Čas potovanja: 8 dni

Prevoz: letalo

Program potovanja:

 1. dan: SLOVENIJA – PORTO

Zbor potnikov na odhodnem letališču. Po opravljenih letaliških formalnostih polet letala v Porto. Po prihodu prestop na turisitčni avtobus in prevoz do hotela.  Nastanitev in nočitev.

 1. dan: PORTO – ZLATA REKA DOURO in PORTOVEC

Zajtrk v hotelu. Ogled mesta; sprehodimo se glavnih ulicah Porta; mimo stolnice, cerkvice in samostana Svetega Frančiška, borze, zgrajene že leta 1843, mimo znamenitiega Stolpa klerikov in sedeža Univerze. Najznamenitejši je predel Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari in restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886. Nudi se nam lep razgled na »Zlato reko« s slikovitimi barkami s plitvim grezom, ki so služile za transport vina po reki. V številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro v Villa Nova de Gaia, obiskovalci pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare ladje pa krasijo pristanišče. Zgodovina kleti sega nazaj v začetek 18. stoletja, najbolj znane kleti pa so Sandeman, Croft, Dow, Warre, Graham. Pokušnja desertnega portovca (doplačilo) – tipičnega portugalskega vina v znamenitih vinskih kleteh ob reki Douro. Možnost vožnje z ladjico po reki Douro (doplačilo) in prosto popoldne za samostojno raziskovanje.

 1. dan: PORTO – AVEIRO – COIMBRA – FATIMA

Zajtrk. Vožnja do Aveira, ki ga mnogi imenujejo portugalske Benetke. Navdušila nas bo laguna s sipinami in številnimi kanali, nad katerimi se pnejo nizki mostovi in v katerih najdemo tradicionalne pisane čolne za pobiranje alg in jegulj. Po želji (doplačilo) bomo s čolni »moliceiro«, ki so podobni beneškim gondolam, zapluli po kanalih, kar je edinstveno doživetje. Nadaljevanje poti v Coimbro, ter ogled najstarejšega univerzitetnega mesta in nekdanje prestolnice Portugalske. Sprehod po slikovitih, ozkih in strmih uličicah Coimbre je eden izmed razlogov, da se zaljubiš v Portugalsko. Univerza je najbolj častitljiva in najuglednejša učna ustanova, ki tudi sicer narekuje ritem življenja v mestu. Ogled univerze in knjižnice, katedrale in starega mestnega jedra, kjer starim ulicam in zgradbam daje ritem živahnost mestnega dogajanja. Vožnja v Fatimo.

 1. dan: FATIMA – ALCOBACA – NAZARE – OBIDOS – LIZBONA

Po zajtrku ogled romarskega kraja, ki ga imenujejo oltar Portugalske. Sprehod po središču, ki je za milijone romarjev kraj skrivnosti in svetosti, ter prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Nadaljujemo v Alcobaco, kjer se nahaja najlepši evropski cistercijanski samostan iz 12. stoletja in je pod zaščito UNESCA. Krajši postanek v nepozabni in slikoviti ribiški vasici Nazare, danes letoviškem središču na obali Atlantskega oceana. Prebivalke mesta še vedno nosijo tradicionalna oblačila, tudi pladnji, obloženi s sardelami niso popolnoma izginili z nabrežja. Z zgornjega dela mesta Sito, na 110 m visokem vrhu pečine se odpira čudovit razgled. Nadaljevali bomo skozi zanimivo pokrajino do “poročnega mesta” Obidosa, ki naj bi ga “Dona” Isabela Aragonska dobila za poročno darilo. Sprehod po slikovitem, s srednjeveškim obzidjem obdanim mestom, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilne belo pobarvane hišice in tlakovane uličice večkrat služijo kot kulisa za filme. Popoldne vožnja v Lizbono, portugalsko glavno mesto, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo in ga imenujejo tudi zasanjano mesto.

 1. dan: LIZBONA – BELO MESTO NA SEDMIH GRIČIH

Vožnja v predel Belem in ogled dveh draguljev pod Unescovo zaščito, Belemski stolp iz 16. stoletja in samostan sv. Jeronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca da Game. Ustavili se bomo tudi pri spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev, nikakor pa ne bomo odšli brez pokušine okusne belemske sladice, Pasteis de Belem. Popoldne bomo nadaljevali z ogledom Lizbone in njenega čarobnega labirinta uličic, na katerih se stikajo številni spomini preteklosti, vsakdanjega vrveža, predvsem pa so v današnjem ritmu prežete s tradicionalnostjo in povsod prisotno melanholijo. Sprehod po živahni četrti Baixa in njenih trgih, ki jih je mesto dobilo v času velike prenove po uničujočem potresu v 18. stoletju (trg Rossio, Comercio,..). Stari del se razteza na sedmih gričih in v ta namen je v mestu kar nekaj vzpenjač in dvigal. Ena najbolj znanih v mestu je Santa Justa. Povezuje Baixo s četrtjo Chiado, znano po živahnem nočnem življenju ter trgovinicah, restavracijah in barih.

 1. dan: LIZBONA – (izlet CABO DA ROCA – SINTRA)

Prost dan v Lizboni. Priporočamo poldnevni izlet v Sintro in okolico Lizbone (doplačilo). Vožnja v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled nacionalne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. stoletja, ki so jo kralji uporabljali vse do 19. stoletja kot poletno palačo. Popoldne vožnja skozi Park Pena, očarljivo mešanico zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic v okolici Sintre, do najzahodnejše točke Evrope – Cabo da Roca. Po ogledu povratek v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti približno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in zanimivo vohunsko zgodovino. Po povratku v Lizbono prosto za sprehod po mestu in nakupe v številnih trgovinicah, ki vas bodo s svojo tradicionalno podobo kar vabile v notranjost. Zvečer priporočamo (doplačilo) obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo.

 1. dan: LIZBONA – SLOVENIJA

Po zajtrku si bomo za slovo si ogledali še novejši del Lizbone. Tukaj je postaja podzemne železnice Oriente, ki velja za eno najlepših modernih znamenitosti, saj s streho iz jekla in stekla deluje kot drevored. Nakupovalni center Vasco da Gama nas na eni izmed strani pripelje do »Parka narodov«, kjer vas pozdravljajo vse zastave sveta. Ob reki Rio Tejo je gondola, od koder je pogled na najdaljši most Vasco da Gama in istoimenski stolp, ki velja za najvišjo zgradbo v Lizboni. Morda se boste odločili za obisk Akvarija, kjer je na zelo zanim način predstavljen podvodni svet vseh kontinentov. Sledi vožnja na letališče, od koder bomo poleteli proti Sloveniji oz. na bližnje letališče.

 

Cena potovanja na osebo je:  849,00 EUR

Cena vključuje

-letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče  – Porto , Lizbona – Ljubljana/bližnje letališče
-šest nočitev z zajtrki v hotelih 3*
-avtobusne prevoze po programu
-oglede brez vstopnin
-spremstvo in organizacijo potovanja

DOPLAČILO:

 • med 25 in 34 potniki 60 €
 • med 15 in 24 potniki 90 €

DOPLAČILO:

 • mestna turistična pristojbina 2 € na osebo/noč (plačilo v recepciji hotela)

DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin in javnega prevoza pribl. 50 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj 59 €
 • enoposteljna soba 240 €
 • obisk lokala s programom Fado in večerjo 55 €
 • doplačilo za 5 večerij  120 € (ob prijavi najmanj 15 oseb)
 • izlet v Sintro 65 €(ob prijavi najmanj 30 oseb, vključena vstopnina v palačo Sintra)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka

POMEMBNO: Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav,  obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo,  da program in vsebina ostajata nespremenjena.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja

  Madeira, otok cvetja in večne pomladi ter čudovita Portugalska, že od 1.039 EUR
  OdhodI: 23.6., 10.9., 22.9., 24.10.2022

  Madeira, otok cvetja in večne pomladi ter čudovita Portugalska, že od 1.039 EUR

  Bogastvo naravnih lepot, odlične kulinarike in zgodovinskih mest, že od 254 EUR
  Odhodi: 24.6., 16.9., 21.10.2022

  Bogastvo naravnih lepot, odlične kulinarike in zgodovinskih mest, že od 254 EUR