Grčija vas vabi s svojo zgodovino, grškimi specialitetami, zvoki buzukija in plesom Sirtaki.
Spoznajte zibelko evropske civilizacije.

Klasična Grčija in Meteora


7 dni | 6 noči, odhodi: 21.3.2022

Osnovni podatki o potovanju:
Datum odhoda: 21.3.2022
Čas potovanja: 7 dni | 6 noči
Prevoz: Avtobus, Ladja

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA−BENETKE
Na pot se boste podali v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Benetk, kjer se boste vkrcali na grško hitro ladjo in se nastanili v štiri posteljnih notranjih kabinah. Preostanek dneva boste namenili spoznavanju razkošne grške ladje, kjer vam bo pot hitro minila. Za najbolj zagrete bo priložnost za prvo učno urico sirtakija v ladijski diskoteki. Prenočevanje.

2. dan: IGOUMENITSA−METEORA−KAMENA VOURLA | večerja
Dopoldan prihod ladje v Igoumenitso. Vožnja skozi Ioanino do Kalambake in do ene izmed svetovnih čudes: “samostanov v vrtoglavi višini”–Meteore. Mogočni skalni sklopi nenavadnih oblik se strmo dvigajo tudi do 400 m visoko. Na vrhu teh skal so puščavniki od 14. st. gradili nedostopne samostane, da bi povsem ločeni od sveta lahko razmišljali o smislu življenja in božji vsemogočnosti. Znotraj samostanskih zidov so nastajale dragocene umetnine v pozno bizantinskem slogu: mojstrske stenske slikarije, umetniške ikone, bogato okrašeni rokopisi in odlični rezbarski izdelki. Zunanji ogled samostanov in nadaljevanje vožnje do Kamene Vourle. V večernih urah nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje

3. dan: KAMENA VOURLA−DELFI−ATENE | zajtrk
Po zajtrku vožnja prek gorate Gravije v Delfe, najbolj znano grško preročišče, kamor so bila velika romanja in igre, kjer je domovala prerokinja Pitija. Sprehodili se boste po arheološkem prostoru, imenovanem ”Sveta cesta” do Apolonovega templja, kjer je med stebri sedela skrivnostna Pitija in obiskovalcem prerokovala usodo. Ogled nekdanjega gledališča, stadiona. Nadaljevanje poti do Aten. Po prihodu v Atene nastanitev v hotelu. Večerni sprehod do Plake, kjer si boste lahko za doplačilo ogledali folklorni večer in pokusili tipične grške specialitete. Pa tudi priložnost, da se naučite sirtaki. Prenočevanje.

4. dan: ATENE−KORINT−LOUTRAKI | zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu. Krožni avtobusni ogled večmilijonske prestolnice Grčije: vožnja do stadiona Panathinaikos, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Ogled »zgornjega mesta«, kot so imenovali Akropolo, ki leži na apnenčasti planoti in neprestano spominja na bogato preteklost mesta. Sprehod mimo Propilej, Templja Atene Nike, Partenona … Nekaj prostega časa za kosilo in nakupovanje na največji pokriti tržnici v Grčiji, nato vožnja do Korintskega prekopa. Ogled slavnega prekopa, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Korint je bil zaradi dostopa do Egejskega morja v starem veku najpomembnejše grško trgovsko mesto. Že zgodaj so razmišljali, kako bi tu prečkali ozek pas kopnega in se tako izognili jadranju okrog viharnega južnega rta Peloponeza. Delno so ladje vlekli po 6 km dolgi tlakovani trasi. Z gradnjo prekopa na najožjem delu so začeli že v antiki, dokončali pa so ga šele leta 1893. Širok je 23 m, globok 8 m, na straneh pa se dvigajo 52 m visoke stene. Vožnja v Loutraki, nastanitev, večerja in prenočevanje.

