Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.

Oslo in norveški fjordi


ODHOD: 18. 8. 2020 / 6 dni / letalo

Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti. Ozrite se v najvišje norveške vrhove, zaplujte po najlepšem – Geirangerfjord in najdaljšem izmed norveških fjordov – Sognefjordu, povzpnite se do roba največjega celinskega ledenika Evrope, zazrite se v najgloblje norveško jezero … Naredite najbolj slikovite fotografije in se vrnite domov z najlepšimi spomini.

Osnovni podatki o potovanju

Odhodo: 18 .8. 2020
Čas potovanja: 6 dni / 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Prevoz: letalo, ladja

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−BENETKE−OSLO−LILLEHAMER−DOLINA GUDBRANDSDALEN
Zbirališče potnikov na mestnem obračališču Dolgi most, v Ljubljani in prevoz do letališča. Polet preko enega od evropskih letališč proti Oslu. Po pristanku na Norveškem se boste z avtobusom odpeljali mimo največjega jezera Mjosa, proti olimpijskemu Lillehammerju. Obisk muzeja na prostem Maihaugen (doplačilo), kjer so razstavljene stare lesene hiše iz doline Gudbrandsdalen. V nekaterih stavbah vas prijazno pozdravijo »stanovalci«, ki vam radi povedo več o nekdanjem načinu življenja. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: ANDALSNES–TROLLSTIEGEN–GEIRANGER−NORDFJORD / zajtrk
Po zajtrku sledi vožnja proti Andalsnesu. Postanek pri t.i. Trolovi steni in vožnja po eni od najbolj znanih panoramskih cest–serpentinasti Trolovi lestvi. Nadaljevanje vožnje do enega izmed najlepših norveških fjordov–Geirangerja, ki je zapisan na seznam Unescove svetovne dediščine. Z ladjo boste zapluli po globokem fjordu, vklesanem med vertikalne stene, s katerih v globino padajo številni slapovi. Izkrcali se boste v kraju Hellesylt. Vožnja do ledenika Briksdal, ki je le eden izmed jezikov Jostedalsbreena–največjega celinskega ledenika Evrope. Za doplačilo je vzpon namesto hoje možen s posebnimi gorskimi vozili, ki bodo posebno doživetje. Vožnja do hotela in prenočevanje.

3. dan: NORDFJORD−BERGEN / zajtrk
Zajtrk. Vožnja po panoramski cesti proti jugu–na poti boste prečkali dva fjorda: Nordfjord in najdaljši norveški fjord, 200 km dolg Sognefjord. Rečejo mu kar »Kralj fjordov«, njegova pot se skozi številne rokave globoko zajeda v norveško pokrajino. Nadaljevanje vožnje proti Bergnu, pomembnem pristanišču in nekdanji prestolnici Norveške. Ogled hanzeatskega mesta, ki se ponaša s pisanim lesenim predelom, imenovanim Bryggen, kjer so imeli glavno besedo nemški trgovci. V primeru jasnega vremena za doplačilo priporočamo vzpon z vzpenjačo na razgledno točko nad mestom ter v prostem času okušanje dobrot na živahni ribji tržnici. Vožnja do hotela in prenočevanje.

4. dan: BERGEN−VOSS / zajtrk
Po zajtrku vožnja do kraja Voss. Vkrcanje na vlak proti Myrdalu in nadaljevanje vožnje z vlakom po eni najatraktivnejših železnic sveta (doplačilo): po slikoviti gorski pokrajini se boste na relaciji Myrdal−Flam peljali po eni najbolj strmih železnic na svetu in občudovali neokrnjeno pokrajino Norveške. Možnost dve uri dolge vožnje po fjordu med Flamom in Gudvangnom. Popoldan sledi slikovita vožnja do panoramske točke Stalheim in krajši postanek. Nadaljevanje vožnje do hotela v okolici, prenočevanje.

5. dan: VOSS−OSLO / zajtrk
Po zajtrku sledi vožnja proti Oslu. Na poti si boste ogledali slap Voringfoss, peljali po planoti Hardangervidi, ustavili na znanem smučarskem središču Geilo in si ogledali značilno norveško cerkev v kraju Torpo. Nadaljevanje vožnje po rodovitni dolini Hallingdal. Po prihodu v Oslo sledijo prvi ogledi norveške prestolnice. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan: OSLO−LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Za začetek dneva se boste povzpeli na Holmenkollen nad mestom in pred vami se bo odprl edinstven pogled na Oslo. Skakalnica Holmenkollen je bila prenovljena za svetovno prvenstvo 2011. Ogled mesta, kjer boste videli Kraljevo palačo, Mestno hišo, kjer podeljujejo Nobelovo nagrado za mir, Nobelov Inštitut, veličastno novo Opero, univerzo in parlament v središču mesta. Na otoku Bygdoy boste za doplačilo obiskali zanimive muzeje: muzej vikinških ladij, muzej Kon Tiki ter muzej polarno raziskovalne ladje Fram, ki je pred sto leti popeljala norveško odpravo do južnega tečaja. Pred odhodom na letališče še sprehod skozi Frogner park, kjer je razstavljen življenjski opus kiparja Gustava Vigelanda. Polet proti domu in prevoz do Ljubljane.

Cena na osebo:
 • pri udeležbi najmanj 30 oseb – od 1.255 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb – od 1.415 EUR
V ceno je vključeno:
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine po programu ter dodatek za gorivo
 • avtobusni in ladijski prevoz po programu
 • 5 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
 • vožnje s trajekti in mini križarjenje po Geirangerfjordu
 • transfer Ljubljana-Benetke-Ljubljana
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila:
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 160,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba:
Doplačila ob prijavi:
 • vstopnina (Maihaugen, muzej vikinških ladij, Fram, Kon Tiki, Floibanen vzpenjača, gorska železnica Flam), od 12 let 165,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 190,00 EUR/osebo
 • 5 x večerja brez pijače, od 12 let 150,00 EUR/osebo
 • mini gorsko vozilo do Briksdala, do 12 let 14,00 EUR/osebo
 • 5 x večerja brez pijače, do 12 let 90,00 EUR/osebo
 • vstopnina (Maihaugen, muzej vikinških ladij, Fram, Kon Tiki, Floibanen vzpenjača, gorska železnica Flam), do 12 let 90,00 EUR/osebo
 • mini gorsko vozilo do Briksdala, od 12 let 28,00 EUR/osebo
Odkrita beseda
 • V regiji fjordov ni možnosti restavracij izven hotelov, zato priporočamo polpenzion.
 • V kolikor ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza iz načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo prevoz do letališča vključen v ceno.
 • Pridružujemo si pravico do obrnjenega vrstnega reda ogledov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja

  Zelo razgibano potovanje s komfortnim avtobusom. V povratku vožnja z
ladjo iz Maroka v Barcelono. Ogled katalonske prestolnice...
  ODHOD: 19. september 2020 | 13 dni | FIRST CLASS avtobus, ladja

  Zelo razgibano potovanje s komfortnim avtobusom. V povratku vožnja z
  ladjo iz Maroka v Barcelono. Ogled katalonske prestolnice…

  Idealen čas potovanja za ogled vznemirljivih
severnih naravnih lepot .
  ODHOD: 4. 9. 2020 / 3 dni – posebno letalo iz Ljubljane

  Idealen čas potovanja za ogled vznemirljivih
  severnih naravnih lepot .

  Znamenitosti in lepote Malte z njeno turbulentno zgodovino.
Tudi veliko prostega časa...
  ODHOD: 20. 10. 2020/ 5 dni

  Znamenitosti in lepote Malte z njeno turbulentno zgodovino.
  Tudi veliko prostega časa…