Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.

Oslo in norveški fjordi


6 dni / Datuma odhodov: 16.7., 13.8. 2019

Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti. Ozrite se v najvišje norveške vrhove, zaplujte po najlepšem – Geirangerfjord in najdaljšem izmed norveških fjordov – Sognefjordu, povzpnite se do roba največjega celinskega ledenika Evrope, zazrite se v najgloblje norveško jezero … Naredite najbolj slikovite fotografije in se vrnite domov z najlepšimi spomini.

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 16.7., 13.8.
Čas potovanja: 6 dni / 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−BENETKE−OSLO−LILLEHAMER−DOLINA GUDBRANDSDALEN
Zbor potnikov na mestnem obračališču Dolgi most v Ljubljani, prevoz do Benetk in polet proti Oslu. Po pristanku na Norveškem se boste z avtobusom odpeljali mimo največjega jezera Mjosa proti olimpijskemu Lillehammerju. Obisk muzeja na prostem Maihaugen (doplačilo), kjer so razstavljene stare lesene hiše iz doline Gudbrandsdalen. Med njimi je tudi hiša, v kateri naj bi živel Per Gynt, norveški epski junak. V nekaterih stavbah vas prijazno pozdravijo »stanovalci«, ki vam radi povedo več o nekdanjem načinu življenja. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: DOLINA GUDBRANDSDALEN−LOM–GEIRANGER−NORDFJORD / zajtrk
Po zajtrku krajša vožnja v turistično središče Lom na severni strani alpskega predela Jotunheimen. Tam se dvigajo najvišji norveški vrhovi, v mitologiji pa v ledenem okolju prebivajo velikani. Ime dejansko pomeni »Dom Velikanov«. V Lomu boste videli eno izmed ohranjenih norveških lesenih stave cerkva, staro kar 800 let. Nadaljevanje vožnje do enega izmed najlepših norveških fjordov – Geirangerja, ki je zapisan v seznam Unescove svetovne dediščine. Z ladjo boste zapluli po globokem fjordu, vklesanem med vertikalne stene, s katerih v globino padajo številni slapovi. Izkrcali se boste v kraju Hellesylt. Ogled ledenika Briksdal, ki je le eden izmed jezikov Jostedalsbreena – največjega celinskega ledenika Evrope. Za doplačilo je vzpon namesto hoje možen s posebnimi gorskimi vozili, ki bodo posebno doživetje. Vožnja do hotela in prenočevanje.

3. dan: NORDFJORD−BERGEN / zajtrk
Zajtrk. Vožnja po panoramski cesti proti jugu – na poti boste prečkali dva fjorda: Nordfjord in najdaljši norveški fjord, 200 km dolg Sognefjord. Rečejo mu kar »Kralj fjordov« in njegova pot se skozi številne rokave globoko zajeda v norveško pokrajino. Nadaljevanje vožnje proti Bergenu, pomembno pristanišče in nekdanjo prestolnico Norveške. Ogled hanzeatskega mesta, ki se ponaša s pisanim lesenim predelom imenovanim Bryggen, kjer so imeli glavno besedo nemški trgovci. V primeru jasnega vremena za doplačilo priporočamo vzpon z vzpenjačo na razgledno točko nad mestom ter v prostem času okušanje dobrot na živahni ribji tržnici. Vožnja do hotela in prenočevanje.

4. dan: BERGEN−VOSS−GEILO/GOL / zajtrk
Po zajtrku vožnja do kraja Voss. Vkrcanje na vlak proti kraju Myrdal in nadaljevanje vožnje z vlakom z eno najatraktivnejših železnic sveta (doplačilo) : po slikoviti gorski pokrajini se boste na relaciji Myrdal−Flam peljali z eno najbolj strmih železnic na svetu in občudovali neokrnjeno pokrajino norveških fjordov. Možnost dve uri dolge vožnje po fjordu med Flamom in Gudvangnom. Pozno popoldan, slikovita vožnja preko planote do regije Geilo/Gol, kjer so znana zimskošportna središča. Vmesni postanek na čudoviti panoramski točki Stalheim. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

5. dan: GEILO−OSLO / zajtrk
Zajtrk. Pot pa boste nadaljevali skozi rodovitno dolino Hallingdal do Osla. To je najmanjša skandinavska prestolnica, ki se ponaša z lego ob širokem fjordu in hribovitem zelenem ozadju, kar ga uvršča med najbolj priljubljena mesta za življenje. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan: OSLO−LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Za začetek dneva se boste povzpeli na Holmenkollen nad mestom in pred vami se bo odprl edinstven pogled na Oslo. Skakalnica Holmenkollen je bila prenovljena za svetovno prvenstvo 2011. Ogled mesta, kjer boste videli Kraljevo palačo, Mestno hišo, kjer podeljujejo Nobelovo nagrado za mir, Nobelov Inštitut, veličastno novo Opero, Univerzo in parlament v središču mesta. Na otoku Bygdoy boste za doplačilo obiskali zanimive muzeje: muzej vikinških ladij, muzej Kon Tiki ter muzej polarno raziskovalne ladje Fram, ki je pred sto leti popeljala norveško odpravo do južnega tečaja. Pred odhodom na letališče še sprehod skozi Frogner park, kjer je razstavljen življenjski opus kiparja Gustava Vigelanda. Let proti domu.

 

V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine po programu ter dodatek za gorivo
 • avtobusni in ladijski prevoz po programu
 • 5 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
 • vožnje s trajekti in mini križarjenje po Geirangerfjordu
 • transfer Ljubljana-Benetke-Ljubljana
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 160,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • vstopnina (Maihaugen, muzej vikinških ladij, Fram, Kon Tiki, Floibanen vzpenjača, gorska železnica Flam) 125,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 190,00 EUR/osebo
 • mini gorsko vozilo do Briksdala 28,00 EUR/osebo
 • 5 x večerja brez pijače 120,00 EUR/osebo
Odkrita beseda
 • V regiji fjordov ni možnosti restavracij izven hotelov, zato priporočamo polpenzion.
 • V kolikor ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza iz načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo prevoz do letališča vključen v ceno.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja

  Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom...
  8 dni / Odhoda 21.7. in 11.8. 2019

  Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom…

  Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše - St. Peterburga do Moskve. Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope - Volgi.
  11 dni / Odhodi: 20.7., 10.8.

  Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše – St. Peterburga do Moskve. Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope – Volgi.

  Pravljične pokrajine in osupljivimi gradovi...
  8 dni / Datumi odhodov: 16.7., 7.8., 4.9.

  Pravljične pokrajine in osupljivimi gradovi…