Potovanje v Porto, odlična izbira za ljubitelje vina in kulinarike.

Porto – sladke radosti življenja – 1.maj


ODHOD 27.4./4 DNI/ LETALO/ ZAGOTOVLJENO

Datumi odhodov: 27.4.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noč

Potovanje v Porto, odlična izbira za ljubitelje vina in kulinarike. Vino in sardine so omogočile napredek mesta ob reki Douro.

Program potovanja:

1.dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–PORTO
Zbirališče potnikov v jutranjih urah na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani (doplačilo) in vožnja do letališča ali na letališču Treviso pri Benetkah. Polet letala v Porto predvidoma v opoldanskih urah. Po pristanku sledi krajši avtobusni ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. Sprehod po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se vzpne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886. Zanimiv dan boste zaključili s pokušnjo desertnega portovca v eni izmed številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro, v Villa Nova de Gaia. Obiskovalci še vedno pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare barke raelos pa krasijo pristanišče. Nastanitev in prenočevanje.

2.dan: PORTO–ATLANTSKA OBALA–VIANA DO CASTELO–PONTE DE LIMA–PORTO/ zajtrk
Po zajtrku vožnja z avtobusom vzdolž Atlantske obale, kjer bo moč videt ikonične kraje kot so Vila do Conde – majhno ribiško pristanišče s samostanom, Póvoa de Varzim, Povoa de Varzim – eden ljubših krajev domačinov za obisk plaže ali casinoja, Esposende in Ofir. Postanek v Viana do Castelo in sprehod po starem mestnem jedru z manuelsko in renesančno arhitekturo iz 16 stoletja. Nad mestom se nahaja gora Santa Luiza z veličastno baziliko. Prosti čas za kosilo. Sledi vožnja v Ponte de Lima, obzidano podeželsko naselje, znano po zgodovinskem središču, srednjeveškem mostu in njegovih sončnih hišah. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3.dan: PORTO/ zajtrk
Po zajtrku prost dan v Portu ali priporočamo celodnevni izlet z ladjo po reki Douro (doplačilo), ki je dala ime »Ouro« = zlato za dolino polno vinogradov za proizvodnjo svetovno znanega portovca. V jutranjih urah prevoz do pristanišča in vkrcanje na ladjo. Med plovbo boste lahko občudovali veličastno gričevje s čudovitim razgledom na slikovito pokrajino in dih jemajočo naravo. Z ladjo boste prečkali jez Crestumu in Carrapatelo, kjer zapornice regulirajo gladino vode. So najvišje v Evropi in se dvignejo do 35 metrov visoko. Vožnja ob vinogradih avtohtonih trt, ki jih uporabljajo za proizvodnjo portovca, znamenitega portugalskega vina, ki se ima za svoj uspeh zahvaliti embargu med Francijo in Anglijo ob koncu 17. st. ter prav tako za najboljša rdeča vina Portugalske. Sledi kosilo na ladji in prihod v mestece Peso da Regua, ki je del vinske regije od leta 1756. Prosti čas za sprehod ali ogled ene izmed številnih kleti. Vrnitev v Porto z vlakom (ali lokalnim avtobusnim prevozom, odvisno od razpoložljivosti) in ogled fascinantne železniške postaje São Bento. Na notranjih stenah vhodne hale so na ploščicah naslikani prizori iz vsakdanjega življenja in bitk. Prenočevanje v hotelu.

4.dan: PORTO–BENETKE–(LJUBLJANA)/ zajtrk
Po zajtrku v hotelu sledi ogled (z javnim prevozom/ peš) stolnice Se, cerkvice in samostana sv. Frančiška ter zunanji ogled borze za vrednostne papirje zgrajene že leta 1843. V popoldanskih urah vožnja do letališča v Portu in polet letala proti Benetkam. Pristanek na letališču v večernih urah. Prevoz do Ljubljana (doplačilo).

CENA: od 569 EUR

V ceno je vključeno:
– letalski prevoz Benetke–Porto–Benetke,
– strošek letaliških in varnostnih pristojbin,
– 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm) in 1 kos oddane prtljage največ 20 kg,
– avtobusne prevoze po programu,
  • – 3 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v Portu,
  • – oglede po programu brez vstopnin s pokušino portovca,
  • – spremstvo slovenskega vodnika, po potrebi lokalnega,
  •  –  stroški organizacije,
  • – DDV.
Obvezna doplačila:

Na kraju samem: (v hotelu) mestna turistična pristojbina 3 EUR/osebo/dan

Doplačila ob prijavi:

  • – prevoz na letališče in nazaj 55,00 EUR/osebo,
  • – enoposteljna soba 129,00 EUR/osebo,
  •  -izlet z ladjo po reki Douro z vključenim kosilom (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 85,00 EUR/osebo.

Na kraju samem: (vodniku na poti) vstopnine pribl. 50 EUR

Opomba: Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
Pomembno: Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja