Za vrtnarje ali ljubitelje rož in vrtnarstva: s strokovnim vodenjem bo začetek aprilska odlična sprostitev za oči in uživanje na Nizozemskem.

Pomlad v najlepšem cvetličnem parku – 1. maj


Odhod: 26.4./ 5 dni/ avtobus/ zagotovljeno

Datum odhoda: 26.4.
Čas potovanja: 5 dni / 2 noči

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA−NEMČIJA
Zbirališče potnikov in odhod avtobusa ob 21.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja skozi karavanški predor, po Avstriji v Nemčijo ter mimo Münchna in Nürnberga proti Frankfurtu.

2. dan: NEMČIJA–AMSTERDAM-SEVERNA HOLANDIJA-AMSTERDAM
Vožnja mimo Frankfurta in Kölna do Nizozemske, kamor boste prispeli v dopoldanskih urah. Zapeljali se boste severno od Amsterdama. Ogled ene izmed številnih coklarn, saj izdelovanje teh lesenih obuval sodi med tradicionalne nizozemske obrti. Nato vožnja do prijetnega ribiškega mesteca Volendam. Sprehod po starem mestnem središču, kjer obiskovalce prevzame preprostost nizozemske arhitekture in stare lesene ladje v mestnem pristanišču. Obisk ene od sirarn, kjer boste izvedeli kaj več o proizvodnji različnih vrst sira. V popoldanskih urah prihod v Amsterdam in krožni ogled mesta. Prevoz do hotela in nastanitev.

3. dan: AMSTERDAM−KEUKENHOF−DEN HAAG–DELFT−AMSTERDAM / zajtrk
Zjutraj zajtrk v hotelu in vožnja med pisanimi cvetočimi polji do kraja Lisse, kjer si boste ogledali čudovito razstavo cvetja v Keukenhofu. V Keukenhofu vsako leto med koncem marca in koncem maja pripravijo nepozabno razstavo cvetja, imenovano “Pomladni vrt”. Arhitekti in vrtnarji vedno znova presenetijo in obiskovalcem predstavijo kreacije s šest milijoni cvetlic. Park je vsako leto bolj svež in odet v ekstravagantno obleko oblik in barv. Pot vas bo vodila naprej do Den Haaga–glavnega mesta južne Holandije ter obenem upravnega središča celotne Nizozemske. Postanek pred znamenito Palačo miru, sedežem mednarodnega sodišča v Haagu. Popoldne vožnja do Delfta, tipičnega starega holandskega mesta, znanega po keramični manufakturi in svoji delftsko modri barvi. Obiskali boste eno od dveh še preostalih tovarnic. Sprehod po mestnem središču in nekaj prostega časa. Vrnitev v Amsterdam. Zvečer sprehod po znameniti Rdeči četrti. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: AMSTERDAM−SEVERNA HOLANDIJA− NEMČIJA/ zajtrk
Zajtrk v hotelu. Dan bo namenjen raziskovanju nizozemske prestolnice (doplačilo za javni promet). Obiskali boste brusilnico diamantov Royal Coster Diamonds, kjer vam bodo pokazali postopke obdelave tega najtršega materiala na svetu. Občudovali boste lahko različne vrste briljantov. Cilj vašega naslednjega ogleda bo Rijksmuseum, najznamenitejši muzej Nizozemske, ki poleg znamenitih slikarskih del hrani tudi prelepe primerke uporabne umetnosti in zelo zanimivo zgodovinsko zbirko. Po enourni vožnji s turistično ladjico po kanalih Amsterdama se boste sprehodili po središču mesta, ki vam nudi obilo možnosti za oglede (Cvetlični trg, Kraljeva palača, Hiša Ane Frank, Muzej voščenih lutk, Rembrandtova hiša, Nova cerkev itd.). Pozno popoldne slovo od Nizozemske in nato vrnitev po Nemčiji, mimo Kölna in Frankfurta do Bavarske.

5. dan: NEMČIJA−LJUBLJANA
Vožnja po Bavarski mimo Nürnberga in Münchna do Ljubljane s prihodom v dopoldanskih urah.

CENA: 269 EUR

V ceno je vključeno:
  • – avtobusni prevoz po programu
  • – cestnine in parkirnine
  • – 2 prenočevanji z zajtrkoma v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v mestu ali okolici
  • – turistično vodenje in organizacija potovanja
  •  -DDV
Obvezna doplačilaobvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 30,00 EUR/osebo

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 83,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti): vstopnine in lokalni prevoz pribl. 30–60 EUR

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

  • KRANJ– Mercator center Primskovo približno 20 minut po odhodu iz Ljubljane
  • LESCE– bencinska črpalka OMW približno 35 minut po odhodu iz Ljubljane
  • JESENICE– postajališče HRUŠICA približno 60 minut po odhodu iz Ljubljane

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja