Valencija, moderno mesto, ki vsako leto gosti svetovno znano regato America’s Cup, združuje znanost, kulturo in tradicionalne zabave.

Moderna in romantična Valencija – 1. maj


Odhod 26.4./ 4 dni/ Letalo/ Zagotovljeno

Datum odhoda: 26.4.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči

Valencija, moderno mesto, ki vsako leto gosti svetovno znano regato America’s Cup, združuje znanost, kulturo in tradicionalne zabave. Pogosti ognjemeti razsvetljujejo ulice mesta. Valencija je tudi dom paelle in pomaranč.

Program potovanja:

1. dan: (LJUBLJANA)−TRST−VALENCIJA
Zbirališče potnikov v večernih urah na letališču v Trstu uro in pol pred odhodom letala ali na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani ter vožnja na letališče (doplačilo). Polet letala proti Valenciji. Po pristanku v vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: VALENCIJA/ zajtrk
Zajtrk v hotelu. Dopoldne sledi avtobusni ogled enega izmed največjih in najbolj živahnih mediteranskih mest, znanega po številnih vrtovih, s katerimi si je mesto prislužilo naziv »mesto rož«. Vožnja skozi moderni del, ki je urbano celoto spremenila v eno najmodernejših evropskih mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrave. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega, vendar tudi praktičen značaj; vsebuje vse od Muzeja znanosti, palače umetnosti, Oceanografskega muzeja. V tem delu pa se »Nova Valencija še ne konča. Futuristične promenade kažejo pot do steze Formule 1, teniških igrišč za mednarodna tekmovanja. Prenočevanje.

3. dan: VALENCIJA/ zajtrk
Zajtrk v hotelu. Ogled (z metrojem in peš) starega mesta Valencije, ki je klasično špansko. Osrednji del zajema gotsko katedralo, staro poslopje borze, La Lonje, ki predstavlja poznogotsko trgovsko središče iz 15. st., Puento del Real, Puento de la Trinidad in Puento de la Serranos. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Seveda se boste sprehodili po tržnici Central iz leta 1928, eni najlepših in največjih evropskih tržnic s 350 lično opremljenimi stojnicami. Prosto popoldne za samostojne sprehode, ogled katerega izmed muzejev, akvarija ali nakupovanje. Nastanitev v hotelu. Za doplačilo priporočamo ogled tradicionalne predstave flamenka. Prenočevanje.

4. dan: VALENCIJA−(OBISK FARME POMARANČ)– TRST−(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Prost dan lahko namenite vožnji s kolesom. Mesto ima ogromno urejenih kolesarskih poti, prav tako veliko možnosti za sprehode. Priporočamo (doplačilo) izlet v okolico Valencije, na eno izmed številnih plantaž–farm pomaranč ter ostalih agrumov. Izvedeli boste vse o pomarančah; različnih vrstah in okusih, rasti ter procesih od cveta do sadeža. Po sprehodu v čudoviti naravi vam bodo postregli z lokalno pijačo Aqua de Valencia in vas naučili pripraviti paello. Po koncu priprave boste nagrajeni z okusnim kosilom. Vožnja na letališče pri Valenciji, od koder boste predvidoma ob 19:00 poleteli proti Trstu. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

CENA: od 469 EUR

V ceno je vključeno:
– letalski prevoz Trst-Valencija-Trst
 • – strošek letaliških in varnostnih pristojbin,
 • – kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm) in 1 kos oddane prtljage največ 20 kg,
 • – avtobusni prevoz po programu,
 • – 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • – ogled Valencije,
 • – organizacija in vodenje potovanja,
 • – DDV.
Obvezna doplačila

Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 30,00 EUR/osebo

Doplačila ob prijavi:

– izlet na farmo pomaranč z učenjem priprave paelle in kosilom (ob prijavi najmanj 15 oseb) 69,00 EUR/osebo
– prevoz na letališče 45,00 EUR/osebo

 • – enoposteljna soba 120,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • strošek za vstopnine, javni prevoz pribl. 30 EUR
 • ogled predstave flamenca s pijačo pribl. 35 EUR
Opomba
 • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
Opozorilo
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja