14 dnevno potovanje, ki se konča z oddihom na obali.

NOVOLETNA VIETNAM IN KAMBODŽA


Odhod: 27.12.2019 – 14 dni

Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 27. 12. 2019
Čas potovanja: 15 dni / 14 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Prevoz: letalo

Program potovanja:
1. DAN: LJUBLJANA – HANOI
Zbirališče potnikov na letališču Brnik in večerni polet proti Istanbulu in dalje proti Hanoju. Nočni let. Obroki na letalu.

2. DAN: HANOI
Po prihodu v Hanoi v popoldanskih urah po lokalnem času bo sledil prevoz do hotela in nastanitev ter prosto za počitek. Večerja dobrodošlice v restavraciji in nočitev (V).

3. DAN: HANOI
Današnji dan bo namenjen odkrivanju mesta, ki so ga imenovali vzhodni Pariz. Ogledali si bomo slavni pagodi Quan Thanh in Tran Quoc ter tempelj literature. Sledil bo ogled muzeja Ho Shi Minha, posvečenega delu in življenju velikega vietnamskega komunističnega voditelja. Doživetje bo tudi vožnja z rikšo po stari četrti mesta. Sledil bo ogled zanimivega etnološkega muzeja, ki nam bo pričaral etnološko raznolikost dežele. Po kosilu si bomo ogledali še tempelj Ngoc Son, ki se nahaja sredi jezera Hoan Kiem in do katerega se pride po lesenem mostu. Oglede bomo zaključili z edinstveno predstavo lutk na vodi, eno od tradicionalnih vietnamskih umetnosti. Vrnitev v hotel in nočitev (Z, K).

4. DAN: HANOI – ZALIV HALONG
Po zajtrku se bomo odpeljali do pristanišča Hai Phong, kjer se bomo vkrcali na tradicionalno, a luksuzno, leseno ladjo-džunko in se nastanili v dvoposteljnih kabinah ter se podali na križarjenje po mističnem zalivu Halong. Kosilo na ladji. Med plovbo bomo uživali ob naravnih lepotah zaliva, v katerem je več kot 3000 otokov najbolj nenavadnih oblik. Morda boste izkoristili priložnost ter se osvežili v smaragdni vodi Tonkina. V kolikor boste želeli, se boste lahko udeležili tečaja in demonstracije kuhanja, kjer vam bodo lokalni šefi zaupali kako se pripravljajo tradicionalne vietnamske jedi. Večerja in nočitev na džunki (Z,K,V).

5. DAN: ZALIV HALONG – HANOI – HUE
Po zajtrku bomo nadaljevali plovbo po zalivu Halong in opazovali otoke, ki imajo najrazličnejša imena in oblike: Človeška glava, Želvji otok, otok Ton … Ogledali si bomo tudi zanimive podzemne jame Luon v zalivu Bai Tu, kjer se boste lahko okopali v kristalno čisti, topli vodi. Po zgodnjem kosilu bomo zapustili džunko in sledil bo prevoz do letališča v Hanoju in let do mesta Hue. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Večerja in vstop v novo leto 2020. Nočitev (Z,K,V).

6. DAN: HUE – DANANG – HOI AN
Po zajtrku si bomo ogledali kraljevo grobnico vladarja Tu Duca. Tu Duc je vladal pred dobrimi sto leti in si je dal zgraditi grobnico še za časa svojega življenja; v njej je meditiral, bral in gledal gledališke predstave. Sledil bo ogled imperialnega mesta, ki se nahaja na citadeli in je bilo zgrajeno po vzoru prepovedanega mesta v Pekingu. Znotraj obzidja so številne palače, stolpi, knjižnica in muzej. Po ogledih se bomo odpeljali preko gorskega prelaza Hai Van, od koder je prekrasen razgled na obalo. Postanek v ribiški vasici Lang Co. Popoldan si bomo v Danangu ogledali muzej Čamske kulture. Prihod v Hoi An, nastanitev v hotelu za dve noči in nočitev (Z,K).

7. DAN: HOI AN
Mesto Hoi An so evropski pomorščaki v preteklosti poznali pod imenom Faifo in je bilo od 17. do 19. stoletja nedvomno eno najpomembnejših pristanišč v jugovzhodni Aziji. Mestno središče si bomo ogledali kar peš. Pričeli bomo s kitajskim templjem iz 17. stoletja, posvečenim Quan Congu. Kitajska pagoda Phuoc Kien je posvečena Thien Hau Thanh Mau, boginji morja in zaščitnici mornarjev. Ogledali si bomo še pokriti japonski most iz 16. stoletja in muzej Sa Huynh, v katerem so zanimivim eksponati iz zgodovine mesta. Prosto v mestu – muzej in nočitev v istem hotelu (Z,K).

