Živahna prestolnica Havana, kolonialna mesta s pridihom socializma, tobačna polja, oddih ob morju ...Castro, Che Guevara, Hemingway - 11 dni.

KUBA


Odhod: vsak dan
Čas potovanja: 11 dni

1.dan: SLOVENIJA–HAVANA
Polet letala preko enega od evropskih letališč v Havano, kamor bomo prispeli v večernih urah po lokalnem času. Transfer do hotela, večerja in nočitev.

2.dan: HAVANA
Po zajtrku ogled glavnega mesta, obiskali bomo Tovarno cigar in si ogledali kako izdelujejo cigare priznanih znamk, kot so Partagas, La Corona ali H. Upmann. Sledil bo sprehod po Stari Havani, ki nas bo peljal mimo najpomembnejših znamenitosti, kot so Plaza de la Catedral, kjer stoji katedrala svetega Krištofa, Palazo de Armas s Palacio de los Capitanes Generales, nekoč predsedniška palača, kasneje mestna hiša, danes pa Muzej mesta in je ena izmed najbolj veličastnih zgradb na Kubi, Castillo de la Real Fuerza – najstarejša še ohranjena trdnjava na ameriškem kontinentu. Sprehodili se bomo tudi mimo Plaza Vieja in si ogledali muzej ruma »Fundacion Havana Club«. Kosilo. Po kosilu pa se bomo peljali skozi Havano iz 50ih, vključno s Trgom revolucije, kjer je imel svoje govore Fidel Castro, legendarnim Hotelom Nacional in rezidenčno četrt Miramar. Nočitev v hotelu. Proti doplačilu možnost ogleda predstave Tropicana, svetovno znanega kabareja, kjer se boste lahko prepustili nostalgičnemu popotovanju skozi kubansko glasbo in plese od Cha Chaja, Mambe, Salse,…

3.dan: HAVANA–VIÑALES–HAVANA
Zgodaj zjutraj po zajtrku se bomo podali na pot po »Tobačni cesti« do province Pinar del Rio v zahodnem delu. Panoramska vožnja skozi dolino Mogote, ki nas bo navdušila s svojimi mogočnimi apnenčastimi skalami in slikovito vasico Viñales. Obiskali bomo hišo pridelovalca tobaka »Casa del Veguero«. Kosilo. Popoldne bomo obiskali »Mural de la Prehistoria«, ogromno umetniško delo na skali, kubanskega slikarja Gonzaleza Morilla. Sledi še izlet z ladjico skozi indijansko jamo. Povratek v Havano. Nočitev.

4.dan:  HAVANA–GUAMA–CIENFUEGOS–TRINIDAD
Po zajtrku vožnja proti jugovzhodu, kjer se bomo ustavili v močvirni pokrajini Guama na jugu province Matanzas. V tem raju za najrazličnejše vrste ptic in plazilcev, ki je gosto poraščen s palmami in mangrovami, bomo obiskali obsežno farmo krokodilov. Nato se bomo po vodnih kanalih z motornim čolnom podali po laguni zakladov (Laguna del Tesoro), sredi katerega je na močvirnem otok vasica staroselcev, Indijancev Taino. Nadaljevanje poti v Cienfuegos, mesto z zanimivo urbanistično zasnovo. Kratek ogled mesta: Gledališče Terry, kjer so nekoč nastopili veliki igralci in pevci, kot so Caruso, Sara Bernhardt in Ana Pavlova in polotok Punta Gorda s tipičnimi lesenimi hišicami. Sledi vožnja ob slikoviti obalni cesti do Trinidada, ki je zaradi izjemno lepe arhitekture uvrščeno v svetovno kulturno dediščino, ki je pod zaščito UNESCA. Namestitev v hotelu. Zvečer bomo obiskali Caso de la Musica in se prepustili kubanskim ritmom. Večerja in nočitev.

