16 dnevno potovanje z ogledom največjih zanimivosti Avstralije - Perth, Cairns (veliki koralni greben), Sydney, sveta gora Uluru, Melbourne.

Velika tura po Avstraliji & Kongres FDI – zagotovljeno


16. September – 1. Oktober 2023 – 16 dni

ODHOD: 16. 9. 2023    
ŠT. POTNIKOV: najmanj 20
ČAS POTOVANJA: 16 dni
ROK ZA PRIJAVO: 20. 5. 2023

Program potovanja: 

 1. dan, 16. 9. 2023: LJUBLJANA–ZAGREB–DOHA
Prevoz iz Ljubljane na zagrebško letališče, od koder bo ob 16.30 polet letala Qatar Airways preko Dohe v Perth.

2. dan: DOHA–PERTH
V popoldanskih urah, ob 18.00  po lokalnem času boste prileteli v Perth,  glavno mesto Zahodne Avstralije, ki slovi po svojih neskončnih peščenih plažah, sproščenem življenjskem slogu in prijetnem vremenu.  Po pristanku prevoz do hotela. Nastanitev, čas za aklimatizacijo in prilagoditev časovni razliki. Prenočevanje.

3. dan: PERTH
Po zajtrku pričetek z ogledom mesta. Najprej se boste peljali v  King park od koder je enkraten razgled na mestno središče. Sledi vožnja ob reki Swan v zgodovinski predel Freemantle, kjer so nastale prve naselbine priseljencev. Ogled zgodovinskih, vzorno vzdrževanih zgradb (Fisherman’s Harbour, Round House, Pensioner Forces Cottages, “Old World Esplanade Hotel”, Freemantle Market). Nadaljevanje ob slavni mestni plaži Cottesloe do parka Caversham, kjer vam bodo dobrodošlico izrekli  kenguruji, vombati, koale…ob asistenci usposobljenih spremljevalcev jih boste lahko tudi malo nahranili. Popoldne povratek v hotel. Prosto in prenočevanje.

4. dan: PERTH–PINNACLES
Po zajtrku vožnja proti severu, skozi hitro rastoča s predmestja v Narodni park Yanchep, domovanju mnogih avtohtonih živali. Tu bo med drugim krajša predstavitev kulture Aboriginov, prvotnih staroselcev. Sledi vožnja do Narodnega parka Nambung, kjer boste raziskovali  mistično pokrajino Pinnacles, rumeno puščavo posejano z  apnenčastimi stebri in skulpturami.  Postanek v  Pinnacle Desert Discovery centru, kjer je nazorno prikazan naravni razvoj, ki je skozi tisočletja oblikoval to edinstveno pokrajino. Ob povratku v Perth bo še postanek v slikovitem ribiškem mestu Cervantes. Prenočevanje.

5. dan: PERTH–CAIRNS
Zajtrk in nato prevoz na letališče od koder bo polet  letala na drugo stran Avstralije, proti Cairnsu, mestu, ki se nahaja v  tropskem območju severovzhodne obale Avstralije. Cairns je prijeten počitniški kraj z odličnim izhodiščem za raziskovanje bližnjih deževnih pragozdov in Velikega koralnega grebena (Great barrier Reef). Po pristanku bo prevoz do hotela. Namestitev in prenočevanje.

6. dan: CAIRNS–KURANDA
Zajtrk in prevoz na železniško postajo Freshwater od koder vas bo ‘vlak starodobnik’ zapeljal na panoramsko vožnjo po deževnem pragozdu do starega rudarskega mesta Kuranda. Tu bo nekaj časa prosto za sprehod po mestu in ogled stojnic z avtentičnimi spominki. Nato se boste z žičnico (Skyrail) peljali nad edinstvenim deževnim pragozdom Narodnega parka Barron Gorge in uživali v prelepih razgledih. Vmes bodo postanki za sprehode po urejenih poteh pragozda z bujno vegetacijo, soteskami in slapovi. Nadaljevanje poti v dolino in potem nazaj v Cairns. Prenočevanje.

7. dan: CAIRNS–VELIKI KORALNI GREBEN
Celodnevni izlet z ladjo po Velikem koralnem grebenu (Great Barrier Reef), enem od svetovnih čudes, ki sicer obsega območje, ki je veliko kot Velika Britanija in zajema več kot  3000 posameznih, raztresenih koralnih čeri, ki se ob oseki spremenijo v prave otoke. Postanek bo na otoku Michaelmas Cay, kjer se boste lahko  potapljali med jatami tropskih rib in plavali med 200 vrstami koral. Po samopostrežnem kosilu na ladji si boste podvodni svet še s čolnom, ki ima stekleno dno. Vrnitev v Cairns pozno popoldne. Prenočevanje.

8.dan: CAIRNS–SYDNEY
Po zajtrku prevoz na letališče od koder bo polet  letala v Sydney. Sydney ni glavno, je pa najstarejše (od leta 1788 britanska kolonija), največje (4,3 mio prebivalcev) in poslovno najpomembnejše avstralsko mesto. Hkrati je tudi glavno mesto države New South Wales. Mesto leži na bregovih zaliva Tihega oceana, ki se kot dlan s številnimi prsti zajeda v celino. Jedro mesta je predel The Rocks. V bližini pa so slovita Opera, Harbour Bridge, Circular Quay, prostran Royal Botanic Garden, Darling Harbour, veliki Sydney Aquarium in Kongresni center. Nekaj teh zanimivosti si boste lahko ogledali že prvi dan, ko boste prispeli. Zvečer nastanitev v hotelu in prenočevanje.

9. dan: SYDNEY–BLUE MOUNTAINS (MODRE GORE)
Zajtrk in nato vožnja skozi rodovitno ravnino, do strmih pobočij ‘Blue Mountains’, naravnega rezervata, ki ga krasijo bujni gozdovi,  strme doline, rečne soteske in slapovi. Pokrajino občasno zajame čarobna modra meglica, ki nastane ob izhlapevanju olja na listih evkaliptusa in od tod tudi naziv ‘Modre gore’. Med drugimi bo postanek tudi na razgledni točki  Echo Point, s katere se nudi enkraten pogled na skalovje “Tri sestre” – staro legendo Aboriginov. Sledi sprehod po prijetnem kraju Katoomba, ob vznožju Modrih gora, s prijetnimi lokali, trgovinami in galerijami. Povratek v Sydney. Zvečer bo slavnostna otvoritev kongresa FDI. Prenočevanje.

10. dan: SYDNEY–KONGRES FDI
Po zajtrku dopoldne obisk kongresa FDI.  Popoldne se boste vkrcali na ladjo in  se zapeljali po mestnih zalivih, kjer boste lahko uživali v prelepih razgledih na Opero, Harbour Bridge, trdnjavo Denison…Kosilo (buffet) na ladji. Prenočevanje.

11. dan: SYDNEY–ULURU (AYERS ROCK)
Po zajtrku prevoz na letališče. Polet letala v Ayers Rock v osrednji Avstraliji. Po pristanku pričetek z ogledi Narodnega parka Uluru-Kata Tjuta, enkratne pokrajine z ogromnimi, živobarvnimi, skalnatimi osamelci. Najbolj slikovita je sveta gora Uluru, ki jo boste v vsej lepoti njenih spreminjajočih barv občudovali ob sončnem zatonu. Prevoz do hotela in prenočevanje.

12. dan: ULURU (AYERS ROCK) – MELBOURNE
Zgodnje bujenje in potem ogled svete gore Uluru še ob sončnem vzhodu, da se naužijete lepih oranžno-rdečih barv.  Po ogledu boste obiskali kulturni center Aboriginov, se seznanili z njihovo kulturo in zgodovino. Nato bo prevoz na letališče od koder bo polet letala v Melbourne glavno mesto zvezne države Viktorija, ki slovi po svojih parkih, muzejih, galerijah, botaničnem in živalskem vrtu ter športnih prireditvah (npr. Gran Slam v tenisu, formula 1, kriket in avstralski rugbi). Tu je tretja največja italijanska četrt na svetu – Carlton, stadion Olimpijskih iger iz leta 1956, nacionalni tenis center, reka Yarra, postaja Spencer in Narodna galerija. Po pristanku prevoz do hotela, namestitev in prenočevanje.

