ARGENTINA (kongres FDI), URUGVAJ, ČILE


Datum odhoda: 5 .9. 2018
Čas potovanja: 14 dni
Cena: 3450 EUR
Minimalno število potnikov: 20

Program potovanja:

1.dan: SLOVENIJA–BENETKE–PARIZ–BUENOS AIRES

Odhod  z dogovorjenega mesta in prevoz na beneško letališče. Ob 15.15 polet v Pariz od koder bo ob 23.20 polet v Buenos Aires.

2.dan: BUENOS AIRES

Nočni let. Po jutranjem pristanku ob 8.05 in opravljenih mejnih formalnostih prevoz do hotela. Namestitev v sobah in krajši počitek. Sledi ogled Buenos Airesa. Ogledali si boste najširšo ulico na svetu – »Avenida 9 de Junio«, Majski trg (Plaza de Mayo) in Caso Rosado, s katere je Evita Peron nagovarjala svoje ljudstvo, predel Recoleta ter bohemsko četrt San Telmo. Sprehodili se boste po živobarvni La Boci, rojstnem kraju tanga, ki je osvojil ves svet. Prenočevanje.

3. dan: BUENOS AIRES–FDI KONGRES

Po zajtrku udeležba na kongresu oz nadaljevanji z ogledi. Zvečer večerja v tipični argentinski restavraciji. Nočitev.

4. dan: BUENOS AIRES–COLONIA (URUGVAJ)

Po zajtrku se boste z ladjo-trajektom odpeljali proti sosednji državi Urugvaj. Po približno uri vožnje boste prispeli v romantično mesto Colonio. Tu boste najprej obiskali zgodovinski predel mesta »Colonia Del Sacramento«, ki ga je Unesco razglasil za svetovno dediščino. Mesto je skozi zgodovino pogosto menjalo »lastnike«, zato danes tu najdemo različne španske in portugalske arhitekturne sloge. Po ogledih boste imeli nekaj časa prosto, da boste lahko samostojno odkrivali šarm tega mesta, obiskali kakšnega od muzejev  ali restavracij. Popoldne povratek v Buenos Aires. Po predhodnem dogovoru možen obisk tango večera. Prenočevanje.

5. dan:BUENOS AIRES–SLAPOVI IGUAZU

Zgodnji odhod iz hotela na letališče od koder bo polet letala v Iguazu. Sledi celodnevni ogled slapov, ki so vpisani na seznam naravne in kulturne dediščine UNESCA. Slapovi bučijo v osrčju subtropskih gozdov, ob izlivu reke Iguazu v Parano. Skoraj 300 ločenih slapov pada v globino 80 metrov. Prenočevanje.

6.dan: IGUAZU–SALTA

Dopoldanski let v Salto, glavno mesto ene izmed argentinskih največjih in najlepših provinc. Na območju kjer narava in pokrajina prevladujeta nad urbaniziranimi območji, je Salta izjema. Zaradi živahnega vzdušja, čudovitih poslopij in svoje lege na 1190 m z visokimi vrhovi na zahodni strani, ima mesto vzdevek “Salta, la Linda”. Vse njene lepote bomo spoznali v popoldanskem vodenem ogledu ter se povzpeli na hrib San Bernardo od koder se pogled razširi na okolico in dolino Lerma. Naš obisk bo zaznamovan s prihodom romarjev iz Andov v sklopu procesije Procesión de la Virgen y el señor del Milagro. V mestu je tako pričakovati veliko dogajanja in lokalnih praznovanj na prostem. Prenočevanje.

7. dan: SALTA

Po zajtrku celodnevni izlet v bližnjo provinco Jujuy do mesta Humahuca, ki se nahaja v dolini tik pod Andi. Med sprehodom po mestu bomo priča zanimivi lokalni arhitekturi in načinu življenja na 3000 m nadmorske višine. Ogled “Griča sedmih barv”, ene najbolj razpoznavnih točk severa Argentine. Vsaka od sedmih plasti griča je drugačne barve in drugačne geološke zasnove. Povratek v Salto, na poti postanek za opazovanje lam. Prenočevanje.

 8. dan: SALTA–MENDOZA

Po zajtrku vožnja na letališče od koder bo polet proti zahodu v Mendozo, mesto,  ki  leži ob vznožju Andov in je obdano z neskončnimi nasadi vinske trte. Po prihodu prevoz do hotela in potem ogled mesta, ki ga boste opravili predvsem peš (Plaza Independencia, Plaza España). Povratek v hotel. Prenočevanje.

 9. dan: MENDOZA

ZajtrkDan bomo preživeli v okolici Mendoze, obdane z vinskimi nasadi in kletmi, ki proizvajajo najbolj cenjena argentinska vina. Obisk enega od “rančov” z vodenim ogledom posestva in pravim argentinskim žarom. Popoldne povratek v Mendozo.

10. dan: MENDOZA–SANTIAGO

Zajtrk in nato vožnja (cca 8 ur) čez slikovito gorovje Andov v Čile v prestolnico Santiago. Po prihodu nastanitev hotelu. Zvečer prosto za raziskovanje mesta. Nočitev.

11. dan: SANTIAGO

Po zajtrku ogled prestolnice Čila. Spoznali bomo odlične primere kolonialne arhitekture kot je na primer Catedral Metropolitana, cerkev Svetega Frančiška in casa Colorada. Obiskali bomo predel Yungay, epicenter čilenske kulture in tradicije ter uživali v ulični umetnosti.  Na griču San Cristobal nas bo pozdravil kip Device Marije, ki je eden od najprepoznavnejših simbolov mesta. Prosti čas za samostojne oglede. Popoldne prevoz na obrobje mesta za obisk posestva in vinske kleti z degustacijo Concha & Toro. Nočitev.

12. dan: SANTIAGOVALPARAISOVIÑA DEL MAR

Po zajtrku sledi vožnja do uro in pol oddaljenega obalnega mesta Valparaisa, ki je nekoč veljalo za eno izmed najbogatejših mest ob Pacifiški obali. Postanek v obalni vasici Isla Neira za obisk ene izmed hiš Pabla Nerude, ki je spremenjena v muzej. V Valparaisu čas za sprehod po mestu, ki slovi po svoji kolonalni arhitekturi. Sprehod po tako imenovani jugoslovanski promenadi. Kosilo. Popoldne se boste popeljali še do bližnjega letoviškega kraja Viña del Mar z lepimi plažami. Po ogledu vrnitev v Santiago. Nočitev.

13. dan: SANTIAGO–PARIZ

Po zajtrku prevoz na letališče. Ob 12.35 polet letala v Pariz.

 14. dan, 18.09.: PARIZ–BENETKE–SLOVENIJA

Pristanek v Parizu ob 7.30 in ob 8.45 polet v Benetke s pristankom ob 11.10. Po pristanku prevoz v Slovenijo.

Cena: 3450 EUR

Cena vključuje:

-vse mednarodne in lokalne letalske prevoze po programu z vključenimi letališkimi taksami,
-vse prevoze in izlete po programu,
-prevoz iz Slovenije do beneškega letališča in nazaj,
-nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelih 3* in 4* (lokalna kategorizacija),
-všteta je tudi nočitev 5./6.9. – nastanitev je 6.9. zjutraj oz dopoldne,
-poleg zajtrkov vse druge obroke, ki so navedeni v programu,
-angleško govoreče lokalne vodnike,
-vse vstopnine po programu,
-slovensko vodenje,
-osnovno nezgodno zavarovanje,
-organizacijo potovanja.

 Doplačila:

-enoposteljna soba – 530 €,
-napitnine – 50 USD,
-tango večer z večerjo v Buenos Airesu (La Ventana) – 120 USD,

Vizumi za Argentino, Urugvaj in Čile niso potrebni.

Program je pripravljen po pogojih na dan 15. 2. 2018. Izvajalec potovanja: KOMPAS CELJE d.d., Glavni trg 1 , 3000 Celje

Po prejetju prijave bomo poslali predračun oz. položnico za varščino v višini 1100 EUR za vsako prijavljeno osebo.  Ob plačilu varščine je rezervacija oz. prijava dokončno potrjena. Preostali del je potrebno poravnati najkasneje 14 dni pred pričetkom potovanja. Ob prijavi je potrebno obvezno priložiti fotokopijo potnega lista.

 

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Sejmi

  VodilnI strokovnI sejem za kemijski inženiring, zaščito okolja in biotehnologijo.
Dvo in trodnevni program z letalom. Namestitev v Frankfurtu.
  Frankfurt 11.–15. junij 2018

  VodilnI strokovnI sejem za kemijski inženiring, zaščito okolja in biotehnologijo.
  Dvo in trodnevni program z letalom. Namestitev v Frankfurtu.

  Vabimo v Frankfurt na ogled vodilnega in največjega sejma za avtomobilsko industrijo.
Odhod 11.9 ali 12. 9., 2 ali 3 dni, letalo.
  FRANKFURT, 11. – 15.9. 2018

  Vabimo v Frankfurt na ogled vodilnega in največjega sejma za avtomobilsko industrijo.
  Odhod 11.9 ali 12. 9., 2 ali 3 dni, letalo.

  Največji sejem za obdelavo pločevine. 2 dni, letalo, odhod 24.10. 2018
  HANNOVER 23. 10. – 26. 10. 2018

  Največji sejem za obdelavo pločevine. 2 dni, letalo, odhod 24.10. 2018