5.dan:  TRINIDAD–SANCTI SPIRITUS–CAYO COCO
Po zajtrku ogled mesta Trinidad, ki leži v provinci Sancti Spiritus. Sprehod po tlakovanih ulicah enega najstarejših kubanskih mest z edinstveno kolonialno arhitekturo. Bogati Trinitarios, kot pravijo prebivalcem mesta, so nekdaj živeli predvsem od obsežnih plantaž sladkornega trsa, živinoreje, ter trgovine s sužnji. Ogledali si bomo romantični muzej v Palači Brunet (zbirka kolonialnega pohištva) in v podeželskem baru »Canchanchara« poizkusili pijačo iz ruma, medu, limoninega soka in ledu. Sledi izlet v slikovito dolino Valle de Ingenios, ki predstavlja enega najobsežnejših kompleksov s plantažami sladkornega trsa na otoku. Obiskali bomo Haciendo Iznaga, ki nam bo pričarala življenje »sladkornih baronov« pred revolucijo. Pot nas bo nadalje vodila do otoka Cayo Coco, vmes pa bomo naredili še kratek postanek v kolonialnem mestu Sancti Spiritus s slikovitim mostom Yayabo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev

6. dan:CAYO COCO
Zajtrk. Bivanje v hotelu na bazi »all inclusive«. Prosto za užitke na plaži, kopanje, sončenje ali raziskovanje otoka. Večerja in nočitev.

7. dan: CAYO COCO–CAMAGUEY
Po zajtrku bomo zapustili rajske plaže in se odpeljali v Camaguey, kolonialno mesto z zavitimi ulicami, kar izvira še iz časov, ko so pirati ogrožali mesto. Ogledali si bomo Plazo San Juan de Dios in Caso Agramonte, rojstno hišo Ignazia Agramonte, enega prvih borcev za neodvisnost Kube. Zvečer večerja v lokalni restavraciji. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8.dan:  CAMAGUEY–BAYAMO–SANTIAGO
Po zajtrku vožnja mimo nasadov sladkornega trsa proti vzhodnemu delu otoka. Prvi postanek bomo naredili v Bayamu, zgodovinskem mestu kubanske neodvisnosti. Sledi obisk največjega verskega   središča El Cobre. Popoldan bomo prispeli v Santiago de Cuba in naredili kratko panoramsko vožnjo, na kateri si bomo ogledali Moncada Garrison, Trg revolucije in pokopališče Santa Ifigenia. Popoldne pa še obisk legendarne Case de la Trova, kjer so glasbeniki kot Compay Segundo iz Buena Vista Social Club začeli svojo kariero. Nastanitev, večerja in nočitev.

9.dan: SANTIAGO
Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje mesta glasbe in kubanske zgodovine: Muzej karnevala, Casa Velazquez, hrib San Juan in trdnjava El Morro, ki varuje strateški vhod v pristanišče in slovi po čudovitem razgledu na Karibsko morje ter muzej piratstva. Popoldan sledi izlet v Park Baconao, z goro Gran Piedra in plantaže kave Isabelica. Zvečer večerja v restavraciji. Nočitev.

10.dan:SANTIAGO–HAVANA
Zajtrk. Transfer do letališča v Santiagu in polet do Havane. Prihod v Havano, namestitev v hotelu in nočitev.

11.dan: HAVANA–MADRID–BENETKE
Zajtrk. Transfer na letališče in polet letala proti Evropi.

 Cena potovanja:
Cena je odvisna od predvidenega datuma potovanja ter števila prijavljenih potnikov.

 Cena vključuje:

 • letalski prevoz
 • 8 nočitev v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom
 • 2 nočitvi v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah »all inclusive« (Cayo Coco)
 • 2 kosili
 • 4 večerje
 • vse oglede po programu, lokalne vodnike v angleškem jeziku
 • nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja

 Doplačila: napitnine, vizum/prepustnica 40, izstopna taksa iz Kube.

Cepljenja: niso potrebna

Vizum: slovenski državljani potrebujejo vizum, za kar potrebujete izpolnjen obrazec in dve fotografiji

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Potovanja po meri Severna in srednja Amerika

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
  Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Najprej po sončni Floridi - Miami, Key west, Orlando... in potem v New York in Washington - 11. dni.

  Najprej po sončni Floridi – Miami, Key west, Orlando… in potem v New York in Washington – 11. dni.

  Na vzhodnem delu
-Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Na vzhodnem delu
  -Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.