Ogled štirih vedno privlačnih prestolnic v šestih dneh. Letalo iz Zagreba
potem pa z avtobusom in ladjo (Helsinki-Stockhom, Oslo - Kopenhagen).

Skandinavske prestolnice


6 dni – letalo iz Zagreba

Osnovni podatki o potovanju:
Datumi odhodov: 24. 10. 2020, 24. 4. 2021, 22. 5. 2021
Čas potovanja: 3 dni
Prevoz: Letalo(odhod iz Zagreba)

Program potovanja:

1. Dan: LJUBLJANA – ZAGREB – HELSINKI/ Zajtrk, Nočna plovba
Zbirališče potnikov v Ljubljani in prevoz v Zagreb od koder bomo v jutranjih urah poleteli proti Helsinkom. Po opoldanskem pristanku v finski prestolnici avtobusni ogled mestnih znamenitosti Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio,nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Prosto za potep po mestnih ulicah ali obisk živahne tržnice v pristanišču. Popoldne vkrcanje na ladjo in nočna plovba proti Stockholmu. Ladja je pravi plavajoči hotel z restavracijami, večerno zabavo z glasbo in trgovinami.

2. Dan: STOCKHOLM/ Zajtrk, Nočitev
Po jutranjem pristanku se bomo odpeljali v središče mesta in se sprehodili po starem mestnem jedru, Gamlastanu – pogledali bomo menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Ob doplačilu se lahko odpravite na enega iz med izletov z ladjico po stockholmskih kanalih, obiščete enega izmed muzejev na polotoku Djurgarden; Skansen aliu Vasa, ali pa se enostavno predate živahnemu utripu edinega miljonskega mesta Skandinavije. Nastanitev v hotelu.

3. Dan: ÖREBRO – KARLSTAD – OSLO/ Zajtrk, Nočitev
Zjutraj vožnja proti mestu Örebro, ki je bilo v zgodovini Švedske prizorišče številnih pomembnih in prelomnih trenutkov. Mesto se ponaša s čudovitim gradom, zaznamujejo pa ga tudi zanimivo oblikovan vodni stolp, lepo urejeno staro mestno središče in številni parki. Po ogledu središča nadaljevanje vožnje do mesta Karlstad, ki leži ob obali največjega švedskega jezera Vänern. Kratek postanek v središču, ki ga lahko izkoristite za kosilo. Sledi vožnja po čudoviti naravi, prepredeni z jezeri in prostranimi gozdovi proti Norveški in njeni prestolnici, Oslu, kjer bomo prenočili.

4. Dan: OSLO – KOPENHAGEN/ Zajtrk, Večerja Nočna plovba
Dopoldne ogled mestnih znamenitosti, kot so kraljeva palača, Vigelandov park, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur, in mestna hiša, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Odpeljali se bomo tudi do skakalnice Holmenkollen, na polotoku Bygdoy pa ob doplačilu obiskali katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, Kon – Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne vkrcanje na ladjo, večerja, nato pa nočna plovba proti Kopenhagnu.

5. Dan: KOPENHAGEN/ Zajtrk
Po pristanku v danski prestolnici mestnih znamenitosti: palača Cristiansborg, kjer domuje danski parlament, rezidenca kraljeve družine Amalienborg, simbol mesta – kip Male morske deklice, fontana Gefion, sprehodili se bomo po eni najdaljših evropskih nakupovalnih ulic in se podali do starega pristanišča Nyhavn. Zvečer po želji obisk znanega zabavišča Tivoli.

6. Dan: KOPENHAGEN – ZAGREB – LJUBLJANA/ Zajtrk
Prosto do odhoda na letališče. Prijava in polet letala proti Zagrebu.


Cena na osebo:

Odhodi: 24. 10. 2020, 24. 4. 2021, 22. 5. 2021
 • od 899 € na osebo

V ceno je vključeno:

 • letalske prevoze po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • avtobusne prevoze,
 • eno nočitev z zajtrkom in en polpenzion v 4 – posteljnih notranjih kabinah na ladjah Helsinki – Stockholm in Oslo – Kopenhagen,
 • tri nočitve z zajtrkom v hotelih 3/4*,
 • zunanje oglede,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Dodatna ponudba:

Možno doplačilo za manjšo skupino:

 • med 15 in 24 potnikov: 70 €,
 • med 25 in 34 potniki 50 €.

Možna Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba (v kombinaciji s 4 – posteljno kabino na ladjah) 130 €,
 • enoposteljna kabina in soba 395 €, drugi tipi kabin,
 • 4x večerja (1x že vključena) 168 €, otroci 135 €.

Možna Doplačila na kraju samem:

 • Skansen 13 €,
 • Vasa 14 €,
 • Nordijski muzej 11 €,
 • muzej Fram 14 €,
 • Vikingški muzej 13 €,
 • Kon – Tiki 14 €,
 • izlet z ladjico 15 €.
 • Cene vstopnin so informativne in se lahko spremenijo.

Popusti ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja

  Med drugim si boste ogledali tudi dvorec Linderhof, ki ga je dal bavarski kralj postaviti v idilično mirno okolje. 3 dni od 199 EUR.
  3 dni/odhodi v oktobru

  Med drugim si boste ogledali tudi dvorec Linderhof, ki ga je dal bavarski kralj postaviti v idilično mirno okolje. 3 dni od 199 EUR.

  Dvorec Belvedere, kompleks znanega Hundertwasserja, znamenita dunajska opera, Mestni park, Hofburg, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania.
  Odhoda; 5. 10. in 10.10. 2020

  Dvorec Belvedere, kompleks znanega Hundertwasserja, znamenita dunajska opera, Mestni park, Hofburg, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania.

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta. Od 109 EUR.
  2 dni/ odhoda: 24. ali 31.10. 2020

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta. Od 109 EUR.