Futuristične zgradbe, moderna arhitekturna pravljica, dolge peščene plaže s sprehajališči in vodnimi parki. Mesto presežkov.

DUBAJ – stik preteklosti in prihodnosti


Odhodi: 10.6.,16.9.,14.10., 21.10.2022

Vrsta prevoza: letalo
Program potovanja:
1. dan: LJUBLJANA – DUBAJ
Zbirališče potnikov predvidoma ob 12.30 uri na letališču JP Ljubljana. Prijava na polet v Dubaj. Nočitev.
2.dan: DUBAJ
Po zajtrku ogled emirata Dubaj, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. Pred povratkom v hotel na avtobusni vožnji spoznavamo še novejši del mesta – Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers in nakupovalna središča.
3. dan: DUBAJ
Po zajtrku vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na najbolj znan in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeira z belim peskom, drobnim kot puder. Naš naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis, ki se nahaja na umetnem otoku. Postanek za ogled zunanjosti in nadaljevanje vožnje po otoku Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne znane osebnosti. Pot nadaljujemo do pristanišča – marine, ki je zgrajena ob umetnem tri kilometre dolgem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čuditi peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Z vzponom na najvišjo stavbo na svetu Burj Khaliffo (doplačilo ob prijavi) zaključimo skupni del programa. Predlagamo, da preostanek dneva preživite v enem izmed največjih nakupovalnih središč na svetu v Dubaj mallu. Poleg številnih trgovin, najdete tukaj tudi Akvarij, drsališče, vsekakor pa vas bo pritegnil ogled magičnih dubajskih fontan.
4. dan: DUBAJ ALI PO ŽELJI ABU DHABI
Prosto po želji ali ob doplačilu izlet v glavno mesto Združenih Arabskih Emiratov – Abu Dhabi, ki predstavlja največjega od sedmih emiratov. Tukaj živi družina emirjev Abu Dhabija Al-Nahyan, potomcev beduinov iz oaze Liwa, ki ji pripada tudi predsednik ZAE. V modernem mestu si je skoraj nemogoče predstavljati, da je na tem mestu še pred 50 leti stala trdnjava, obdana z vasmi in datljevimi palmami. Postanek ob glavni znamenitosti Abu Dhabija – eni najlepših mošej, čudoviti Veliki mošeji. Velika mošeja je največja na svetu in jo krasi kar 83 kupol, v notranjosti pa je največja perzijska preproga na svetu (opomba: ogled notranjosti ni vedno možen). Postanek ob enem izmed najbolj luksuznih hotelov na svetu, znamenitem Emirates hotelu ter Heritage Villagu, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Na poti nazaj v Dubaj se ustavimo še ob vhodu v Ferrari World, največji pokrit zabaviščni park na svetu. Vrnitev v Dubaj.
5. dan: PO ŽELJI JEEP SAFARI – DUBAJ
Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Po želji se boste odločili za adrenalinski Jeep safari. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj.
6. dan: DUBAJ – LJUBLJANA
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Prijava na polet letala proti Ljubljani.
Cena potovanja na osebo je: 849 EUR

Cena vključuje:

 • direkten polet s Flydubai z Ljubljane
 • vključen en kos ročne in oddane prtrljage
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • 5x nočitev z zajtrkom v hotelu  4* v Dubaju – center
 • v ceni dvodnevni ogled Dubaja,
 • spremstvo slovenskega vodnika
 • organizacijo potovanja

Doplačila

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba: 290 €
 • izlet v Abu Dhabi (min. 10 pax)  59 €*  (pozor za izlet je potreben dodaten PCR test, ki se dela v Dubaju in katerega je cena (34 eur)
 • izlet v Sarjah (min. 10 pax ) 42 €
 • jeep safari(min. 10 pax): 85 €
 • križarenje z večer jo – Dhow Cruise Creek 42 €
 • vzpon na Burj Khaliffo: 49 €, PRIPOROČAMO, (najava in doplačilo možno do 14 dni pred odhodom)
 • Legoland: 56 €
 • Motion Gate: 47 €
 • kombinacija dveh parkov skupaj: 50 €
 • La Perle Show: 62,50 € odrasli – brez prevoza

*Minimalno število oseb za izvedbo izleta je 10 oseb.

DOPLAČILA na poti:

 • turistina taksa približno 5 eur na sobo na noč,
 • napitnine pribl. 30 eur na osebo,
 • metro cca 5 eur.

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
 • odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 5% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in osebe starejše od 12 let)

Pomembno:

Razpored sedežev na letalu  Fly Dubai je v izključni domeni prevoznika, zato brez predhodne rezervacije in doplačila žal ne moremo zagotoviti razporeda sedenja.Sedeže  je možno je možno rezervirati po naslednjih pogojih:

• Sedeži v ekonomskem razredu do 17 vrste od 28 do 40€ po osebi in smeri

• Sedeži v ekonomskem razredu od 17 vrste naprej pa med 18 in 25€ po osebi in smeri

Predvidene časovnice/hoteli

PREDVIDENE ČASOVNICE
LJUBLJANA – DUBAJ: 15:15 – 23.05
DUBAJ – LJUBLJANA: 10.00 – 14:15

NASTANITEV: preverjeni hoteli, odlična lokacija, center Dubaja/Deira

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja TOP ponudba!

  Madeira, otok cvetja in večne pomladi ter čudovita Portugalska, že od 1.039 EUR
  OdhodI: 23.6., 10.9., 22.9., 24.10.2022

  Madeira, otok cvetja in večne pomladi ter čudovita Portugalska, že od 1.039 EUR

  Bogastvo naravnih lepot, odlične kulinarike in zgodovinskih mest, že od 254 EUR
  Odhodi: 24.6., 16.9., 21.10.2022

  Bogastvo naravnih lepot, odlične kulinarike in zgodovinskih mest, že od 254 EUR

  Azori, čudovito potovanje na zeleni vrt Atlantika, že od 1.449 EUR
  Odhodi: 13.11.2022

  Azori, čudovito potovanje na zeleni vrt Atlantika, že od 1.449 EUR