13. dan: MELBOURNE–PHILLIP ISLAND
Po zajtrku ogled mestnih zanimivosti: mestna hiša, razkošna katedrala Sv Pavla, Federation Square, gledališči Princess in Regent, Fitzroy Gardens z živahnim trgom kraljice Viktorije, Southbank… Popoldne bo namenjeno izletu na Philip island, kjer si boste ogledali “parado pingvinov”. Vmes bodo krajši postanki za ogled stare, tradicionalne kmetije in za obisk zavetišča za koale in valabije (manjše sorodnike kengurujev). Proti večeru bo prihod na lokacijo, kjer boste lahko uživali v enkratnem prizoru, ko se pingvini (tako kot vsak večer) prikobacajo iz morja in se nastanijo v svojih bivališčih na obali. Po ogledu povratek v Melbourne in prenočevanje.

14. dan: MELBOURNE–YARRA VALLEY
Trta in vino sta danes z več kot 60 različnimi vinskimi regijami ena najpomembnejših značilnosti te čudovite in raznolike dežele. Ta dan boste obiskali vinorodno pokrajino Yarra, ki slovi po pridelavi izjemnih rdečih vin, predvsem Modrih Pinotov, proizvajajo pa tudi odlične Chardonnaye in Muškate. Obiskali boste posestvo, kjer vino prideluje že deseta generacija in v vinski kleti poizkusili pet sort vina. Sledilo bo kosilo in čas za sprehode in nakupe. Popoldne bo povratek v Melbourne. Prenočevanje.

15. dan: MELBOURNEDOHA
Prosto do odhoda na letališče od koder bo polet letala Qatar Airways preko Dohe v Zagreb.

16. dan, 1. 10. 2023: DOHA–ZAGREB–LJUBLJANA
Pristanek v Zagrebu v dopoldanskih urah. Po pristanku bo organiziran prevoz v Ljubljano.


Cena: 5890 EUR

Cena vključuje:

 • vse letalske prevoze  po programu z vključenimi letališkimi taksami,
 • vse prevoze in oglede po programu,
 • prevoz iz Ljubljane do zagrebškega letališča in nazaj,
 • 13 nočitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelih turistične kategorije,
 • kosila in degustacije navedene v programu
 • slovensko vodenje,
 • stroške pridobitve vizuma
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • Coris zavarovanje z asistenco,
 • organizacijo potovanja.

Obvezna doplačila:

 • napitnine 80 € – vodniku na poti

Druga doplačila:

 • enoposteljna soba – 980 € ob prijavi

Vizum: Ob prijavi je potrebno obvezno priložiti fotokopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Ob tem mora potnik navesti tudi svoj poklic in naslov zaposlitve zaradi urejanja turističnega vizuma za Avstralijo.
Covid-19: Avstralska vlada je odpravila vse vstopne pogoje, ki so bili uvedeni zaradi pandemije koronavirusa.

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA za potovanje so sestavni del programa in so vam na voljo v poslovalnicah KOMPASA CELJE d. d. oz. na internetni strani www.kompas-celje.si.
Prijave in informacije: KOMPAS CELJE d. d., Glavni trg 1, 3000 Celje, tel: 03 428 03 24, el. naslov: info@kompas-celje.si.
Celje, marec 2023

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Sejmi

  Največji sejem kovinsko-predelovalne industrije. Dvodnevni program (letalo, vlak). Odhod 20.9.2023
  HANNOVER 18. 9. – 23. 9 2023

  Največji sejem kovinsko-predelovalne industrije. Dvodnevni program (letalo, vlak). Odhod 20.9.2023

  Sejem IBA je vodilni sejem na področju pekarstva in pekovskih izdelkov, ki privabi 70.000 obiskovalcev iz več kot 160 držav.
Program 2 dni/avtobus. Odhod: 24.10. 2023
  MÜNCHEN 22. 10. – 26. 10. 2023

  Sejem IBA je vodilni sejem na področju pekarstva in pekovskih izdelkov, ki privabi 70.000 obiskovalcev iz več kot 160 držav.
  Program 2 dni/avtobus. Odhod: 24.10. 2023

  Najpomembnejši svetovni sejem hrane in pijače. Enodnevni čarter iz Ljubljane - 10.10. 2023.
Trodnevni programi - letalo/vlak.
  KÖLN 7. 10.- 11. 10. 2023

  Najpomembnejši svetovni sejem hrane in pijače. Enodnevni čarter iz Ljubljane – 10.10. 2023.
  Trodnevni programi – letalo/vlak.