8. DAN: HOI AN – DANANG – SIEM REP (KAMBODŽA)
Danes dopoldne se bomo s kolesi podali do tipične vasice na vietnamskem podeželju, zgolj nekaj kilometrov oddaljene od Hoi Ana. Po prihodu se bomo seznanili s starimi, tradicionalnimi načini vrtnarstva in poljedelstva na vasi ter njihovimi tradicionalnimi pridelki. Sledilo bo tradicionalno kosilo pri domačinih. Poskusili bomo lokalne specialitete kot na primer »banh xeo«, vrsto vietnamskih palačink. Po kosilu malce oddiha na domačiji, nato se bomo popoldne vrnili s kolesi v Hoi An. Sledil bo prevoz do letališča v Danangu in polet proti Kambodži. Po opravljenih formalnostih na letališču v Siem Repu, prevoz do hotela, nastanitev in nočitev (Z,K).

9. DAN: SIEM REP
Današnji ogled bomo pričeli z ogromnim tempeljskim kompleksom kraljevega mesta Angkor Thom, ki ga je dal zgraditi kralj Jayavarman VII, ki je vladal med leti 1181 in 1201. Ves dopoldan bomo uživali v odkrivanju lepot tega čarobnega kraja (južna vrata, Bayon s 54 stolpi, Phimeanakov tempelj, tempelj – grič Baphuon…). Popoldne bomo obiskali tempelj Angkor Wat, posvečen hindujskemu bogu Vishnuju, ki ga je dal zgraditi kralj Suryavarman II., ki je vladal med leti 1131 in 1150. Proti večeru si bomo ogledali izjemno cirkuško predstavo, ki je kombinacija kreativnosti, energije in originalnosti, podedovane od stare kmerske kulture. Nočitev v hotelu (Z,K).

10. DAN: SIEM REP – SAIGON (HO CHI MINH) – VIETNAM
Dopoldan bomo nadaljevali z ogledi Angkorja: še nekaj templjev, teras, kipov … med njimi bo zagotovo eden najzanimivejših tempelj Cahi Say Thommanon, nedokončani tempelj Ta Keo. Na koncu še ogled izjemno lepega templja Ta Phrom, ki velja za enega najlepših v Ankor watu. Kosilo v lokalni restavraciji. Prevoz na letališče in polet letala proti Saigonu oziroma Ho Chi Minhu. Prevoz do hotela, nastanitev in nočitev (Z,K).

11. DAN: SAIGON (HO CHI MINH) – OTOK PHU QUOC
Po zajtrku ogled mesta: peljali se bomo skozi staro kolonialno četrt, kjer so opera, katedrala, zgrajena v 19. stoletju in zanimiva centralna pošta. Sledil bo ogled Palače neodvisnosti in operne hiše, ki jo je leta 1897 zgradil francoski arhitekt Eugene Ferret in pa mestne hiše, ki je bila zgrajena v letih 1902-1908 v francoskem kolonialnem slogu. Po kosilu prevoz na letališče in sledil bo let na otok Phu Quoc. Po pristanku prevoz do hotela na obali, nastanitev za tri noči in nočitev (Z,K).

12.DAN: OTOK PHU QUOC
Dan namenjen počitku in vsemu kar nudi luksuzni hotel na obali tropskega otočka. Nastanitev in bivanje na osnovi nočitve z zajtrkom (Z).

13. DAN: OTOK PHU QUOC
Še en dan za popolni počitek v izjemnem hotelu. Tokrat bo zadnja večerja v Vietnamu organizirana v eni od restavracij hotela. Nočitev (Z,V).

14. DAN: OTOK PHU QUOC – HO CHI MINH – ISTANBUL
Dopoldne še prosto za zadnji skok v bazen ali v morje. Popoldne prevoz na letališče in polet proti Ho Chi Minhu in zvečer dalje proti Evropi. Nočni let (Z).

15. DAN: ISTANBUL – LJUBLJANA
Samo še jutranji let do Ljubljane.

Cena na osebo:
Odhodi: 27. 12. 2019
 • pri udeležbi najmanj 25 oseb – od 3490 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb – od 3590 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb – od 3690 EUR
 • pri udeležbi najmanj 10 oseb – od 3790 EUR
V ceno je vključeno:
 • letalsko karto na relaciji Ljubljana-Hanoi in Ho Chi Minh-Ljubljana
 • pet notranjih letov na relacijah: Hanoi-Hue, Danang-Siem Rep, Siem Rep-Saigon, ter Saigon-Phu Quoc-Saigon
 • vse letališke, varnostne in RSF takse (ki na dan 15.7.2019 skupaj znašajo 422 EUR)
 • nastanitve v hotelih s 4**** in 5***** v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 590,00 EUR)
 • polpenzione oziroma obroke po programu
 • vse oglede in vstopnine ter prevoze po programu
 • križarjenje po zalivu Halong in spanje na luksuzni ladji-džunki v dvoposteljnih kabinah
 • lokalno vodenje v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca
 • nezgodno zavarovanje potnikov
 • DDV
Cena ne vključuje:
 • stroškov pridobitve viz za Vietnam in Kambodžo, ki ju dobimo na letališču oz. na meji pri vstopu v državo (viza za Vietnam, dvojni vstop, stane 75 USD in 40 USD viza za Kambodžo)
 • fakultativnih napitnin za vodnike in voznike
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 60,00 EUR/osebo

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Azija Potovanja