Obiščite deželo z idiličnimi mesti in vasicami, neokrnjenim podeželjem, bogato zgodovino,... Irska vam kliče Failte - dobrodošli! Letalo, 8 dni, 15.9.2018, od 1.330 EUR

IRSKA – SMARAGDNI OTOK


Datumi odhodov: 15.9.2018
Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Cena: od 1.330 EUR / osebo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–DUBLIN
Let z ljubljanskega ali z enega od bližnjih letališč in let proti Dublinu. Panoramski ogled prestolnice Republike Irske ob reki Liffey. Videli boste Park Phoenix, stolnico Svetega Patrika, Trinity College, trg Fitzwilliam, znameniti ulici Grafton in O’Connell … Nastanitev v hotelu. Vožnja z mestnim tramvajem in peš osrednjega mestnega jedra. Obisk muzeja destilarne viskija z degustacijo. Obiskali boste katedralo Sv. Patrika, zaščitnika Ircev in si ogledali slavni Trinity College, kjer v zakladnici stare knjižnice hranijo rokopis–the Book of Kells ter ostale starodavne zapise. Za manj utrujene pa še sprehod po predelu Temple Bar, najznamenitejših ulicah Dublina s številnimi tipičnimi irskimi pubi. Prenočevanje.

2. dan: DUBLIN–WICKLOW MOUNTAINS–GLENDALOUGH–CORK / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti jugu, čez hribovito pokrajino Wicklow, ki je služila kot filmska kulisa v mnogih filmih o Irski. Skrit v dolini dveh jezer ostaja samostan Glendalough. Po ogledu vožnja po slikoviti dolini reke Avoca in dalje proti južni obali Irske, od koder so številni Irci odhajali v svet. Pozno popoldan prihod v univerzitetno mesto Cork, ki je zaslovelo zaradi svoje borze masla. Zaradi številnih mostov preko reke Lee in kanalov pa je dobilo vzdevek „Pariz Irske”. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

3. dan: CORK–RING OF KERRY–KILLARNEY / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti irski zahodni obali, kjer boste v Killarneyu začeli z najslavnejšo irsko panoramsko vožnjo, imenovano the Ring of Kerry. Obkrožili boste polotok Iveragh, v bližini katerega se nahajajo najvišji irski vrhovi med katere se zajedajo številne skrite doline, nekoč idealne za ilegalno kuhanje žganja poitin. Vsaka ulica ob poti pripoveduje svojo zgodbo, pogosto o trpki preteklosti irskega zahoda. Sprehodili se boste tudi po peščeni plaži v kraju Waterville ter se ustavili v barvitem mestecu Sneem, ki zmaguje na tekmovanjih za najbolj urejeni kraj. Dan boste zaključili na vrtovih viktorijanske hiše Muckross House ob Killarneyskih jezerih. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4.dan: KILLARNEY–BUNRATTY–MOHERSKE PEČINE (CLIFFS OF MOHER)–THE BURREN–GALWAY / zajtrk, večerja
Zajtrk. Odpeljali se boste severneje po zahodni obali Irske, ki je zibelka in trdnjava irske kulture. Prvi postanek boste naredili v slikoviti vasi Adare in si privoščili kratek sprehod med nizkimi hišami, kritimi s slamo. Vožnjo boste nadaljevali mimo Limericka, z daljšim postankom v kraju Bunratty, kjer je urejen zanimiv muzej na prostem, ki obkroža srednjeveški grad. Vožnjo boste nadaljevali do znamenitih Moherskih pečin, veličastnega prepadnega skalovja, ki je danes dom številnim pticam. Popoldan bo zeleno, valovito pokrajino zamenjal pogled na kraški fenomen, skalnato pokrajino Burren, kjer so redke rastline našle svoj prostor v razpokah med izpostavljenim kamenjem. Pogled na galwayski zaliv vas bo spremljal do prihoda v hotel v pokrajini Galway. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

5. dan: GALWAY–CONNEMARA–KYLEMORE ABBEY–SLIGO / zajtrk, večerja
Po zajtrku kratek ogled Galwaya, sprehodili se boste čez živahen osrednji trg Eyre, izvedeli zgodbe o nekdaj mogočnih galwayskih “plemenih” in srednjeveškem gradu Lynch’s Castle. Postali boste ob ustju reke Corrib ob španskih obokih in oprezali za lososi, ki v času drstenja vplavajo v reko. V mestnem predelu Claddagh, nekdaj samostojni vasi, so oblikovali najbolj slaven irski spominek–prstan Claddagh. Pot boste nadaljevali do narodnega parka Connemara, kjer se med osamljenimi vrhovi zrcalijo temna šotna jezera. Na idiličnem mestu v zeleni hriboviti pokrajini stoji samostan Kylemore z romantično zgodbo v ozadju. V nadaljevanju vožnje boste ob jasnem vremenu lahko uzrli pogled na goro Croagh Patrick, romarski kraj Irske. Postanek v Westportu, ki se je zahvaljujoč svoji legi ob bogatem zalivu Clew razvil v ribiško središče. Pozno popoldan prihod v Sligo. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

6. dan: SLIGO–VELIKANOV PREHOD (GIANT’S CAUSEWAY) –CARRICK–A–REED–BELFAST / zajtrk
Zajtrk. Vožnja po deželi največjega irskega pesnika W. B. Yeatsa, od tu naprej pa na Severno Irsko do največje naravne znamenitosti–Velikanovega prehoda. Največji naravni fenomen Irske je zaščiten kot naravna svetovna dediščina. Po ogledu vožnja do Carrick–A–Reed, oziroma viseče brvi; iz vrvi spletena brv z deskami po tleh je postavljena le v času lova na losose. Popoldan se boste spustili do prestolnice Severne Irske, Belfasta. Nastanitev in prenočevanje. Za “vzdržljive” pa še obisk slavnega Crown Liquor Saloona.

7. dan: BELFAST–DUBLIN / zajtrk
Po zajtrku ogled Belfasta. Vožnja skozi “mestne četrti protestantov in katolikov”, mimo neštetokrat obnovljene Opere do viktorijanske Mestne hiše in naprej do Kraljičine univerze–centra visokega šolstva. Postanek v Botaničnem vrtu in slovo od prestolnice Severne Irske. Nadaljevanje poti do prestolnice Republike Irske, do Dublina. Nastanitev v hotelu. Prosto za samostojno raziskovanje mesta. Ogledali si boste muzej Guinness Store House in »žametno zlato«–pivo Guinness tudi poskusili. Zvečer možnost doživetja irske družabnosti z večerjo ob živi glasbi (doplačilo). Prenočevanje.

8. dan: DUBLIN–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in let proti Ljubljani oz. enemu od bližnji letališč. V kolikor bo let na eno izmed bližnjih letališč, bo organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane.

V ceno je vključeno
–  navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
– letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
– avtobusni prevozi po programu
– 7 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
– 4 večerje
– slovensko vodenje
– organizacija potovanja
– DDV
Popusti
– 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila

Ob prijavi:
– obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb 160,00 EUR/osebo

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:
–  enoposteljna soba 220,00 EUR/osebo
– vstopnine (Cliffs of Moher, Bunratty Castle & Folk Park, Kylemore Abbey, Carrick−a−Reed, Giants’ Causeway, distilarna viskija, Trinity College, Guinness Store House) 85,00 EUR/osebo
– večerja s folkloro in plesom v Dublinu 55,00 EUR/osebo

Odkrita beseda
– Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin in izrednih dogodkov si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem in prilagoditve krajev nastanitev. Program bo ostal vsebinsko neokrnjen.
–  V primeru letov iz/do Benetk, Trsta ali drugih bližnjih letališč, bo do tam organiziran prevoz (že vključen v ceno).

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja