Južna Tirolska je turistično zelo priljubljena pokrajina, ki danes ponuja obiskovalcem veliko različnih možnosti preživljanja krajšega ali daljšega aktivnega dopusta.

Južna Tirolska in Dolomiti


5 dni/odhod: 8.8.2019

Južna Tirolska z večinsko nemškim govorečim prebivalstvom je turistično zelo priljubljena pokrajina, ki danes ponuja obiskovalcem veliko različnih možnosti preživljanja krajšega ali daljšega aktivnega dopusta. Od zanimivih srednjeveških mestnih jeder do številnih gradov, slikovitih dolin, panoramskih cest in gorskih prelazov. Poleti so množično obiskana tudi nekatera jezera, obkrožena s številnimi sadovnjaki in vinogradi. Obilico priložnosti torej za pohodništvo, kolesarjenje, kopanje, spoznavanje kulturno-zgodovinskih znamenitosti.

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhoda: 8.8.2019
Čas potovanja: 5 dni
Najmanjše št. potnikov: 30
Prevoz: Avtobus | Vstopno mesto: Celje, Ljubljana
Cena: 345 €(najmanj 40 potnikov) | 375 €(najmanj 30 potnikov)

Program potovanja

1. dan: MARIBOR-LJUBLJANA-CORTINA-VRT EVROPE
Odhod iz Maribora ob 5.00 zjutraj. Vstopanje potnikov v Celju in Ljubljani ter vožnja v Italijo (preko Rateč). Prihod v Pieve de Cadore. Postanek pri rojstni hiši slikarja Tiziana. Nadaljujemo v osrčje Dolomitov do znanega zimskega športnega središča Cortina, od tam pa naprej po zaviti gorski cesti do prelaza Passo Pordoi (2.200 metrov). Vožnja mimo Predazza in Cavaleseja ter spust v dolino v “vrt Evrope”, s preko 17.000 hektari sadovnjakov. Nastanitev v hotelu Goldenhof 3***. Večerja in nočitev.

2. dan: TRAMIN, JEZERO KALTREN
Po zajtrku dan za različne aktivnosti. Organiziran bo avtobusni prevoz v Tramin (možnost pokušnje vina) in do turističnega jezera Kaltern, kjer bo možnost kopanja, vožnje s čolni po jezeru… Možna bo tudi izposoja koles in kolesarjenje med sadovnjaki in vinogradi. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: ORGANIZIRANA PLANINSKA TURA
Zajtrk. Avtobusni vzpon v osrčje Dolomitov in organizirana planinska tura po eni izmed tamkajšnjih planinskih poti po hribih (pot bo izbrana glede na želje in strukturo potnikov in fizično pripravljenost). Kdor ne bo želel na pohod, bo lahko čas preživel v središču enega izmed gorskih turističnih krajev oz. ostal v hotelu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: PROSTO IN MOŽNOST ZA RAZLIČNE AKTIVNOSTI; IZLET V MERANO
Po zajtrk prosto za različne aktivnosti (kolesarjenje, jahanje, pohodništvo…) Po želji tudi avtobusni izlet v dolino Vinschgau in v mesto Merano z obiskom znamenitega botaničnega vrtu v gradu Trauttmansdorff. Večerja in nočitev.

5. dan: BOLZANO-BRIXEN-TOBLACH-IZVIR DRAVE-SLOVENIJA
Zajtrk. Odhod iz hotela in vožnja v prestolnico južne Tirolske Bolzano. Krajši ogled mestnega jedra: katedrala, Walterjev trg, sadna tržnica, nekaj prostega oz. možnost obiska arheološkega muzeja z znamenitim »ledenim človekom« Oetzijem. Nato vožnja mimo Brixna v dolino Pustertal. Ustavili se bomo v Toblachu in po želji odšli peš do izvira reke Drave. Povratek preko Avstrije mimo Beljaka. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

V ceno je vključeno:

 • avtobusni prevoz
 • 4 polpenzione (samopostrežni zajtrki)
 • strežene večerje s solatnim bifejem
 • pijača dobrodošlice (prvi dan)
 • vse oglede
 • slovenski vodnik
Doplačilo po želji:
 • enoposteljna soba 60 evrov

Razno:

 • Wellness Hotel Goldenhof 3*** se nahaja v južnotirolskem mestecu Auer (Ora) in je samo 300 metrov oddaljen od centra kraja s svojimi romantičnimi ozkimi uličicami
 • Sobe so opremljene s kopalnico, sušilcem za lase, sat-TV, telefonom, internetom
 • Hotel leži ob vinski cesti in v bližini kolesarskih poti. Do mesta Bolzano je oddaljeno 20 km
 • Zraven restavracije in bara ponuja hotel za boljše počutje svojim gostom še Wellness s savno, whirlpoolom, manjšim notranjim bazenom in fitnesom
 • Na voljo je tudi brezplačna izposoja koles

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja

  Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom...
  8 dni / Odhoda 21.7. in 11.8. 2019

  Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom…

  Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše - St. Peterburga do Moskve. Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope - Volgi.
  11 dni / Odhodi: 20.7., 10.8.

  Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše – St. Peterburga do Moskve. Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope – Volgi.

  Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.
  6 dni / Datuma odhodov: 16.7., 13.8. 2019

  Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.