Zelo razgibano potovanje s komfortnim avtobusom. V povratku vožnja z
ladjo iz Maroka v Barcelono. Ogled katalonske prestolnice...

Maroko (Španija in Gibraltar)


ODHOD: 19. september 2020 | 13 dni | FIRST CLASS avtobus, ladja

Osnovni podatki o potovanju:
Datumi odhodov: 19. 9. 2020
Čas potovanja: 13 dni / 12 noči
Prevoz: letalo, ladja

Program potovanja:

1. dan:
Odhod avtobusa iz Maribora ob 3.00 zjutraj. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in proti Sežani. Vstop v Italijo in vožnja na relaciji Benetke–Brescia–Genova. Popoldanski vstop v Francijo. Vožnja ob Azurni s krajšim panoramskim postankom v NICI. Potovanje preko Provanse do hotela v okolici Nimesa ali Montpellierja. Nočitev.

2. dan:
Zajtrk in nadaljevanje mimo Perpignana proti Španiji. Vožnja skozi Katalonijo, mimo Barcelone in Tarragone … Popoldanski prihod v VALENCIO in krajši ogled novejšega dela mesta z moderno arhitekturo (tudi del arhitekta Calatrave): znanstveni muzej, palača umetnosti, oceanografski muzej, futuristična promenada … Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:
Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti ANDALUZIJI. Postanek v PURULLENI za ogled v skalo vklesanih domovanj. Nato pod Sierro Nevado proti GRANADI, postanek za krajši ogled. Nadaljevanje proti Malagi in prihod na znamenito obalo COSTA DEL SOL, nastanitev v enem izmed turističnih krajev ob morju (Torremolinos, Fuengirloa, Estopona …). Večerja in nočitev.

4. dan:
Zajtrk in potovanje ob obali do britanske kolonije GIBRALTAR. Dopoldanski  ogled starega jedra mesta (na željo ogled opic v skalah nad mestom z vzpenjačo ali kombiji …). Še vožnja proti pristanišču ALGECIRAS. Vkrcanje na ladjo in plovba ob gibraltarski ožini proti Afriki v kraljevino MAROKO. Pristanek v mestu TANGER. Avtobusna vožnja do glavnega mesta RABAT. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan:
Po zajtrku najprej krajši panoramski ogled glavnega mesta: Kraljeva palača, mavzolej Mohameda V., Hasanov stolp … Sledi vožnja do največjega in najbolj evropskega maroškega mesta CASABLANCA. Ogled glavnih znamenitosti: trg Združenih narodov, tržnica, Hasanova mošeja (vključen notranji ogled), trg Mohameda V.. V kasnejših popoldanskih urah nadaljevanje vožnje preko Settata do MARRAKESHA – enega najlepših mest Maroka. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan:
Zajtrk. Sledi poldnevni ogled glavnih znamenitosti: mošeja Koutoubia, palača Badi, grobnica Saadov, trg Djema El Fna …  Nekaj prostega časa in popoldanski odhod proti Visokemu Atlasu čez prelaz TIZI-N-TICHKA. Na poti postanek pri eni najstarejših kasb v Maroku. Kasnejši prihod v OUARZAZATE, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan:
Zajtrk. Vožnja po dolini reke Dades preko čudovite puščavsko obarvane pokrajine. Postanek v TINEGHIRJU. Ogled soteske reke TODRA in nastanitev na robu prave puščave v ERFOUDU. Večerja in nočitev.

8. dan:
Zajtrk. Ponovno preko Atlasa in skozi kraj MIDELT – krajši postanek, nato čez prelaz ZAD in skozi zimsko središče IFRANE ter proti najstarejšemu kraljevskemu mestu FES, ki je tudi maroško kulturno in versko središče. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan:
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: središče medina, univerza Karaouine, avenija svobode, židovski predel, staro obzidje in mestna vrata Bab Boujeloud. Popoldan še nekaj prostega za individualne oglede oz. nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

10. dan:
Zajtrk. Vožnja v mesto MEKNES ter ogled znamenitih vrat Bab el Mansour in mavzoleja Moulay Ismail. Panoramski postanek v »modrem mestu« CHEFCHAOUEN. Sledi vožnja do pristanišča TANGER. Večerno vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabinah. Začetek plovbe proti sredozemskemu morju.

11. dan:
Polni penzion na ladji. Nadaljevanje celodnevne plovbe po sredozemskem morju v bližini španske obale. Nočitev v kabinah.

12. dan:
Zajtrk na ladji. Nadaljevanje plovbe in opoldanski pristanek v BARCELONI. Izkrcanje in panoramski ogled glavnih znamenitosti: Ramblas, Španski trg, hrib Montjuich, avenija Diagonal, Sagrada Familia …, popoldanski odhod proti Franciji in nočitev v hotelu nekje v okolici Nimesa.

13. dan:
Zajtrk. Avtobusni povratek skozi Provanso in mimo Azurne obale. Prestop v  Italijo in še vožnja na relaciji Genova–Brescia–Benetke z vmesnimi postanki. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA:

 • 1.190 EUR pri najmanj 40 potnikih
 • 1.290 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE:

 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije na poti preko Francije
 • 2 x polpenzion v hotelu*** v Španiji
 • 6 x polpenzion v hotelih**** v Maroku (vse sobe so 1/2 TWC)
 • 1 x polni penzion in 1 x nočitev z zajtrkom v 1/4 notranjih kabinah TWC na trajektu Tanger–Barcelona
 • vse oglede po programu
 • lokalnega maroškega vodnika v Maroku
 • trajekt Algeciras–Tanger
 • avtobusni prevoz z modernim turističnim klimatiziranim avtobusom na celotni relaciji
 • slovensko vodenje in organizacijo

MOŽNA DOPLAČILA:

 • za sobo 1/1 v hotelih = 215 EUR
 • za 1/2 notranjo kabino na trajektu Tanger–Barcelona = 75 EUR/osebo
 • za 1/1 notranjo kabino na trajektu Tanger–Barcelona = 105 EUR

OPOMBE:

 • Ob prijavi morajo potniki predložiti kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od zaključka dneva potovanja (potovanje z osebno izkaznico ni možno). Vozni redi trajektov v času objave programe še niso bili potrjeni, zato se lahko program še prerazporedi oz. dopolni.

 

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja