PERU, BOLIVIJA, ARGENTINA (kongres FDI),URUGVAJ


Datum odhoda: 28 .8. 2018
Čas potovanja: 12 dni
Minimalno število potnikov: 15
 Cena:  3490 EUR

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA–BENETKE–AMSTERDAM–LIMAZgodaj zjutraj odhod avtobusa iz Ljubljane na beneško letališče od koder bo polet letala preko Amsterdama  v Limo. Zgodaj zvečer pristanek na letališču v Limi in po opravljenih mejnih formalnostih vožnja do hotela. Nastanitev, čas za aklimatizacijo in prilagoditev časovni razliki. Prenočevanje.

2. dan: LIMA

Po zajtrku boste začeli z ogledom glavnega mesta Peruja, od vladne palače, mogočne katedrale in frančiškanske cerkve na glavnem trgu do pomnikov kolonialnega obdobja in spomenikov vodij boja za samostojnost – San Martin. Kolonialne vile in palače povedo zgodbe o zgodovinskem središču mesta, (UNESCO – svetovna dediščina) in nenavadnem  življenju španskega plemstva. Zapeljali se boste skozi moderno poslovno in stanovanjsko četrt San Isidro in se ustavili v živahnem predelu Miraflores od koder se s tamkajšnjega parka odpira prelep razgled na Tihi ocean. Obiskali boste muzej Larco Herera, ki hrani največjo zasebno zbirko predkolumbovske umetnosti. Nekaj časa boste imeli prosto za samostojne oglede. Prenočevanje.

3. dan: LIMA–CUZCO–SACSAHUAMAN– KENKO– PUCA PUCARA–CUZCO

Po zajtrku v hotelu prevoz na letališče in polet v nekdanje glavno mesto inkovske države v Cuzco, ki so mu pravili »popek sveta«. Mogočno mesto so Pizzarovi vojaki podrli, a na temeljih starih postavili svoje hiše. Tako se je ohranil razpored starih ulic. Po prihodu ogled in spoznavanje mestnih znamenitosti: Plaza de Armas s katedralo, jezuitska cerkev La Compania. Obiskali boste tudi znamenitosti na robu mesta: Sacsahuaman, ki je cikcakasta utrdba iz natančno obdelanih ogromnih kamnov (nekateri imajo več ton), ki se prilegajo z milimetersko natančnostjo, Tambomachay z vodnimi izviri, manjša utrdba Puca Pucara in Kenko – daritveni tempelj. Cusco je znan tudi po raznolikih, okusnih in vznemirljivih tradicionalnih jedeh in ‘novoandski’ kuhinji.  Mesto je privlačno tudi zaradi tržnice in zanimivih nakupov tekstilnih izdelkov iz alpake in vikunje (najfinejša volna).  Namestitev v hotelu, prenočevanje.

4. dan: CUZCO–MACHU PICCHU–CUZCO, ENO OD NOVIH SEDMIH ČUDES SVETA

Zajtrk in vožnja v dolino reke Urubambe ter nato s panoramskim vlakom ob njenem toku navzgor do mesteca Aguas Calientes in vedno nekoliko skrivnostnega mesta Machu Picchu. Mesta niso opustošili španski zavojevalci, ampak so ga domačini zapustili in ga je prerasla džungla.  Pred slabimi sto leti ga je s pomočjo zgodb domačinov znova odkril ameriški arheolog Hiram Bingham. Obisk sodi med najlepša doživetja na poti po Peruju in je verjetno celo najbolj zaželjen cilj v Južni Ameriki. Kombinacija izredne lokacije na vrhu gore na robu džungle,  lepote in skrivnostne zgodbe skrivnostnega mesta te pritegne kot malokateri drug kraj. Po ogledu  si boste  privoščili kosilo. Povratek v Cuzco, prenočevanje v hotelu.

