Vabljeni na odkrivanje čudovitih Balearskih otokov v Mediteranskem morju. Letalo, 4 dni, 23.6.2018, od 499 EUR

MINI POČITNICE NA BALEARSKIH OTOKIH – ZAGOTOVLJENO


Datumi odhodov:  23.6. – zagotovljeno, 22.9.2018
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Cena: od 499 EUR / osebo

Program potovanja
1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–PALMA
Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo pri Benetkah v zgodnjih jutranjih urah ali na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in prevoz na letališče (doplačilo). Odhod letala v Palmo, kjer boste pristali predvidoma v dopoldanskih urah. Takoj po pristanku se boste posvetili prestolnici Mallorce. Na otoku, katerega ime je postal sinonim za turizem, je glavno mesto Palma, ki preseneča s svojo kulturno dediščino. Sledi bogastva so vidne v razkošnih cerkvah, veličastnih javnih zgradbah in čudovitih zasebnih graščinah, ki so posejane po starem mestnem središču ter živahnih bulvarjih in milijonskih jahtah v marini. Palma je živahno svetovljansko mesto in hkrati univerzitetno središče, kjer živi polovica otoških prebivalcev. Osrednji del mesta predstavlja Passeig des Born, kjer lahko v kavarnah pokusite eno izmed lokalnih specialitet–ensaimado. Ogledali si boste nekdanjo borzo La Lonjo, kip majorškega svetnika Ramona Llula, enkratno katedralo iz 14 stoletja, kraljevo palačo Almudain, mestno hišo, trg Mayor ter Španski trg. Legenda pravi, da je Jaimerja I. Aragonskega na osvajalni plovbi zajela nevihta. Zaobljubil se je, da bo Bogu sezidal cerkev, če preživi. In res je na ostankih mošeje zrasla nova katedrala. Danes je katedrala La Seu ena izmed petih najlepših gotskih katedral v Španiji. Nekaj prostega časa in popoldne nastanitev v hotelu. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: PALMA–(VALLDEMOSA-SOLLER)–PALMA/ zajtrk
Zajtrk in prost dan za obisk katerega od številnih odličnih muzejev ali uživanje in kopanje… Za doplačilo priporočamo izlet v Valldemoso in Soller. Valldemosa je čudovito gorsko mestece, ki bo za vedno povezano s pisateljico George Sand in skladateljem Fredericom Chopinom, ki sta tam bivala v zimi 1838/39 v kartuzijanskem samostanu. V samostanu je tudi lekarna iz 17. stoletja z zanimivimi medicinskimi pripravki. Sprehodili se boste tudi do Sancheve palače, skromne cerkvice in rojstne hiše majorške svetnice Catalane Tomas. Nekaj kilometrov naprej se boste ustavili pri zalivu, kjer se je izkrcala Sissy, ko je obiskala Ludvika Habsburškega, ki je imel palačo nedaleč stran. Z avtobusom nadaljevanje do mesteca Soller, kjer so od nekdaj živeli od oljk in sadja, v 19. stoletju pa so pomaranče in vino menjali za francosko blago in mestece je dobilo rahlo francoski meščanski pridih. Še danes so znani po najboljšem pomarančnem soku in sladoledu na otoku. Posebnost mesteca je stara železniška postaja in ozkotirna železnica s starinskimi lesenimi vagoni z malim muzejem, kjer hranijo nekatera dela Picassa in Miroja. S tramvajem iz leta 1913 se boste popeljali do Port Soller in se od tod z avtobusom vrnili v hotel. Prenočevanje.

3.dan: PALMA–(MENORCA)–PALMA/ zajtrk
Zajtrk v hotelu. Za doplačilo priporočamo izlet na otok Menorca, najbolj oddaljen od vseh Balearskih otokov. Vožnja od pristanišča Alcudia na severno stran otoka, kjer se boste vkrcali na hitro ladjo in popeljali do mesta Ciutadella de Menorca. Menorca, znana kot biser Balearov, je izjemno priljubljena turistična destinacija s številnimi peščenimi plažami, majhnimi zalivi, kvalitetnimi hoteli in odličnim podnebjem. Po pristanku sledi sprehod po mestu, ki je bil prestolnica otoka do leta 1722, dokler se Angleži niso odločili, da prestolnico prestavijo v Mao zaradi večjega pristanišča. Staro mestno jedro je prepredeno s številnimi ozkimi uličicami in trgi ter prijetnimi bari, kavarnami in restavracijami. Ogled katedrale, mestne hiše… Za kosilo si privoščite tradicionalno juho iz svežih rib – Caldareta in popoldne mogoče gin, katerega imajo domačini raje kot vino. Popoldne čas za kopanje in zvečer povratek na Mallorco. Vožnja do hotela in prenočevanje.

4. dan: PALMA–POLLENCA–ALCUDIA–BENETKE–(LJUBLJANA)/ zajtrk
Zajtrk in prosto dopoldne za uživanje na plaži ali sprehode… Popoldne vožnja do Pollence, ki je postal eden najbolj priljubljenih turističnih krajev na otoku, a se še vedno zdi neokrnjen. Sprehod po vijugastih uličicah s kamnitimi hišami, kjer v lokale zahajajo le domačini. Zanimive so številne srednjeveške cerkvice in samostan. 10 km stran od Pollence leži Alcudia, mestece obdano z obzidjem iz 14. stoletja. Blizu je tudi muzej s kipi, nakitom in najdbami iz rimske naselbine Polentie, ki je stala 2 km južneje. Zvečer vožnja na letališče pri Palmi, od koder boste predvidoma v večernih urah poleteli proti Benetkam. Pristanek v nočnih urah in prevoz v Ljubljano (doplačilo).

V ceno je vključeno
– letalski in avtobusni prevoz po programu
– stroški letaliških in varnostnih pristojbin
– 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah na Mallorci
– ogled Palme
– izlet v Pollenco in Alcuido
– organizacija in vodenje potovanja
– DDV

Popusti

– 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:
– enoposteljna soba 115,00 EUR/osebo
– izlet v Soller in Valldemoso (vključene vstopnine) – ob prijavi min. 15 oseb 55,00 EUR/osebo
– izlet na Menorco (ob prijavi min. 15 oseb) 70,00 EUR/osebo
– 3 večerje 30,00 EUR/osebo
– prevoz na letališče in nazaj 55,00 EUR/osebo

Na kraju samem:
– vstopnine in strošek za javni prevoz pribl. 20 EUR
– turistična taksa v kraju samem pribl. 3,30 EUR/dan/os

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja

  Makedonija z izjemno naravno lepoto vas pričakuje, ne bo vam žal, če jo obiščete. Letalo, 4 dni, 8.6.2018, od 439 EUR

  Makedonija z izjemno naravno lepoto vas pričakuje, ne bo vam žal, če jo obiščete. Letalo, 4 dni, 8.6.2018, od 439 EUR

  London je eno evropskih mest, ki ga odkrivamo vedno na novo. Letalo, 4 dni, 22.6.2018, od 499 EUR

  London je eno evropskih mest, ki ga odkrivamo vedno na novo. Letalo, 4 dni, 22.6.2018, od 499 EUR

  Med škrati in troli in drugimi vilinskimi bitji, med vulkani in gejzirji na »ledeni kapljici« med Atlantskim oceanom in Severnim morjem. Letalo, 4 dni, 18.5.2018, od 999 EUR

  Med škrati in troli in drugimi vilinskimi bitji, med vulkani in gejzirji na »ledeni kapljici« med Atlantskim oceanom in Severnim morjem. Letalo, 4 dni, 18.5.2018, od 999 EUR