5. dan: LOUTRAKI−PELOPONEZ−LOUTRAKI | zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu in vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Nadaljevanje poti prek osrčja Peloponeza do Miken. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole … Večerja in prenočevanje v hotelu.

6. dan: LOUTRAKI−PATRAS | zajtrk
Zajtrk v hotelu in prosto dopoldne za uživanje v simpatičnem letoviškem središču. Loutraki je simpatično grško letoviško središče ob Korintskem zalivu, 65 km od Aten. Znano je po naravnih izvirih vode in številnih spa centrih ter casinoju. Ime kraja izvira iz besede loutro, kar pomeni kopališče oz terme. Popoldne vožnja proti Patrasu. Vkrcanje na hitro ladjo in nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah. Nočna plovba.

7. dan: BENETKE−LJUBLJANA
Plovba po Jadranskem morju do pristanišča v Benetkah. Po izkrcanju vožnja z avtobusom proti Ljubljani, kamor boste prispeli v jutranjih urah naslednjega dne.


Cena na osebo:

Odhod: 21.3.2022
 • od 469 € na osebo

V ceno je vključeno:

 • avtobusne prevoze po programu
 • prevoz s hitro ladjo Benetke−Igoumenitsa / Patras–Benetke
 • prenočevanje v štiri posteljnih notranjih kabinah
 • 1 prenočevanje z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Atenah
 • 3 polpenzione v hotelu 3* v Kammeni Vourli in Loutrakiju
 • vodenje
 • organizacijo potovanja
 • DDV

Dodatna ponudba:

Obvezno doplačilo v hotelu:

 • mestna turistična pristojbina: 1,5 €/osebo/dan S 1. 1. 2018 so v Grčiji uvedli mestno turistično pristojbino. Mestna turistična pristojbina se plačuje na recepciji hotela.

Možna Doplačila na poti (informativne cene vstopnin):

 • strošek za vstopnine in javni prevoz pribl. 50 €

Možna Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 80 €
 • Doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb: 30€
 • doplačilo pri udeležbi manj kot 32 oseb: 100€
 • dvoposteljna notranja kabina ob odhodu in vrnitvi 68 €
 • triposteljna notranja kabina ob odhodu in vrnitvi: 45 €
 • tradicionalna večerja s folkloro na Plaki: 35 €

Covid opombe:

 • na ladji so v isti kabini lahko le člani skupnega gospodinjstva. V času Covida19 je doplačilo za 2 oz. troposteljno kabino obvezno.
 • Grška vlada je s 1. julijem 2020 sprejela sklep o posebnem protokolu vstopa v državo. Najkasneje 48 ur pred prihodom v Grčijo (velja predvideni lokalni čas pristanka letala) je potrebno obvezno prek povezave https://travel.gov.gr/#/ izpolniti tako imenovani PLF obrazec (The Passenger Locator Form). Zahteve glede vstopa v Grčijo se lahko spreminajo.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja

  Nepozabno novoletno potovanje v Dubaj. Mesto kjer se srečata puščava in ocean, mesto svetovne razstave in arhitekturnih presežkov. Pravljični Dubaj.
  Odhod 29.12.2021

  Nepozabno novoletno potovanje v Dubaj. Mesto kjer se srečata puščava in ocean, mesto svetovne razstave in arhitekturnih presežkov. Pravljični Dubaj.

  Obisk čudovito okrašenih slovaške in avstrijske prestolnice in enega najbolj obiskanih božičnih sejmov na Dunaju
  Odhodi: 19.12.2021

  Obisk čudovito okrašenih slovaške in avstrijske prestolnice in enega najbolj obiskanih božičnih sejmov na Dunaju

  Snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi. Nepozaben obisk čarobne Finske in pravljične Božičkove dežele.
  Pravljična Finska, 3 dni, odhodi: 3.12.,10.12.,17.12.2021

  Snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi. Nepozaben obisk čarobne Finske in pravljične Božičkove dežele.