5. dan: CUZCO–PUNO; ČEZ ANDSKO PLANOTO ALTIPLANO

Po zajtrku prevoz z  avtobusom proti Punu. Med  res lepo potjo skozi indijanske vasi, prostrane pašnike in pod vrhovi šesttisočakov – Andov se boste ustavili za kosilo in poskusili  okusno lokalno hrano (Peru je domovina krompirja), prečkali masiv Vilcanota in dosegli najvišjo točko potovanja : prelaz La Raya (4350 m).  Ob jezeru Umajo v kraju Sillustani si boste ogledali  chulpe – pogrebne stolpe z značilno in zahtevno gradnjo. Grobove so kot mnoge druge oskrunili pohlepni španski osvajalci, legende in prav posebna energija pa so ostali.  Nadvse mističen in slikovit kraj…  Nadaljevali boste na obalo jezera Titicaca,  najvišje (3800 m)  ležečega plovnega  jezera z več kot 8300 km2. Čudovita modrina vode z mogočnimi belimi vrhovi v ozadju je med najlepšimi prizori v Peruju. Namestitev v hotelu. Možen popoldanski kratek obisk mesta Puno s tržnico.

6. dan: PUNO–OTOČJE UROS–TAQUILE–PUNO KAKO SE ŽIVI NA ENEM NAJVIŠJE LEŽEČIH JEZER NA SVETU?

Zajtrk, nato pa s čolni do Indijancev Urujev, ki  svoja domovanja, plavajoče otoke in  stavbe na njih, delajo iz trsja.  Pogumnejši se boste  z njimi zapeljali v čolnu iz trstičja in trgovali z domačini.  Uruji na teh otočkih gojijo perjad, tudi prašiče, lovijo ribe in zaslužijo kakšen dolar s prodajo zanimivih spominkov. Kosilo. Plovbo boste nadaljevali do otoka Taquille. Srečali se boste z domačini v živopisanih oblačilih, znanih po čepicah, ki povedo, ali so poročeni ali samski, moški pletejo, ženske tkejo, to čudovito tekstilno obrt pa je zaščitil celo UNESCO.  Življenje na otoku (ki kljub nadmorski višini včasih spominja na mediteranske otoke) ima prav poseben utrip in vrednote, zgodbe domačinov, ki so kljub skromnem standardu vedno vedri in srečni, vam bodo dale misliti ves čas plovbe nazaj v Puno. Prenočevanje.

7. dan: JEZERO TITICACA–SONČNI OTOK– LA PAZ

Po zajtrku avtobusni prevoz ob obali jezera do mesteca Copacabana (ne tistega v Riu), ki je že na bolivijski strani (polovica jezera Titicaca je v Peruju  in polovica v Boliviji)  in nato plovba s katamaranom do Sončnega otoka, koder naj bi se  bog Viracocha pojavil iz jezera in ustvaril sonce, sin in hči boga sonca (Inti), pa veljata za prva Inka. Otok je poln legend, arheoloških najdišč, naravnih lepot in mistike.  Po kosilu vožnja do obalnega mesteca Chua in potem z avtobusom naprej do enega najbolj slikovitih  mest – La Paza in zagotovo tistega z največjo višinsko razliko. Približali se mu boste z vrha na skoraj 4000 m nad morjem in se nato spustili navzdol do uglednejših mestnih četrti in hotela. Mesto je barvito,  tradicije in kultura so  v tem andskem mestu še kako živi,  čarovniška tržnica je vedno dobro obiskana,  promet usmerjajo zebre,  barvito oblečene ‘cholite’ se sprehajajo po mestu, ki je stičišče  najstarejših in najsodobnejših kultur. Namestitev v hotelu in prenočevanje.

8. dan: LA PAZ–BUENOS AIRES

Zajtrk in nato prevoz na letališče od koder bo polet letala v Buenos Aires. Pristanek v Buenos Airesu in nato prevoz do hotela, namestitev in prenočevanje.

9. dan: BUENOS AIRES–kongres FDI

Dopoldanski obisk kongresa. Popoldne sledi ogled Buenos Airesa. Ogledali si boste najširšo ulico na svetu – »Avenida 9 de Junio«, Majski trg (Plaza de Mayo) in Caso Rosado, s katere je Evita Peron nagovarjala svoje ljudstvo, predel Recoleta ter bohemsko četrt San Telmo. Sprehodili se boste po živobarvni La Boci, rojstnem kraju tanga, ki je osvojil ves svet. Večerja v tipični argentinski restavraciji. Prenočevanje.

10. dan: BUENOS AIRES–COLONIA (URUGVAJ)

Po zajtrku se boste z ladjo-trajektom odpeljali proti sosednji državi Urugvaj. Po približno uri vožnje boste prispeli v romantično mesto Colonio. Tu boste najprej obiskali zgodovinski predel mesta »Colonia Del Sacramento«, ki ga je Unesco razglasil za svetovno dediščino. Mesto je skozi zgodovino pogosto menjalo »lastnike«, zato danes tu najdemo različne španske in portugalske arhitekturne sloge. Po ogledih boste imeli nekaj časa prosto, da boste lahko samostojno odkrivali šarm tega mesta, obiskali kakšnega od muzejev,  ali restavracij. Popoldne povratek v Buenos Aires. Prenočevanje.

11. dan: BUENOS AIRES–AMSTERDAM

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče od koder bo polet letala v Amsterdam.

12. dan, sobota, 8. 9. 2018: AMSTERDAM–BENETKE

Dopoldne prisatek v Amsterdamu in nadaljevanje poleta v Benetke s predvidenim pristankom ob 16.00. Po pristanku prevoz z avtobusom v Ljubljano.

 Cena:  3490 EUR

Cena vključuje:

-vse mednarodne in lokalne letalske prevoze po programu z vključenimi letališkimi taksami,
-vse prevoze in izlete po programu,
-prevoz iz Ljubljane do beneškega letališča in nazaj,
-nočitve v dvoposteljnih  sobah hotelih 3* in 4* (lokalna kategorizacija),
-poleg zajtrkov vse druge obroke, ki so navedeni v programu ( 4 x kosilo, 1 x večerja),
-angleško govoreče lokalne vodnike,
-vodenje v slovenščini,
-vse vstopnine po programu,
-osnovno nezgodno zavarovanje,
-organizacijo potovanja.

Doplačila:

-enoposteljna soba – 470 €,
-napitnine – 50 USD,
-izstopne pristojbine – ca 40 USD,
-tango večer z večerjo v Buenos Airesu (La Ventana) – 120 USD,

Cepljenja: obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici.

 Vizumi za Peru, Bolivijo, Argentino in Urugvaj niso potrebni.

 

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Sejmi

  VodilnI strokovnI sejem za kemijski inženiring, zaščito okolja in biotehnologijo.
Dvo in trodnevni program z letalom. Namestitev v Frankfurtu.
  Frankfurt 11.–15. junij 2018

  VodilnI strokovnI sejem za kemijski inženiring, zaščito okolja in biotehnologijo.
  Dvo in trodnevni program z letalom. Namestitev v Frankfurtu.

  Vabimo v Frankfurt na ogled vodilnega in največjega sejma za avtomobilsko industrijo.
Odhod 11.9 ali 12. 9., 2 ali 3 dni, letalo.
  FRANKFURT, 11. – 15.9. 2018

  Vabimo v Frankfurt na ogled vodilnega in največjega sejma za avtomobilsko industrijo.
  Odhod 11.9 ali 12. 9., 2 ali 3 dni, letalo.

  Največji sejem za obdelavo pločevine. 2 dni, letalo, odhod 24.10. 2018
  HANNOVER 23. 10. – 26. 10. 2018

  Največji sejem za obdelavo pločevine. 2 dni, letalo, odhod 24.10. 2018