Spoznali boste Lizbono, krajevsko Sintro, šli do do rta Cabo da Roca, skrajne zahodne točke
Evrope. 4 dni, 578 EUR.

LEPOTE PORTUGALSKE


ODHODI:  od marca do novembra 2020
ČAS POTOVANJA
: 4 dni/3 noči
MIN ŠT. POTNIKOV: 30

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA–BENETKE–LIZBONA–SINTRA–CABO DA ROCA–LIZBONA
Odhod avtobusa iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah do beneškega letališča in jutranji polet proti Lizboni. Po pristanku se bomo do Sintre, kjer se nahaja razkošna kraljeva palača, kamor so se nekoč pred vročino umikali kralji. Preko naravnega parka Pena se bomo popeljali do rta Cabo da Roca, ki je najzahodnejša točka evropske celine. Tu se zares začne mogočni Atlantik. Če bo čas dopuščal še skok v Estoril, mondeno obalno naselje s peščenimi plažami. Nastanitev v hotelu, večerja, prenočevanje.

 2. dan: LIZBONA
Dan namenjen raziskovanju Lizbone. V dopoldanskih urah sprehod po mestnem jedru – med drugim si bomo ogledali Alfamo z gradom São Jorge in katedralo, Baixo, kjer ne manjka trgovinic, elegantno okrožje Chiado, Barrio Alto, kjer se nahajajo restavracije in pivnice… Videli bomo palačo Palácio dos Marqueses de Fronteira. Čas za kosilo. Popoldne prosto za ogled Queluza, Versaillesa oziroma Schonbrünna v malem. Možnost ogleda pomorskega muzeja. Zvečer priporočamo sprehod po mestu ter obisk barov, kjer igra melanholični fado- tipična portugalska glasba. Večerja in nočitev.

3. dan: LIZBONA-BATALHA–ALCOBAÇA–ÓBIDOS–LIZBONA
Po zajtrku vožnja proti severu, kjer bo prva postojanka Batalha ki je znana po eni najlepših gotskih cerkva na Portugalskem–Santa Maria da Victória s samostanom in znamenito nedokončano kapelo. Krajši postanek za pogled na slikovito ribiško vasico Nazaré, ki je danes letoviško mesto na obali Atlantskega oceana. Privlačen je zgornji del mesta Sito, ki leži na 110 m visokem vrhu pečine, od koder so najlepši razgledi. Od tam pridemo v Alcobaço, znano po cistercijanskem samostanu Mosteiro de Santa María iz 12. stol. Svoje dni je bila to najmogočnejša opatija; na vrhuncu delovanja je samostan štel kar 999 menihov. Vožnja do »poročnega mesta« Óbidosa, ki ga je za poročno darilo dobila doña Isabela Aragonska. Postanek za ogled slikovitega mesta, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Vrnitev v Lizbono, večerja.

 4. dan: LIZBONA–BENETKE–LJUBLJANA
Zajtrk v hotelu. Prosti čas za še zadnje oglede in nakupe v Lizboni. Transfer do letališča in polet proti Benetkam. Prevoz do doma, prihod domov v poznih popoldanskih urah.

CENA: 578 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na relaciji Benetke – Lizbona, Lizbona – Benetke z vsemi letališkimi taksami, transfer v Lizboni, lokalnega vodnika v Sintri, nastanitev s polpenzioni (zajtrk, večerja) v hotelu 4* v Lizboni, oglede po programu, vstopnine po programu (Palača Pena v Sintri, samostan v Batalhi, Palácio dos Marqueses de Fronteira), kvalitetno slovensko vodenje na poti, organizacijo potovanja in DDV.

DOPLAČILA: avtobusni transfer do beneškega letališča (40 EUR/os/smer), oddana prtljaga po pogojih letalskega prevoznika, ogled spektakla fada 25 EUR (po želji).

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Portugalska

  Mali raj sredi Atlantika. Letalo, 5 dni, 750 EUR
  OTOK VEČNE POMLADI

  Mali raj sredi Atlantika. Letalo, 5 dni, 750 EUR

  Vsako mesto s svojim posebnim čarom, potem še skok na atlantsko obalo
ter ogled Coimbre, živahnega kraja z večstoletno univerzo. 4 dni, 749 EUR.

  Vsako mesto s svojim posebnim čarom, potem še skok na atlantsko obalo
  ter ogled Coimbre, živahnega kraja z večstoletno univerzo. 4 dni, 749 EUR.