Makedonija z izjemno naravno lepoto vas pričakuje, ne bo vam žal, če jo obiščete. Letalo, 4 dni, 8.6.2018, od 439 EUR

OHRID


Datumi odhodov:  8.6., 23.8., 27.9., 18.10., 1.11., 15.11., 4.4.2019
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Cena: od 439 EUR / osebo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–SKOPJE–OHRID / večerja
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri pred odhodom. Odhod letala v Skopje predvidoma v opoldanskih urah. Po ureditvi mejnih formalnosti prevoz v Skopje. Prestolnica države z več kot 4000–letno zgodovino obiskovalcem razkriva mešanico orientalnega in zahodnega sveta in je idealno izhodišče za odkrivanje države. Ogled mestnih zanimivosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa s prekrasno ikonografijo, džamija Mustafe Paše, reka Vardar, znameniti kamniti most, ki ločuje dve večji kulturni in verski skupnosti; pravoslavno in islamsko, sprehod po starem delu mesta. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja z avtobusom mimo Tetova, Gostivara in Kičeva proti Ohridu. Nastanitev v hotelu ob Ohridskem jezeru, večerja, prenočevanje.

2. dan: OHRID IN OHRIDSKO JEZERO / zajtrk, večerja
Ohrid je ena najlepših izletnih točk v Makedoniji. Staro mestno središče je pravi arhitekturni biser in je vpisan na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Po zajtrku ogled kulturno−zgodovinskih znamenitosti Ohrida: Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, idr. Nato nekaj časa prosto za oddih, sprehod po mestu in nakup spominkov, morda ohridskih biserov. Vrnitev v hotel. Priporočamo zanimiv izlet z ladjo po Ohridskem jezeru do samostana Sv. Nauma (doplačilo). Objekt je leta 905 ustanovil sam Sv. Naum, po izročilu zdravilec bolnih, ki je v njem tudi pokopan. Po ogledu sprehod do izvirov reke Drim, nato vrnitev v hotel. Zvečer večerja v hotelu ali za doplačilo tipična makedonska večerja. Prenočevanje.

3. dan: BITOLA–PRESPANSKO JEZERO / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja z avtobusom čez planino Galičico do Prespanskega jezera s postanki na razglednih točkah s čudovitim razgledom na Ohridsko in Prespansko jezero. Vožnja mimo Resna v drugo največje mesto države Bitolo. Ogled glavne zanimivosti mesta, ostankov antične Herakleje, nato sprehod po starem delu mesta in ogled zanimivosti. Nekaj prostega časa za osvežitev ali kosilo. Popoldne vrnitev v hotel. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: OHRID–DEBAR–SV. JOVAN BIGORSKI–MAVROVO–TETOVO–SKOPJE–LJUBLJANA / zajtrk, kosilo
Po zgodnjem zajtrku odhod avtobusa skozi Strugo po dolini reke Crni Drim. Vožnja mimo Debarskega jezera v Debar in naprej do samostana Sv. Jovan Bigorski. Postanek za ogled samostanske cerkve, nato vožnja do jezera Domovina Aleksandra Velikega ponuja izjemne naravne lepote. Med visokimi planinami so skrita čudovita jezera: Ohridsko, Prespansko, Mavrovo, vmes so zelene doline, imajo velika rodovitna polja, kjer pridelujejo sadje in tobak, veliko je vinogradov in pridelave zelenjave. Našega turista navduši pokrajina, ki je pogosto podobna Sloveniji in kultura in zgodovinski spomeniki, ki so čudoviti in od naših tako različni. Skopje, živahna prestolnica, ki se hitro razvija, Ohrid z jezerom, zgodovinskimi spomeniki in številnimi prenovljenimi hoteli, Bitola z antično Heraklejo, pa vinske kleti, odlična hrana in vse bolj kvalitetna vina in zelo prijazni domačini, ki se vedno razveselijo slovenskih gostov. To je samo nekaj podatkov, ki vas vabijo v Makedonijo. Makedonija vas pričakuje, ne bo vam žal, če jo obiščete. Makedonija Mavrovo. Krajši postanek ob jezeru, potem nadaljevanje potovanja mimo Gostivara in Tetova v Skopje, prevoz do skopskega letališča. Odhod letala proti Ljubljani v popoldanskih urah in pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v popoldanskih urah.

V ceno je vključeno
– letalski prevoz Ljubljana–Skopje–Ljubljana
– letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
– avtobusni prevozi po programu
– 3 polpenzioni v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*
– vsi ogledi in vstopnine po programu
– organizacija potovanja in slovensko vodenje
– DDV
Popusti
– 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila

Ob prijavi:
– obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb 20,00 EUR/osebo

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:
– tipična makedonska večerja 20,00 EUR/osebo
– izlet z ladjo 18,00 EUR/osebo
– enoposteljna soba 50,00 EUR/osebo

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja