Pridružite se nam pri raziskovanju najbogatejših mest antične Grčije, od Aten do polotoka Peloponez. Letalo, 4 dni, od 599 EUR

PO POTEH ANTIČNIH GRKOV – ZAGOTOVLJENO


Datumi odhodov: 28.9., 28.10. – zagotovljeno
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Cena: od 599 EUR / osebo

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–ATENE–DELFI/ večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani (doplačilo) ali na beneškem letališču v jutranjih urah. Odhod letala v Atene v dopoldanskih urah. Po prihodu na atensko letališče, sledi vožnja do Akropole in ogled največje mestne znamenitosti: Propileje, Partenon, Erechteion in arheološkega muzeja na Akropoli. Nadaljevanje vožnje proti severnemu delu Atiškega polotoka, mimo Teb proti gorstvu Parnassos, kjer se v skalnate stene vklesana nahaja slavno antično preročišče Delfi. Pred več kot 2500 leti so se v sveto mesto Delfi v osrednji Grčiji zgrinjali romarji iz vse Grčije in tudi iz drugih dežel. Upali so, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. V večernih urah nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: DELFI–KORINTSKI ZALIV–PATRAS–KORINTSKI PREKOP–LOUTRAKI/ zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled arheološkega prostora in muzeja ter vožnja skozi največje nasade oljk do pristaniškega mesteca Itea in dalje ob obali korintskega zaliva do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. st. Nadaljevanje poti do Patrasa, največjega mesta na Peloponezu, znanega po cerkvici sv. Andreja in nato do slavnega Korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. št. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Nero, v obstoječi dolžini 6343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Vožnja v Loutraki, simpatično letoviško središče, nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

3. dan: LOUTRAKI–MIKENE–EPIDAVROS–NAUPLIO–ATENE/ zajtrk
Zajtrk. Vožnja v Mikene. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole … Nadaljevanje vožnje do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Vožnja do mesteca Nauplio, enega najlepših mest na Peloponezu, nad katero dominira trdnjava Palamidi in Akronauplia. Sledi vožnja do prestolnice Grčije–Aten. Nastanitev v hotelu. Zvečer vam priporočamo večerni sprehod do Plake, kjer si boste lahko za doplačilo ogledali folklorni program in poskusili tipične grške specialitete. Prenočevanje.

4. dan: ATENE–BENETKE–(LJUBLJANA)/ zajtrk
Zajtrk in ogled prestolnice Grčije z avtobusom. Vožnja do Panathinaiko stadiona, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, zgrajene ob prelomu stoletja. Danes je skoraj vsaka hišica spremenjena v prodajalno, obrtno delavnico ali lokalček, tako da je sprehod po Plaki prav gotovo posebno doživetje. Popoldne prevoz na letališče pri Atenah in odhod letala v Benetke, kjer boste pristali v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

V ceno je vključeno
–  letalski prevoz Benetk–Atene–Benetke
– letališke in varnostne pristojbine
– avtobusni prevozi
– 1 zajtrk in 2polpenziona v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
– vodenje in organizacija programa
– DDV

Popusti
–  10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila
Ob prijavi:
–  obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 30,00 EUR/osebo

Na kraju samem:
–  mestna turistična pristojbina 1,5 EUR/osebo/dan

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
–  tradicionalna večerja s folkloro 35,00 EUR/osebo
– enoposteljna soba 79,00 EUR/osebo
– prevoz na letališče in nazaj 55,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)
–  vstopnine pribl. 60 EUR 

Opomba
–  Pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja